Antenna Logo News Category Navigation Bar
Navigation Bar
Ελλάδα

Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη
Μαραθώνια η κατάθεση του Ψυχογιού
Αυτοκτόνησε τραπεζικός λόγω χρηματιστηρίου
Επιθεωρήσεις και συσκέψεις υπουργών για τα Σπάτα
«Γερνάει» η Ελλάδα
Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής «Σαμπάχ»
Συνεχίζεται η δίκη του αρχιφύλακα
Στα ίχνη κυκλώματος κλοπής αυτοκινήτων η Ασφάλεια

Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη

Δυο οδηγοί ενός ΙΧ και μιας μοτοσυκλέτας τραυματίσθηκαν σοβαρά όταν παρασύρθηκαν το πρωί της Τετάρτης, από αμαξοστοιχία, σε φυλασσόμενη διάβαση στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.
Οι δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματάς. Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνας Θεσσαλονίκης. Καταχώρηση άρθρου: (24/01/2001)

Μαραθώνια η κατάθεση του Ψυχογιού

Στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης θα συνεχίσει την κατάθεσή του στο Ανώτατο Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων, ο υποπλοίαρχος του μοιραίου «Εξπρές Σαμίνα», Αναστάσιος Ψυχογιός.

Κατά τη διάρκεια της 4ωρης κατάθεσής του την Τρίτη, ο υποπλοίαρχος απάντησε σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για την κατάσταση του πλοίου και το μοιραίο ταξίδι, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει το θάνατο 81 ανθρώπων.

Ο κατηγορούμενος αφού έκανε μία γενική περιγραφή της κατάστασης του πλοίου, άρχισε να αφηγείται λεπτομέρειες από το ταξίδι της 26ης Σεπτεμβρίου. Όπως τόνισε, οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά δυσμενείς και για το λόγο αυτό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού είχαν τεθεί σε λειτουργία τα πτερύγια σταθεροποίησης, καθώς ήταν απαραίτητα για την ευστάθεια του πλοίου. Ο κ. Ψυχογιός υποστήριξε επίσης ότι όταν ανέβηκε στη γέφυρα το πλοίο είχε ήδη παρεκκλίνει της πορείας του, λόγω κακοκαιρίας.

Ο Αναστάσιος Ψυχογιός, αντιμετγωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο.
Καταχώρηση άρθρου: (24/01/2001)

Αυτοκτόνησε τραπεζικός λόγω χρηματιστηρίου

Το νήμα της ζωής του έκοψε τα ξημερώματα της Τρίτης ο 38χρονος τραπεζικός Αναστάσιος Μανιάτης, απο τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, πίνοντας γεωργικό φάρμακο.

Σε ιδιόχειρη επιστολή που βρέθηκε δίπλα του εξηγούσε ότι η αιτία για την οποία αυτοκτόνησε, ήταν ότι έπεσε θύμα του χρηματιστηρίου.

Πριν λίγες μέρες είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα όταν σε έλεγχο που διενεργήθηκε απο τα κεντρικά αποκαλύφθηκε το «άνοιγμα» δεκάδων εκατομμυρίων της ΕΛΔΕ της τράπεζας την οποία διηύθυνε τον τελευταίο καιρό.
Καταχώρηση άρθρου: (24/01/2001)

Επιθεωρήσεις και συσκέψεις υπουργών για τα Σπάτα

Τα έργα κατασκευής της Αττικής Οδού, από την Παλλήνη έως τα Σπάτα θα επιθεωρήσει την Τετάρτη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί, ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.

Ο κ. Βερελής, αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων, με στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και με όσους εμπλέκονται στη λειτουργία του αεροδρομίου.

Στο μεταξύ την Τρίτη, έγινε η πρώτη δοκιμαστική πτήση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου να ελεγχθούν, τα ραδιοβοηθήματα και τα λοιπά συστήματα του νέου αεροδρομίου, που άπτονται της ασφάλειας των πτήσεων.

Μετά την προσγείωση του επιβατικού αεροσκάφους της Ο.Α, ο υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, Χρ. Βερελής, ανέφερε πως η άδεια λειτουργίας του αεροδρομίου, πρόκειται να χορηγηθεί μέσα στο Μάρτιο.
Καταχώρηση άρθρου: (24/01/2001)

«Γερνάει» η Ελλάδα

Έντονα σημάδια γήρανσης του πληθυσμού παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα κατά το έτος 2000, ενώ αρκετά χαμηλά είναι τα ποσοστά σε αυτοκτονίες και σε γεννήσεις παιδιών εκτός γάμου.


Σύμφωνα με την ετήσια δημογραφική έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2000, το 17,2% του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι άτομα τρίτης ηλικίας, κυρίως λόγω της μείωσης της γονιμότητας, αλλά και της συνεχώς αυξανόμενης μακροζωίας. Ειδικότερα, η έκθεση αναφέρει ότι στους πληθυσμούς της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, το ποσοστό των ηλικιωμένων είναι πλέον μεγαλύτερο από αυτό των ανήλικων παιδιών, υπογραμμίζοντας ότι η φυσική αυτή μείωση του πληθυσμού έχει αντισταθμιστεί, εν μέρει, τα τελευταία χρόνια από ένα σημαντικό μεταναστευτικό κύμα προς τις χώρες αυτές.

Αντίθετα, ο δείκτης των αυτοκτονιών στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα χαμηλός, με μια αναλογία 3 αυτοκτονιών ανά 100.000 κατοίκους. Παράλληλα, αναφέρεται ότι η Κύπρος και η Ελλάδα εμφανίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά σε γεννήσεις παιδιών εκτός γάμου. Μόνο το 2% των γεννήσεων στην Κύπρο και το 4% στην Ελλάδα αφορούν παιδιά εκτός γάμου, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χώρες όπου τα ποσοστά ξεπερνούν το 50%.
Καταχώρηση άρθρου: (24/01/2001)

Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής «Σαμπάχ»

Μέλος της οργάνωσης DHKP-C, που πραγματοποίησε την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης πριν από δύο εβδομάδες, εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα, όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» σε δημοσίευμα της.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πριν από δύο εβδομάδες, ο Γκιουλτεκίν Κότς εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σισλί της Κωνσταντινούπολης και ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και άλλα τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η τουρκική αστυνομία, έχει πληροφορίες ότι ακόμα ένα μέλος της DHKP-C βρίσκεται στη χώρα με σκοπό να προβεί σε παρόμοια επίθεση αυτοκτονίας. Για το λόγο αυτό ότι έχουν τεθεί σε συναγερμό οι δυνάμεις ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες τουρκικές πόλεις.
Καταχώρηση άρθρου: (24/01/2001)

Συνεχίζεται η δίκη του αρχιφύλακα

Συνεχίζεται την Τρίτη, η δίκη του αρχιφύλακα, Αχιλλέα Παπαδημητρίου, που το Σεπτέμβριο του 1999 είχε δολοφονήσει τη γυναίκα του, Αναστασία Ζουρμπουρλή. Και τη δεύτερη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας είναι καταδικαστικές.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της δίκης ο κατηγορούμενος, δέχτηκε απειλές απο τους συγγενείς του θύματος αλλά και τις τρείς κόρες του, που βρέθηκαν στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία για να τους απομακρύνει.

Τη Δευτέρα ο εισαγγελέας της έδρας κ. Τσόλκας απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, κάτι που ο Παπαδημητρίου αρνείται αν και παραδέχεται ότι διέπραξε το έγκλημα.
Καταχώρηση άρθρου: (24/01/2001)

Στα ίχνη κυκλώματος κλοπής αυτοκινήτων η Ασφάλεια

Κοντά στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος κλοπής και μεταπώλησης πολυτελών αυτοκινήτων βρίσκεται η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα συνελήφθησαν δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας για συνεργία στο κύκλωμα, που δρούσε σε Ελλάδα και Βαλκάνια. Οι συλληφθέντες, μετά την απολογία τους αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ένας Ιταλός φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οποίου, έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ιντερπόλ.
Καταχώρηση άρθρου: (24/01/2001)


Αναζήτηση Ειδήσεων  

  

Navigation Bar