ΣΗΜΕΡΑ (22-06-99)

Υψnλότερες τιμές εφορίας για εκτός σχεδίου οικόπεδα
Υψηλότερες θα είναι στο εξής οι τιμές της εφορίας για τα οικόπεδα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της αξίας των οικοπέδων που είναι εκτός σχεδίου και βρίσκονται στις ακριβές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, με την προσθήκη ενός ακόμη συντελεστή, οι αξίες αυτών των οικοπέδων θα πλησιάσουν περισσότερο τις τιμές της αγοράς.

Αδιαλλαξία: Η Τουρκία απέρριψε χθες την απόφαση-έκκληση της Ομάδας των Οκτώ για την έναρξη συνομιλιών προς επίλυση του Κυπριακού, το φθινόπωρο.

Ευρώ: Αναστάτωση στην Ιταλία αλλά και στο κοινό νόμισμα προκάλεσαν εκτιμήσεις του Ρομάνο Πρόντι για τα προβλήματα που προκαλεί ο ιταλικός πληθωρισμός, διπλάσιος από τον μέσο όρο της «ευρω-ζώνης».

Καραμανλής: Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Καραμανλής, συμμετέχοντας στη σύσκεψη της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ενωσης.

Interamerican: Αρχίζει σήμερα η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της Interamerican στο Χρηματιστήριο. Η εταιρεία θα εκδώσει 4.582.900 νέες μετοχές με τιμή διάθεσης 7.000 δρχ. εκάστη. Τα συνολικά έσοδα από την έκδοση θα ανέλθουν σε 32 δισ. δρχ.

Σύνορα: Τη δημιουργία τριπλής «ζώνης άμυνας» στα σύνορά μας για να παρεμποδίζεται η είσοδος λαθρομεταναστών και κακοποιών εξήγγειλε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υγεία: Το ξήλωμα των διοικήσεων νοσοκομείων που δυσλειτουργούν προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας, ενώ δεσμεύτηκε για την εγκατάσταση επιπλέον κλινών έως τον Οκτώβριο.

Πόλεμος στο Δίκτυο: Κράκερς δεν είναι μόνο... αλμυρά μπισκότα, αλλά και οι αντίπαλοι των «κακών» χάκερς στον πόλεμο της ηλεκτρονικής πληροφορίας. Αυτά συμβαίνουν έξω. Γιατί στη χώρα μας τα πράγματα είναι ακόμη ερασιτεχνικά.

Σελίδα βιβλίου: «Παρωδίες καβαφικών ποιημάτων (1917-1997)» και «Με τον τρόπο του Καβάφη. Είκοσι ξένα ποιήματα». Η ποιητική συλλογή του Χάρη Βλαβιανού «Ο Αγγελος της Ιστορίας». Η μελέτη του Παντελή Κυπριανού «Δημόσιο ενδιαφέρον και κοινωνική αξία της πολιτικής».

Μπάσκετ: Λάθη των τελευταίων λεπτών εξανέμισαν τη διαφορά εννέα πόντων που είχε πάρει η Εθνική μας ομάδα και την καταδίκασαν σε οδυνηρή ήττα (58-59) από τη Γερμανία, στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.