ΣΥΝΤΟΜΑ (22-06-99)


ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Ασκησε ποινική δίωξη για το μακελειό στο Ελμπασάν
Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γ. Κολιοκώστας σχετικά με το θάνατο του 24χρονου Γ. Κουλούρη στο Ελμπασάν της Αλβανίας τον περασμένο Μάιο. Η δίωξη ασκήθηκε βάσει όσων προέκυψαν από έκθεση των ιατροδικαστών και την προκαταρκτική εξέταση που προηγήθηκε για την υπόθεση-θρίλερ της 29ης Μαΐου, όταν το λεωφορείο των ΚΤΕΛ με τους επιβάτες που κρατούσε ως ομήρους ο Αλβανός Αντώνιο Φλαμούρ μπήκε σε αλβανικό έδαφος και η επιχείρηση σωτηρίας των ομήρων από τους Αλβανούς αστυνομικούς είχε τη γνωστή τραγική κατάληξη για τον άτυχο εισπράκτορα. Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα διαβιβασθεί και η κασέτα της κρατικής τηλεόρασης όπου έχει καταγραφεί η μοιραία σκηνή.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΕ

Παρουσία της κ. Β. Παπανδρέου
Με την παρουσία της υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου πραγματοποιείται σήμερα η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος. Κατά τη συνεδρίαση, που θα γίνει στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΑΕ στη Μεσογείων 15, θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, τις σχέσεις της Πολιτείας με την κυβέρνηση και το πρόβλημα της διοικητικής και τεχνικής στήριξης των νομαρχιών. Θα υπάρξει ενημέρωση για το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τη συνακόλουθη κατάργηση της ουσιαστικής συμμετοχής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.


15 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»
Δεκαπέντε υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα παραδίδονται σε ειδική τελετή στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο Πυροσβεστικό Σώμα. Στην τελετή έχουν προσκληθεί και θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι: υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τ. υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Ρωμαίος, γενικός γραμματέας ΥΔΤ Δημήτριος Ευσταθιάδης, εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και άλλοι επίσημοι.


ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

8ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο
Το 8ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Σαμοθράκη από 1 έως 4 Ιουλίου. Με σκοπό την ενημέρωση για τις εργασίες του Συνεδρίου δίνεται αύριο Τετάρτη συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας 12, από την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΜΗΤΤΟΥ

Νέα σχέδια από το ΥΠΕΧΩΔΕ
Το ΥΠΕΧΩΔΕ επανασχεδιάζει την πρότασή του για την Περιφερειακή Υμηττού με σκοπό την προσθήκη τροποποιήσεων. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις πιέσεις των έντονων κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν ο δήμος Αγίας Παρασκευής και οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς και στην αποδοχή από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του Αμερικανικού Κολλεγίου κατά της απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ να πραγματοποιήσει την Περιφερειακή Υμηττού με επιφανειακή χάραξη στο ύψος του Κολλεγίου.