ΣΗΜΕΡΑ (25-06-99)

Κτηματολόγιο γρίφος και άγχος για τους πολίτες
Στην τακτική του Ελληνα να διεκπεραιώνει την τελευταία στιγμή τις υποχρεώσεις του έναντι του κράτους, αλλά και στην πολυπλοκότητα των εγγράφων οφείλονται οι ουρές που σχηματίζονται καθημερινά έξω από τα γραφεία, τα επιφορτισμένα με την προώθηση του Εθνικού Κτηματολογίου. Οι δυσκολίες οδηγούν σε παράταση της κατάθεσης των δικαιολογητικών έως το τέλος του καλοκαιριού. Η «Κ» παρουσιάζει σήμερα όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης γύρω από την... περιπέτεια του Κτηματολογίου.

Νέος γύρος πολέμου των σούπερ μάρκετ
Ο πόλεμος των σούπερ μάρκετ περνά σε ένα νέο γύρο. Ο όμιλος Μαρινόπουλου και της γαλλικής Continent ανακοίνωσε χθες επενδύσεις 80 δισ. για τα επόμενα πέντε χρόνια, σε μια ανοικτή κίνηση σύγκρουσης με τον επίσης γαλλικό όμιλο Carrefour που θα ιδρύσει στην Ελλάδα τη δική του αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε και η δραστηριοποίηση της γερμανικής Lidl, ενώ ο αμερικανικός κολοσσός Wal Mart έχει ήδη «αποβιβασθεί» στην Ευρώπη.

Προς Αγκυρα: Συνολική πρόταση συνεργασίας σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο σε διάφορα θέματα, από τον οιοκονομικό τομέα, έως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, διατυπώνει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου σε επιστολή του προς τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ισμαήλ Τζεμ, η οποία θα επιδοθεί αύριο.

Οτσαλάν: Την ερχόμενη Τρίτη κρίνεται η τύχη του Α. Οτσαλάν, μετά τη διακοπή της δίκης του. Η καταδίκη του εις θάνατον θεωρείται βέβαιη, όπως και η άσκηση εφέσεως και η προσφυγή των συνηγόρων του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μαγκιά»: Σε αιματηρό επεισόδιο ενεπλάκη χθες ο γνωστός ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων και σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα Κώστας Βοϊδονικόλας: πυροβόλησε και τραυμάτισε τέσσερις οικοδόμους που είχαν κλείσει με το φορτηγάκι τους την είσοδο του γκαράζ του σπιτιού του, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε άμυνα...

Πλαστογράφοι: Πλαστά σουηδικά ομόλογα αξίας δισ. δραχμών λέγεται πως είχε διοχετεύσει στην αγορά το κύκλωμα παραχαρακτών που ανακάλυψε χθες στην Αγία Παρασκευή η Ασφάλεια Αττικής.

Θέμα «χημείας»: Ανδρες, μοιραία προσπαθείτε να αρέσετε στις γυναίκες. Τα γούστα τους, όπως αποκαλύπτουν τελευταίες έρευνες, εξαρτώνται από ορμόνες και αλλάζουν κατά τον μηνιαίο «κύκλο» τους.

Νοσταλγία: Η νοσταλγική γοητεία των κινηματογραφικών αφισών της Hellafi «μετακόμισε» από χθες και για 20 ημέρες στο Τεχνικό Μουσείο Μονάχου. Ανταπόκριση της Ελένης Μπίστικα.

Κινηματογράφος: Ζωηρά νιάτα του Λονδίνου στη χαριτωμένη κομεντί «Η Μάρθα συναντά τον Φρανκ, τον Ντάνιελ και τον Λόρενς». Σπαραγμός και σύγκρουση της οικογένειας μπροστά στη φοβερή ασθένεια της μητέρας, στο «Κάτι αληθινό». Κριτική του Γιάννη Μπακογιαννόπουλου.

Νέρων: Μετά 20 χρόνια επισκευών, ανοίγει σήμερα τις πύλες του για το κοινό το παλάτι του αντιφατικού -αιμοσταγούς αλλά και φιλότεχνου- Ρωμαίου Αυτοκράτορα Νέρωνα.

Διανόηση: Ο Ρεζίς Ντεμπρέ και άλλοι 13 Ευρωπαίοι διανοούμενοι συναντώνται στην Αρχαία Ολυμπία από την 1η ώς τις 4 Ιουλίου.

Ανεργία: 35 εκατομμύρια ανέργους το 2000, εκ των οποίων οι 400.000 Ελληνες, προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ για την απασχόληση. Αναφέρει πάντως ότι η ανεργία στη χώρα μας θα σταθεροποιηθεί στο 10,2%.