ΣΥΝΤΟΜΑ (12-10-99)


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Παρουσιάζονται από σήμερα έως και μεθαύριο Πέμπτη
Από σήμερα έως και μεθαύριο Πέμπτη οφείλουν να παρουσιασθούν στις αρμόδιες Διευθύνσεις, αφού πρώτα ενημερωθούν για την περιοχή διορισμού τους από την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας οι 186 νηπιαγωγοί και οι 705 καθηγητές, οι οποίοι προσλαμβάνονται επιπλέον ως αναπληρωτές από τον ειδικό πίνακα των αναπληρωτών. Παράλληλα, με απόφαση του κ. Γ. Αρσένη, άλλοι 1.140 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και 3.250 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα προσληφθούν από την καταργηθείσα επετηρίδα και τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ.


ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΛΑΜΟΥΡ

Νέα διερεύνηση της υπόθεσης
Ανασύρεται από το αρχείο η υπόθεση της λεωφοροπειρατείας του Κάτω Σχολαρίου Θεσσαλονίκης από τον Αλβανό Φλαμούρ Πίσλι κατά την οποίαν έχασε τη ζωή του ο 25χρονος Γιώργος Κουλούρης μετά το «κατηγορώ» της οικογένειας του άτυχου νέου. Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και την επανεκτίμηση των προανακριτικών δεδομένων ζήτησε χθες ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Αρ. Τσίχλας με έγγραφό προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών που χειρίστηκε την υπόθεση, καθώς και να ανασυρθεί η δικογραφία με το πόρισμα του εισαγγελέα Δ. Ναΐντου από το αρχείο.


ΙΔΡΥΜΑ «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ»:

«Υπερβολικοί» οι «Τάιμς»
Υπερβολικό χαρακτηρίζει η τοπική κοινωνία της Αγιάσου Λέσβου και μέλη της διοίκησης του ιδρύματος «Η Θεομήτωρ» το εκτενές δημοσίευμα των κυριακάτικων «Τάιμς» που περιγράφει με ιδιαιτέρως μελανά χρώματα τις συνθήκες διαβίωσης των ασθενών. Ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος κ. Καζάζης δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας των 81 από τους συνολικά 133 ασθενείς είναι πολύ βαριά με αποτέλεσμα όταν οι νοσηλευτές τους ντύνουν ή τους πλένουν να πετούν τα ρούχα τους και να λερώνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Ο κ. Καζάζης τόνισε την έλλειψη γιατρού και ψυχιάτρου, ενώ όσες φορές προκηρύχθηκε διαγωνισμός δεν ενδιαφέρθηκε κανένας.


ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ

Χρέωναν κλήσεις εξωτερικού
Πρωτότυπη υπόθεση απάτης σε βάρος περιπτερούχων εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές. Το σύστημα εξαπάτησης που είχαν βρει και εφάρμοζαν τεχνηέντως οι αλλοδαποί-μέλη του κυκλώματος προκάλεσε ζημιά δύο εκατομυρίων σε δύο περίπτερα στην Αγία Παρασκευή. Οι πανούργοι δράστες χρησιμοποιούσαν τις δυνατότητες που παρέχουν οι ψηφιακές συνδέσεις του ΟΤΕ και με την εκτροπή της κλήσης στο τηλέφωνο του περιπτέρου χρέωναν τον περιπτερά για κλήσεις που έκαναν στο εξωτερικό. Ο εγκέφαλος του κυκλώματος που εντοπίστηκε χθες, ομολόγησε την παράνομη δραστηριότητά του, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.


ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ

Των πρωταθλητών της Σεβίλλης
Σε ειδική τελετή που πραγματοποιείται σήμερα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα τιμήσει τις πρωταθλήτριες και τον πρωταθλητή μας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στην Σεβίλλη. Στην τελετή, που θα λάβει χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα επιδοθούν στην Παρασκευή Τσιαμήτα, στην Κατερίνα Θάνου, στην Ολγα Βασδέκη, στην Αναστασία Κελεσίδου, στη Μιρέλλα Τζελίλη και στον Κωνσταντίνο Γκατσιούδη αργυρά μετάλλια. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδρέας Φούρας.


ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ

3,5 τόννοι σε αυτοκίνητο-ψυγείο
Αλλοιωμένα και ακατάλληλα προς βρώσιν κρίθηκαν ολλανδικά κρέατα συνολικού βάρους 3,5 τόννων έπειτα από αστυκτηνιατρικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο-ψυγείο στη Λαχαναγορά του Ρέντη. Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν ως ακατάλληλα 100 κομμάτια νωπού χοιρινού κρέατος Ολλανδίας. Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν τα «ύποπτα» τρόφιμα βρισκόταν έξω από το κατάστημα Εμπορίας Κρεάτων του Ποδόγυρου Πέτρου στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη. Κατά του υπευθύνου συντάχθηκαν αστυκτηνιατρικές εκθέσεις και η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


27 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κλεισμένοι σε μικρό φορτηγό
Εγκαταλελειμμένοι και κλεισμένοι σε ένα μικρό φορτηγό βρέθηκαν προχθές είκοσι επτά λαθρομετανάστες από αστυνομικούς στην Καβάλα. Τους λαθρομετανάστες, που προέρχονταν από την Ασία και την Αφρική, παρέλαβε στην Αλεξανδρούπολη, ο οδηγός και θα τους μετέφερε έναντι χρηματικού ποσού στη θεσσαλονίκη. Ομως, στην περιοχή Λεύκη της Καβάλας,ο οδηγός σταμάτησε το φορτηγάκι σε ένα έρημο μέρος και εξαφανίστηκε. Το φορτηγάκι βρήκαν λίγο αργότερα αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή. Οι λαθρομετανάστες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και θα απελαθούν.


ΠΛΟΥΣΙΑ ΛΕΙΑ

70 εκατ. δρχ. από εξοχικά
Μέσα σε διάστημα δύο ετών η πλούσια δραστηριότητά τους σε κλοπές εξοχικών κατοικιών τους απέφερε λεία 70 εκατομμυρίων δραχμών. Σε επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης λαθρομεταναστών που έγινε χθες στα Σπάτα συνελήφθη ο ένας από τους «δαιμόνιους» δράστες ο Αλβανός Μπόλιου Επισον, 21 ετών, ο οποίος μαζί με τους συνεργούς του είχε διαπράξει 40 κλοπές με ιδιαίτερη θρασύτητα, καθώς οι δράστες δεν δίσταζαν να πυροβολούν αστυνομικούς, ενώ σε μία περίπτωση προκάλεσαν εμπρησμό σε δασώδη περιοχή. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ

Κατά 15% στη Θεσσαλονίκη
Μείωση κατά 15% παρουσίασαν οι κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών στη Θεσσαλονίκη κατά το έτος 1999. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της πόλης, η μείωση αυτή οφείλεται στην αυξημένη αστυνόμευση των τελευταίων μηνών. Χθες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης παρουσίασε ως μεγάλη επιτυχία τη σύλληψη δύο από τα τρία μέλη της σπείρας του «Αναρριχητή της Καλαμαριάς», ενός Αλβανού και ενός Σκοπιανού, η οποία το φετινό καλοκαίρι διέπραξε συνολικά 60 διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της πόλης. Αντίθετα, με τις διαρρήξεις, μικρή αύξηση έχει παρατηρηθεί στις κλοπές πορτοφολιών και τσαντών παρά την αύξηση των πεζών περιπολιών.