ΣΥΝΤΟΜΑ (22-10-99)


15ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η επίθεση τελικά ήταν αυτοτραυματισμός
Τελικώς δεν έφταιγαν οι... «παιδικές συμμορίες». Μετά την προανάκριση από το Α.Τ. Καλλιθέας ανακοινώθηκε πως ο 15χρονος, που πριν από λίγες μέρες κατήγγειλε επίθεση από αγνώστους, που τον περιέλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά ήταν στην πραγματικότητα αυτοτραυματισμός. Ο νεαρός, στην προσπάθειά του να εισπνεύσει τις αναθυμιάσεις από μπουκάλι βενζίνης (ως παραισθησιογόνο) που κουβαλούσε μαζί του, άθελά του αυτοπυρπολήθηκε. Στη συνέχεια, φοβούμενος την αντίδραση των γονιών του απέκρυψε την πραγματικότητα από τους αστυνομικούς. Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Ανηλίκων.


ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Επεσε σε χαράδρα στον Ολυμπο
Δεκαεννιάχρονος βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα βάθους 50 μέτρων στην περιοχή «Πόρτες» του Ολύμπου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, πρόκειται για αυτοκτονία, καθώς στο σακίδιό του βρέθηκε σημείωμα με στίχους του Καβάφη, στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην τελευταία του πράξη. Ο Χ.Μ. είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη, από την περασμένη Δευτέρα και οι συγγενείς του είχαν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του, καθώς σε μια παλιότερη συζήτηση με φίλους του είχε αναφερθεί ότι θα έθετε τέρμα στη ζωή του στον Χορτιάτη ή στον Ολυμπο.


ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΖΗΛΙΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση η 30χρονη
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στον Ερυθρό η 30χρονη Ευαγγελία Χατζηκωνσταντίνου, την οποία πυροβόλησε στο στήθος ο σύζυγός της, Χρήστος, στο σπίτι τους στη Νέα Πέραμο. Οταν αντιλήφθηκε την πράξη του ο 31χρονος επιχείρησε να την αγκαλιάσει και αυτή τον απώθησε· τότε αυτός έστρεψε το ίδιο όπλο στο πρόσωπό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο με τραύματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό αποδίδεται σε ερωτική αντιζηλία.


ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΑΠΘ

Επιτροπή για το «Παπαγεωργίου»
Τη συγκρότηση επιτροπής που θα διερευνήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» αποφάσισε η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά την πρόταση του Τμήματος Ιατρικής για άμεση μεταφορά των πανεπιστημιακών κλινικών στο νοσοκομείο υπό τους εργασιακούς όρους που θα αποφασίσουν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας. Μεταξύ «Παπαγεωργίου» και ΑΠΘ είχαν προηγηθεί στο παρελθόν συναντήσεις για τη μεταφορά πανεπιστημιακών κλινικών αλλά δεν απέδωσαν καρπούς, λόγω της άρνησης των πανεπιστημιακών να αποδεχθούν τους όρους που έθετε η διοίκηση του νοσοκομείου.


ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ψυχραιμία έδιωξε τους ληστές
Η ψυχραιμία των υπαλλήλων του υποκαταστήματος της Τράπεζας Αττικής στη Θεσσαλονίκη, απέτρεψε δύο κουκουλοφόρους να διαπράξουν τη ληστεία που είχαν σχεδιάσει. Οι επίδοξοι ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα που βρίσκεται στη Νέα Εγνατία 286 κατά τις 8 το πρωί κρατώντας ένα καλάσνικοφ και πυροβόλησαν στον αέρα για να τρομοκρατήσουν πελάτες και υπαλλήλους. Ομως οι τελευταίοι παρέμειναν ψύχραιμοι και ενεργοποίησαν αμέσως το συναγερμό. Οι δύο άντρες τρομοκρατήθηκαν και τράπηκαν αμέσως σε φυγή κατευθυνόμενοι προς το κέντρο της πόλης. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες.


ΓΟΝΕΙΣ 15ΧΡΟΝΟΥ

Μήνυση σε βάρος γιατρού
Μήνυση σε βάρος γιατρού της παθολογικής κλινικής Πρέβεζας υπέβαλαν οι γονείς του 15χρονου, που προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα και τελικώς μετεφέρθη στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Οι γονείς κατηγορούν τον γιατρό ότι από δική του αμέλεια προκλήθηκε σοβαρή βλάβη στην υγεία του παιδιού, με αποτέλεσμα ο 15χρονος να παρουσιάζει συμπτώματα επιληψίας και να μην μπορεί πλέον να παρακολουθήσει τα μαθήματα του σχολείου του.


ΕΒΡΟΣ - ΡΟΔΟΠΗ

Καταρροϊκός πυρετός σε πρόβατα
Ανησυχία διακατέχει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες Εβρου και Ροδόπης, ύστερα από την εμφάνιση νέων κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε πρόβατα. Οπως δήλωσε ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Εβρου κ. Δαδούσης, μέχρι στιγμής τα κρούσματα δεν ήταν κλινικά και από την αρχή της επιζωοτίας έχουν θανατωθεί μόνο 14 πρόβατα και 13 βοοειδή. Σε σύσκεψη, τέλος, των κτηνιατρικών υπηρεσιών στο Σουφλί, εξετάστηκε κατά πόσο μπορεί σε ειδικές περιπτώσεις να γίνεται διακίνηση ζώων εντός του νομού, ύστερα από πιέσεις των εκτροφέων Εβρου.


ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καταγραφή των ρεμάτων Αττικής
Στην καταγραφή των ρεμάτων, την αξιολόγηση των πλημμυρικών προβλημάτων (σε επίπεδο χώρας, εξαιρουμένης της Αττικής, για την οποία, ήδη, εκπονούνται, από την ΕΥΔΑΠ σχετικές μελέτες) και στην διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού προγράμματος, προχωρεί το ΥΠΕΧΩΔΕ. Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπεγράφη από τον υφυπουργό, κ. Χρήστο Βερελή και στις 15 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τα ενδιαφερόμενα μελετητικά γραφεία.


ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ

Χειροβομβίδα σε αρχαιολογικό χώρο
Μια εκπαιδευτική χειροβομβίδα και έξι άδειες γεμιστήρες από πολεμικό όπλο ανακάλυψαν επιμελώς κρυμμένα σε νάιλον σακούλες ανάμεσα σε χόρτα εργάτες καθαριότητας του δήμου Ιωαννίνων σε αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται δίπλα από την αυλή του 9ου Δημοτικού Σχολείου. Την τελευταία στιγμή οι εργάτες από περιέργεια αποφάσισαν να ανοίξουν την σακούλα και να μην την πετάξουν στη φωτιά όπου έκαιγαν ξερά χόρτα. Οπως είπαν οι εργάτες ο κίνδυνος ήταν μεγάλος τόσο για τους ίδιους όσο και για τα μικρά παιδιά που έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. Την χειροβομβίδα και τους γεμιστήρες περισυνέλεξε πυροτεχνουργός της αστυνομίας και όπως εικάζεται τα εγκατέλειψε κάποιος στρατιώτης που τα αφαίρεσε από στρατόπεδο.


ΜΕΘΟΡΙΟΣ

Μουλάρια φορτωμένα με χασίς
Τέσσερα μουλάρια φορτωμένα με 326 κιλά χασίς εντόπισαν χθες στην Ελληνοαλβανική μεθόριο κοντά στο χωριό Πυρσόγιαννη οι άνδρες των συνοριακών αστυνομικών αποσπασμάτων. Αμέσως άρχισαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστούν οι δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή μόλις έγιναν αντιληπτοί. Παρά τις έρευνες των αστυνομικών στις οποίες πήρε μέρος και το ελικόπτερο που σταθμεύει στην περιοχή, οι άγνωστοι διέφυγαν τη σύλληψη.