ΣΥΝΤΟΜΑ (09-12-99)


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ναι, στην εγγραφή ασκουμένων αποφοίτων σχολών της Ε.Ε.
Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων αποφάσισε να εγγράφει στα μητρώα των ασκουμένων τους αποφοίτους των Νομικών Σχολών των χωρών της Ε.Ε., οι οποίοι έκαναν το σύνολο των σπουδών τους στις χώρες αυτές, ακόμη και αν δεν έχουν την τυπική αναγνώριση από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Αντίθετα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, πριν από ενάμιση μήνα απέκλεισε το δικαίωμα εγγραφής των αποφοίτων ξένων Νομικών Σχολών ως ασκουμένων, αν δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες ισοτιμίας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι απόφοιτοι ευρωπαϊκών πανεπιστημιακών Νομικών Σχολών δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις για την άσκηση επαγγέλματος αν δεν έχουν την αναγνώριση από το ΔΙΚΑΤΣΑ.


ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΡΙΚΟΜΕΞ

Ερώτηση του βουλευτή Κ. Κουλούρη
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Κουλούρης την καθυστέρηση να ριφθεί άπλετο φως στην τραγωδία της «Ρικομέξ» και να καταλογισθούν ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους. Σε επίκαιρη ερώτηση που απευθύνει στους υπουργούς Χωροταξίας και Δικαιοσύνης ζητεί να πληροφορηθεί, γιατί τρεις μήνες μετά την καταστροφή, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει καταλήξει σε πόρισμα.


ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Μητέρα, γιαγιά κατά 9χρονης
Με άγριους ξυλοδαρμούς πλήρωνε τις συνήθεις παιδικές αταξίες ένα κοριτσάκι μόλις εννέα ετών. Την ανήλικη κακοποιούσαν η μητέρα της Παναγιώτα Φραγκουλοπούλου και η γιαγιά της Σταυρούλα Τολίδου, οι οποίες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, έπειτα από καταγγελίες περιοίκων. Χθες, προσήχθησαν στον Εισαγγελέα. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για σωματικές βλάβες από κοινού και παραπέμφθηκαν σε δίκη. Η ανήλικη οδηγήθηκε με εντολή της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών στο σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού» για φιλοξενία.


ΚΥΠΡΟΣ

Δεήσεις για βροχή
Σε... δεήσεις αλλά και στη φυλή των... Ζουλού καταφεύγουν οι κάτοικοι της Μεγαλονήσου που αντιμετωπίζουν παρατεταμένη ξηρασία και λειψυδρία. Είναι ενδεικτικό ότι κάθε σπίτι της Κύπρου τροφοδοτείται με νερό μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα. Την προσεχή Κυριακή, θα αναπεμφθούν δεήσεις σε όλους τους ιερούς ναούς της Κύπρου με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσοστόμου. Ταυτοχρόνως, στις 15 Δεκεμβρίου ένα παραδοσιακό συγκρότημα της φυλής των Ζουλού θα χορέψει το χορό της βροχής...


ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πρώτη μέρα στάσεων εργασίας
Πρώτη ημέρα η σημερινή των αλλεπάλληλων στάσεων εργασίας που έχει προγραμματίσει για τις επόμενες δύο μέρες η Ενωση Πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Εναέριας Ασφάλειας με αίτημα την επίλυση των προβλημάτων στη δικτύωση του συστήματος αεροναυτιλίας. Συγκεκριμένα, οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν από τις επτά το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα και από τη μία έως τις πέντε το πρωί σήμερα, την Παρασκευή και το Σάββατο χωρίς όπως αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών.


ΥΠΕΧΩΔΕ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Τα δίκυκλα στους λεωφορειόδρομους
Ελεύθερα κινούνται από χθες τα δίκυκλα στους λεωφορειόδρομους, σύμφωνα με απόφαση που συνυπέγραψαν οι υπουργοί Μεταφορών Τάσος Μαντέλης και ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Η απόφαση στηρίχθηκε στα αποτελέσματα έκθεσης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, που εκτιμούσε ότι η διέλευση μοτοσικλετιστών και μοτοποδηλάτων από λεωφορειόδρομους δεν θα δημιουργεί προβλήματα στην κίνηση των λεωφορείων.


ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Σήμερα η απόφαση για τη χωματερή
Τελικά σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ανω Λιοσίων, που αναμένεται να αποφασίσει οριστικά για τη λειτουργία της χωματερής και του αμαξοστασίου του ΟΑΣΑ. Μετά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Εσωτερικών Βάσως Παπνδρέου και του υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη για καταβολη των οφειλών του Δημοσίου προς το δήμο, το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο είναι -πλην απροόπτου- να μην αποφασίσει τη διακοπή της λειτουργίας του αμαξοστασίου και της χωματερής.


ΑΝ. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Συνελήφθη μέλος σπείρας κοκαΐνης
Μέλος διεθνούς σπείρας διακίνησης κοκαΐνης εκτιμάται ότι είναι ο 34χρονος Μοχάμεντ Μοχάμεντ από το Μπουρούντι, που συνελήφθη στο Ανατολικό Αεροδρόμιο, έχοντας στην κατοχή του 730 γραμμάρια κοκαΐνης. Από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν, επίσης, τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος Μεχμέτ Καρίσμα με 1.843 γραμμάρια ηρωίνης, ο Αλβανός Αλφρέντο Νασί με 1.065 γραμμάρια ηρωίνης και οι Ιρακονοί Μαμάντ Χουσεΐν και Μπακέρ Αμπντούλα με 140 γραμμάρια ηρωίνης.