31 / 12 / 99
Web Posted:
11:07 GMT+2

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΙΟ ΤΟΥ 2000''
Αθήνα, 31/12/1999 (MΠΕ)

Γενική άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη για τον ''ιό του 2000'', ενώ σε γενική επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός από τις 10 χθες το βράδυ ως τις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες σημείωσε πάντως ότι δεν γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα τί μπορεί να συμβεί. Στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την ΕΥΔΑΠ θα υπάρξει αυξημένος βαθμός ετοιμότητας και υψηλή στελέχωση όλων των υπηρεσιών για οποιαδήποτε δυσλειτουργία εμφανιστεί.

Εκκληση στους καταναλωτές για περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος, ιδίως σήμερα το βράδυ, απευθύνουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ, καθώς κάθε χρόνο την παραμονή της πρωτοχρονιάς παρουσιάζονται βλάβες στο δίκτυο, λόγω υπερκατανάλωσης. Αύριο και μεθαύριο όλα τα στελέχη πληροφορικής του δημοσίου τομέα θα βρίσκονται στις θέσεις τους για να ελέγξουν σε πραγματικό χρόνο όλα τα συστήματα.

Παράλληλα, η Ελλάδα θα βρίσκεται σε επαφή με άλλες χώρες, στις οποίες ο νέος χρόνος θα έλθει νωρίτερα, όπως η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία. Επίσης η χώρα μας θα ενημερώσει τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου ο νέος χρόνος θα μπει με καθυστέρηση.