31 / 12 / 99
Web Posted:
11:07 GMT+2

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΓIA TO 200O
Αθήνα, 31/12/1999 (MΠΕ)

Με ένα υπερθέαμα στην Ακρόπολη, θα υποδεχθεί η Αθήνα τη νέα χιλιετία. Όπως είπε η υπουργός Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη, η γιορτή θα καλύψει όλες τις εκφράσεις της ελληνικής μουσικής, έχοντας ως αφετηρία τον Ιερό Βράχο.

Στα Προπύλαια, μια χορωδία αποτελούμενη από 1000 άτομα θα ψάλει τον "Ολυμπιακό Ύμνο", το "Φως Ιλαρόν" και τον "Ύμνο στην Ελευθερία", μέσα σε ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων και φωτισμών, που έχει αναλάβει ο Γερμανός Gert Hof. Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 10 το βράδι με κομμάτια από τη "Ρωμαϊκή Αγορά" του Μάνου Χατζιδάκι, που θα τραγουδήσει η Νένα Βενετσάνου και ο Βασίλης Γισδάκης με τη συνοδεία της Ορχήστρας των Χρωμάτων και τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Στις 11 θα γίνει ένα τιμητικό αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη και τον Οδυσσέα Ελύτη. Το έργο του "Αξιον Εστί" θα ερμηνεύσουν η Μαρία Φαραντούρη και ο Μάριος Φραγκούλης που θα συνοδεύονται από την Ορχήστρα Εναρμόνια και τη Χορωδία της Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Στις 12.15, μετά την είσοδο στο νέο έτος, ο Διονύσης Σαββόπουλος θα δώσει το σύνθημα για να ξεκινήσει το ξεφάντωμα σε όλα τα προκαθορισμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Το πρωτοχρονιάτικο υπερθέαμα θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση και θα αναμεταδοθεί ζωντανά σε 75 χώρες.