31 / 12 / 99
Web Posted:
12:43 GMT+2

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΙΛΙΕΤΙΑ
Αθήνα, 31/12/1999 (MΠΕ)

Πανέτοιμη είναι η Αθήνα για να υποδεχτεί με δεκάδες εκδηλώσεις τη νέα χιλετία. Χθες έγιναν και οι τελευταίες πρόβες, στην Ακρόπολη, για το πολυθέαμα που θα παρουσιαστεί στον Ιερό Βράχο, σκηνοθετημένο από το Γερμανό Γκερτ Χοφ, καθώς και σε άλλες περιοχές.

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν ήδη τοποθετηθεί εξέδρες, γιγαντοοθόνες, υπόστεγα, ηχητικές εγκαταστάσεις, φώτα, περίπτερα.

Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, οι Αθηναίοι θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα ξεφαντώσουν μέχρι το πρωί. Ανοιχτός θα είναι για το κοινό ο λόφος του Φιλοπάππου, καθώς και η Πνύκα.

Στις 6 το πρωί θα ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου για όσους θέλουν να απολαύσουν την πρώτη ανατολή του 2000, που θα συντροφεύουν με τις φωνές τους ο Χρόνης Αηδονίδης, η Καίτη Κουλιά και πέντε μουσικοί.

Στην εξέδρα της Ακρόπολης θα δοθούν, πριν από τα μεσάνυχτα, η συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων με τη Νένα Βενετσάνου και το Βασίλη Γισδάκη, καθώς και η συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη με την ορχήστρα "Εναρμόνια", τη Μαρία Φαραντούρη και το Μάριο Φραγκούλη.

Η αυλαία της νέας χιλιετίας θα ανοίξει με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου και τη Συμφωνική Δημοτική Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Καπράλου. Στη συνέχεια θα δοθούν η συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Χαλκιά, και η συναυλία της Big Band του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Αθανασίου Ζερβού.

Παραδοσιακό γλέντι θα στηθεί στην περιοχή του Μακρυγιάννη γύρω από την ειδικά διακοσμημένη εξέδρα, όπου θα εναλλάσσονται διάφορα μουσικά σχήματα.

Στο Ζάππειο θα εμφανιστούν μουσικά σχήματα με επικεφαλής τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Διονύση Τσακνή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Φοίβο Δεληβοριά, Νίκο Πορτοκάλογλου, Νίκο Ζερβουδάκη και Νίκο Ζιώγαλα.