31 / 12 / 99
Web Posted:
16:55 GMT+2

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
Λευκωσία, 31/12/1999 (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

Μήνυμα "ελπίδας και αισιοδοξίας" στον κυπριακό λαό, απευθύνει το Δημοκρατικό Κόμμα της Κύπρου (ΔΗΚΟ) με την ευκαιρία του νέου χρόνου και της εισόδου του νέου αιώνα και εύχεται όπως η καινούργια χρονιά "φέρει στην Κύπρο και το λαό της την πολυπόθητη ελευθερία, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη".

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι "η ανατολή του νέου αιώνα βρίσκει την Κύπρο και το λαό της σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη φάση της ιστορικής τους πορείας".

Προστίθεται ότι "οι μεθοδεύσεις διαφόρων παραγόντων της διεθνούς κοινότητας, λάθη και παραλείψεις της δικής μας πλευράς και η αδιαφορία ή η αναποτελεσματικότητα διεθνών οργανισμών, έχουν οδηγήσει το κυπριακό πρόβλημα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση και σε μια πορεία πολύ επικίνδυνη".

"Ο αγώνας για τη δικαίωση της μαρτυρικής μας πατρίδας πρέπει να είναι συνεχής και σταθερές πρέπει να είναι οι θέσεις μας, οι οποίες πρέπει να στηρίζονται στις αρχές και το δίκαιο", σημειώνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας πως "πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των στιγμών και να αντιληφθούμε επιτέλους ότι πρέπει να ανακόψουμε αποφασιστικά την πορεία κατολίσθησης του κυπριακού προβλήματος. Με

συλλογικότητα και με μια συγκροτημένη διεκδικητική στρατηγική και τακτική θα μπορούμε να ελπίζουμε για έναν καλύτερο αύριο".

Το μήνυμα του ΔΗΚΟ αναφέρει επίσης ότι η Κύπρος και ο λαός της βρίσκονται "σε μια φάση όπου θεμελιώδεις αρχές και αξίες παραγνωρίζονται ή και καταπατούνται χωρίς περίσκεψη και αστόχαστα" και τονίζει ότι η κατάσταση αυτή "πρέπει τάχιστα να ανατραπεί" αναστηλώνοντας αρχές και αξίες και αποκαθιστώντας "την ηθική σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας".

Το ΔΗΚΟ απευθύνει τις καλύτερες ευχές του στον κυπριακό λαό και "τον καλεί σε εγρήγορση και συμπόρευση για τη δικαίωση του αγώνα του, για συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη και για αποκατάσταση αρχών και αξιών".