ΔIEΘNHΣ ETAIPEIA EΛΛHNIKHΣ ΦIΛOΣOΦIAΣ
INTERNATIONAL ASSOCIATION FOR GREEK PHILOSOPHY
5, SIMONIDOU STR., 174 56 ALIMOS- GREECE
TEL :+30210 - 99 23 281, +30210-727.7545, FAX : + 30210- 9923281, 7248979
WEBSITE: http://www.hri.org/iagp/, E-MAIL: kboud714@ppp.uoa.gr

ΔΕΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣYNEΔPIO ΦIΛOΣOΦIAΣ
18th INTERNATIONAL CONFERENCE OF PHILOSOPHY
Η ΦIΛOΣOΦIA ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

(VALUES AND JUSTICE IN THE GLOBAL ERA )
ΚΑΒΑΛΑ: 20-27 IOYΛIOY 2006

Ως συνέχεια της Πρώτης Eγκυκλίου θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Συνέδρους του Δεκάτου Ογδόου Διεθνούς Συνεδρίου Φιλοσοφίας για ωρισμένα θέματα του Συνεδρίου ( έναρξη, χώρος διεξαγωγής, διάρκεια, διαμονή και Εκδηλώσεις )

1. Κατά πρώτον γνωστοποιείται ότι η προθεσμία υποβολής της αιτήσεως για συμμετοχή στο Συνέδριο παρατείνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2006.

2. Tο Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 20η έως την 27η Ιουλίου του 2006 στην πόλη της Καβάλας στο Ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ {(LUCY ΗOTEL), ΟΔΟΣ ΥΑΚΙΝΘΟΥ 2, ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ, 65404 ΚΑΒΑΛΑ, THΛ.+(30) 2510-2428300-5, Fax; .+(30) 2510-24250, ykalfas@lucyhotel.gr, info@lucyhotel.gr

Το Συνέδριο θα αρχίσει την Πέμπτη 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 και ώρα 15.00 απογευματινή στην Αίθουσα του Ξενοδοχείου LUCY και θα διαρκέσει μέχρι την 27η του αυτού μηνός. Μετά την Επίσημη Έναρξη (ώρα 19.00 της 20/7/2006) θα ακολουθήσει η Επιστημονική Συνεδρία με δύο κύριους Ομιλητές (Keynote Speakers) και εν συνεχεία η Δεξίωση του Συνεδρίου.

3. Η μετάβαση και άφιξη στην Καβάλα ( και στο Συνέδριο) μπορεί να γίνει ως ακολούθως:

α). Για όσoυς επιθυμούν να έλθουν στο Συνέδριο οδικώς με υπεραστικά λεωφορεία υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:
ΚΤΕΛ από Αθήνα-Καβάλα. Αναχωρήσεις από τον Υπεραστικό Σταθμό Λεωφορείων Αθηνών ( Οδός Κηφισού 100, Αθήνα, Τηλ. 210-5129407).
Αναχωρήσεις:Τρεις φορές την ημέρα: 7:30πμ ,14:15μμ και 19:30μμ. Διάρκεια διαδρομής 9.00-9.30 ώρες, με δυο στάσεις στη Λαμία και στην Κατερίνη. Άφιξη στο σταθμό ΚΤΕΛ στην Καβάλα (Οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης Τηλ. 2510-222294).
Γραμμή Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Υπάρχουν συχνές αναχωρήσεις. Πληροφορίες για αναχωρήσεις και δρομολόγια από τον ΚΤΕΛ Καβάλας στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων «Μακεδονία» (Γιανιτσών 194 -τηλ. 2310-595422). Άφιξη στο σταθμό ΚΤΕΛ στην Καβάλα (Οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης,τηλ. 2510-222294). Το λεωφορείο δηλαδή τερματίζει στην πόλη της Καβάλας και από εκεί ο Σύνεδρος με ταξί, που στοιχίζει 2.50 (Δύο και μισό) περίπου ευρώ, μπορεί να έλθει στο Ξενοδοχείο LUCY, που θα γίνει το Συνέδριο. Oι Σύνεδροι παρακαλούνται να έχουν κρατήσει θέση στα λεωφορεία, γιατί αυτό απαιτείται από τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς αλλά και για λόγους ευταξίας και ασφαλείας.

β). Για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Καβάλα συνδέεται με την Αθήνα με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και την Aegean Airline. Πληροφορίες για πτήσεις : ΟΑ:Τηλ.210-9666666 (τακτικές πτήσεις 5.10 πμ και 18:50 ). Aegean Airline: Τηλ. 210-9988300 (μια πτήση ημερησίως12: 25 ή 13:00). Οι Σύνεδροι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» βρίσκεται στη Χρυσούπολη και απέχει απο την πόλη της Καβάλας περί τα 30 χιλιόμετρα. Από εκεί οι Σύνεδροι θα πρέπει να μεταβούν στην πόλη με ταξί. Αν υπάρξει η περίπτωση αφίξεως με την αυτή πτήση Ομάδος Συνέδρων (15-20 άτομα), η Οργανωτική Επιτροπή θα εξετάσει την περίπτωση μεταφοράς των Συνέδρων με Λεωφορείο από το Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στο Συνέδριο. Όπως είναι εύλογο, οι Σύνεδροι θα πρέπει να κλείσουν θέση στο αεροπλάνο εγκαίρως, λαμβάνοντας υπόψη και την ώρα έναρξης του Συνεδρίου, ήτοι 18. 00 της 20ης Ιουλίου 2006.

γ). Ακόμη οι Σύνεδροι από κάποια Νησιά μπορούν να έλθουν με πλοίο (πληροφορίες στα κατά τόπους Λιμεναρχεία).

Οι Σύνεδροι παρακαλούνται όπως στείλουν στη Γραμματεία του Συνεδρίου το Έντυπο Tαξιδίου (Nο. 7).

4. Διαμονή των Συνέδρων. Αρκετοί Σύνεδροι που θα ενδιαφερθούν ενωρίς θα μπορέσουν (μόνον δια της Γραμματείας του Συνεδρίου) να διαμείνουν στο Ξενοδοχείο LUCY, όπου θα γίνει το Συνέδριο.

Tο Ξενοδοχείο LUCY απέχει 2 περίπου χιλιόμετρα από το Κέντρο της πόλεως ΚΑΒΑΛΑ, είναι κτισμένο πολύ κοντά στη θάλασσα ( απόσταση 50 μέτρα από τη θάλασσα} και έχει μπροστά του δύο πολύ ήσυχες, όμορφες και καθαρές ακρογιαλιές. Στό Ξενοδοχείο έχουν κρατηθεί ορισμένα μόνον δωμάτια για τους Συνέδρους, λόγω του ότι είναι η αιχμή της τουριστικής περιόδου. Οι Σύνεδροι που επιθυμούν να μείνουν σε αυτό θα πρέπει να στείλουν στη Γραμματεία του Συνεδρίου το ΔΕΛΤΙΟ Διαμονής (μαζί με την προκαβολή των 200 Ευρώ κατά δωμάτιο) το ενωρίτερον(θα κρατηθή αυστηρά σειρά προτεραιότητος). Οι ΙNVITED SPEAKERS θα πρέπει να στείλουν μόνον το ΔΕΛΤΙΟ Διαμονής (χωρίς την Προκαβολή).Oι τιμές των δωματίων αναγράφονται στο Εντυπο Nο 8.

Oι άλλοι Σύνεδροι θα μπορούν να διαμείνουν στην Καβάλα (Εντυπο Nο 8Α), με τη ευγενή φροντίδα του Μanager του Ξενοδοχείου LUCY .

5. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου οι Σύνεδροι θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τα ακόλουθα αξιοθέατα και περισπούδαστα μέρη :

α). Τους Aρχαίους Φιλίππους, όπου το 42 π.X. διεξήχθη η περίφημη μάχη μεταξύ του Οκταβιανού Αυγούστου και του Αντωνίου αφ' ενός και του Βρούτου και Κασσίου αφ' ετέρου, και όπου ο Απόστολος των Εθνών Παύλος ίδρυσε την πρώτη επί Ευρωπαϊκού εδάφους Χριστιανική Εκκλησία και απηύθυνε το 62 - 63 μ.Χ. την περίφημη Επιστολή του Προς Φιλιππησίους.

β). Την γενέτειρα των μεγάλων φιλοσόφων, του Λευκίππου, του Δημοκρίτου και του Πρωταγόρου, δηλαδή τα Αρχαία Άβδηρα. Εκεί προγραμματίζεται Εκδήλωση και επί πλέον οι Σύνεδροι θα έχουν την άνεση να χαρούν τη θάλασσα και το περιβάλλον (ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Νο11).

γ). Το μαγευτικό Νησί του Βορείου Αιγαίου, τη ξακουστή Θάσο ( ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Νο12).

Για τή συμμετοχή στις Εκδρομές αυτές, που θα οργανωθούν, ως εικός, προς το τέλος του Συνεδρίου, τα αντίστοιχα ΔΕΛΤΙΑ συμμετοχής, πρέπει να σταλούν έγκαιρα και οπωσδήποτε εντός των προβλεπομένων προθεσμιών για να είναι δυνατή η οργάνωσή τους.

6. ΄Οπως γνωρίζουν καλά οι Σύνεδροι που έχουν μετάσχει κατά το παρελθόν σε Συνέδρια της ΔIEΘNΟΥΣ ETAIPEIAΣ EΛΛHNIKHΣ ΦIΛOΣOΦIAΣ (ΔΕΕΦ), η Οργανωτική Επιτροπή επιδιώκει ( με πολύ κόπο και εθελουσία προσφορά ορισμένων μελών της ΔΕΕΦ και με λίγα έξοδα) όπως οι Σύνεδροι έχουν άνεση και αναψυχή. Γι αυτό και θα οργανωθούν δύο Εκδηλώσεις αναψυχής (Beach party ή Eλληνική Βραδιά και GALA DINNER) στις οποίες παρακαλούνται να μετάσχουν οι Σύνεδροι, γιατί, όπως λέγει και ο Δημόκριτος, "βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόκευτος" ( ΔΕΛΤΙΟ Νο 9 και ΔΕΛΤΙΟ Νο 10). Έτσι προβλέπεται να έχουμε δύο έξοχες βραδιές.

7. Όσοι παρακολουθούν το Συνέδριο για πρώτη φορά πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Συνεδρίες γίνονται από 8.30 ή 9.00 - 13.00 και 17.00 - 20.00. Μετά την μεσημβρινή διακοπή οι Σύνεδροι μπορούν άνετα να χαρούν την θάλασσα και την αμμουδιά προ του Ξενοδοχείου μόλις 50 μέτρα από την αίθουσα που διεξάγεται το Συνέδριο.

8. Σχετικά με τις άλλες εκδηλώσεις, που ενδέχεται να γίνουν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι Σύνεδροι θα πληροφορηθούν τα καθέκαστα κατά την άφιξή τους στο Συνέδριο. Ομοίως το έντυπο Πρόγραμμα του Συνεδρίου, που είναι ολόκληρο βιβλίο, θα διανεμηθεί την πρώτη μέρα κατά την εγγραφή των Συνέδρων προ της Επίσημης Έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου.

9. Η Οργανωτική Επιτροπή επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή των Συνέδρων στο ότι τυχόν ακυρώσεις , που γίνονται μετά το τέλος του Μαΐου 2006, δημιουργούν προβλήματα στην οργάνωση και στη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Γι' αυτό οιαδήποτε μεταβολή πρέπει να γνωστοποιηθεί στην Οργανωτική Επιτροπή μέχρι το τέλος του Μαΐου του 2006.

10. Πέραν τούτου και συναφώς προς τις Εκδηλώσεις του Συνεδρίου παρακαλούνται οι Σύνεδροι, όπως παρακολουθήσουν όλες τις εργασίες του Συνεδρίου και συμβάλλουν δια της παρουσίας τους ώστε να υπάρξει πραγματικός επιστημονικός, φιλοσοφικός διάλογος και να δημιουργηθεί η ζεστή εκείνη ατμόσφαιρα της φιλικής επικοινωνίας και ανθρωπιάς, την οποίαν επιδιώκουν τα συνέδρια της Διεθνούς Εταιρείας της Ελληνικής Φιλοσοφίας (ΔΕΕΦ) και του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού (ΔΙΚΕΦΙΠ). Θα είναι τούτο μια μικρή θυσία και μια προσφορά προς το Συνέδριο και προς τους άλλους, που μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για μια καλύτερη πορεία προς έναν ευδαίμονα βίο.

Ελπίζοντας ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό συνέδριο μέσα σε ένα εξαιρετικό πολιτιστικό, πνευματικό και φυσικό περιβάλλον, με χαρά περιμένουμε να Σας συναντήσουμε στην ΚΑΒΑΛΑ, στην ωραία πόλη της Μακεδονίας μας.

Kάθε αλληλογραφία σχετική με το Συνέδριο θα πρέπει να περιέρχεται στην ακόλουθη διεύθυνση:

Kαθηγητή κύριο Kωνσταντίνο Bουδούρη
Πρόεδρο της Oργανωτικής Eπιτροπής
TOY 18ου ΔIEΘNOYΣ
ΣYNEΔPIOY ΦIΛOΣOΦIAΣ
ΣIMΩNIΔOY 5, 174 56 AΛIMOΣ

Mε φιλικούς χαιρετισμούς
O Πρόεδρος της Oργανωτικής Eπιτροπής
Kωνσταντίνος Ιω. Bουδούρης
Kαθηγητής της Φιλοσοφίας
του Πανεπιστημίου Aθηνών

ΔEYTEPH EΓKYKΛIOΣ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ TOY 2006

ENTYΠA: Nο6, Nο7, Nο8, Nο8A, Nο9, Nο10, Nο11, Nο12.