Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριανού - Λυσσαρίδης - Βιβλίο συλλυπητηρίων
  • [02] ΠΓ ΕΔΕΚ - Θάνατος Κρανιδιώτη - Αποφάσεις
  • [03] Κύπρος - Ρωσία - Διμερείς σχέσεις
  • [04] Θάνατος Κρανιδιώτη - Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος
  • [05] Θάνατος Κρανιδιώτη - Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα Κυπριανού
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Θάνατος Κρανιδιώτης
  • [07] Μόνιμος Αντιπρόσωπος Κύπρου ΟΗΕ - Προεδρία Επιτροπής ΓΣ
  • [08] Υπουργός Εμπορίου - Συμφωνία ΚΑ - Northwest
  • [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Χριστόφιας - Θάνατος Κρανιδιώτη
  • [10] Ολμπραϊτ - Θάνατος Κρανιδιώτη - Επιστολή - Παπανδρέου

  • [01] Κυπριανού - Λυσσαρίδης - Βιβλίο συλλυπητηρίων

    Λευκωσία,Κύπρος,15/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Το να έρχομαι να υπογράψω βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Γιάννο Κρανιδιώτη ούτε στην πιο τραγική μου φαντασία δεν θα μπορούσα να το πιστέψω", δήλωσε συντετριμμένος ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και συγγενείς του εκλιπώντος Βάσος Λυσσαρίδης, μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων που άνοιξε σήμερα στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία, προσθέτοντας πως "συνεχίζονται οι τραγικές εμπειρίες".

    Από την πλευρά του, ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού δήλωσε μετά την υπογραφή του βιβλίου πως ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε ένας "αγνός πατριώτης... που έφυγε νέος ενώ μπορούσε να δώσει πολλά", χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα "αδικία" τον αδόκητο θάνατο του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας σε μια τόσο νεαρή ηλικία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΧΡ)

    [02] ΠΓ ΕΔΕΚ - Θάνατος Κρανιδιώτη - Αποφάσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,15/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ που συνήλθε έκτακτα σήμερα το μεσημέρι μετά τον αναπάντεχο χαμό του Γιάννου Κρανιδιώτη έλαβε μια σειρά αποφάσεων για να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος.

    Ανάμεσα στις αποφάσεις είναι όπως αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ υπό τον Πρόεδρο Βάσο Λυσσαρίδη παρευρεθεί στην κηδεία του Γιάννου Κρανιδιώτη ενώ σε όλα τα γραφεία και οικήματα της ΕΔΕΚ θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία για περίοδο επτά ημερών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    [03] Κύπρος - Ρωσία - Διμερείς σχέσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,15/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας, ευρωπαϊκής συνεργασίας, της ημερήσιας διάταξης της 54ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ καθώς και η παρούσα φάση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού, συζήτησαν χθες στη Μόσχα, αντιπροσωπείες των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

    Επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας ήταν ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ, Πρέσβης Ανδρέας Πιρίσιης και της ρωσικής, ο Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο ρωσικό ΥΠΕΞ, Βλαντιμίρ Τσιζόφ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [04] Θάνατος Κρανιδιώτη - Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

    Λευκωσία,Κύπρος,15/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με το θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη, η Κύπρος, ουσιαστικά, στερείται μια φωνή, την οποίαν είχε ο εκλειπών για την προώθηση του εθνικού μας θέματος, επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε δηλώσεις του για τον άδικο χαμό του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ο ΛΟΓΟΣ, ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι "σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούμε, ο Τούρκος βρίσκεται εδώ και καραδοκεί, κατέχει τη μισή πατρίδα και καραδοκεί να πάρει και την άλλη. Ασφαλώς", συνέχισε, "θα θέλαμε να στρατευθούν όλες οι δυνάμεις προς τη σωτηρία της Κύπρου και του Κυπριακού Ελληνισμού και ο Κρανιδιώτης ήταν στρατευμένος σ' αυτό τον αγώνα".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [05] Θάνατος Κρανιδιώτη - Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα Κυπριανού

    Λευκωσία,Κύπρος,15/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συλλυπητήρια μηνύματα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κώστα Σημίτη και τη μητέρα του Γιάννου Κρανιδιώτη, απέστειλε σήμερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Σπύρος Κυπριανού, για τον άδικο θάνατο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

    Στα συλλυπητήρια μηνύματά του, ο κ. Κυπριανού εξήρε τον άνθρωπο, διπλωμάτη και επιστήμονα Γιάννο Κρανιδιώτη, σημειώνοντας ότι πρόσφερε όλο του το είναι στην εξυπηρέτηση της ιδιαίτερης του πατρίδας Κύπρου αλλά και του Ελληνισμού γενικότερα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Θάνατος Κρανιδιώτης

    Λευκωσία,Κύπρος,15/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Καλό γνώστη του Κυπριακού χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη, ο θάνατος του οποίου προξένησε "βαθιά λύπη σε όλους και γενικά στον κυπριακό λαό," όπως σημείωσε.

    "Ο Γιάννος Κρανιδιώτης ήταν ένας άνθρωπος που αφιέρωσε πολύ χρόνο και κόπο στην προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας και στο διεθνές επίπεδο αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του Κύπρου", δήλωσε ο Πρόεδρος Κληρίδης από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται καθ'οδόν προς τη Νέα Υόρκη. Ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμά του σημειώνοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΜ/ΑΧΡ)

    [07] Μόνιμος Αντιπρόσωπος Κύπρου ΟΗΕ - Προεδρία Επιτροπής ΓΣ

    Λευκωσία,Κύπρος,15/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πρόεδρος διά βοής ανακηρύχθηκε σήμερα στην Ειδική Πολιτική Επιτροπή Αποαποικιοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, Σώτος Ζακχαίος.

    Η ανακήρυξη του κ. Ζακχαίου ως προέδρου της Επιτροπής έγινε κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων των κυρίων Επιτροπών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών της 54ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)
    και αποστέρηση της πανεθνικής διπλωματικής στρατιάς". (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [08] Υπουργός Εμπορίου - Συμφωνία ΚΑ - Northwest

    Λευκωσία,Κύπρος,15/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ικανοποίησή του για τη νέα συμμαχία των Κυπριακών Αερογραμμών με την Αμερικάνικη αεροπορική εταιρεία Northwest εξέφρασε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης.

    Ο κ. Ρολάνδης είχε χθες στο γραφείο του συνάντηση με εκπροσώπους των Κυπριακών Αερογραμμών και της Αμερικανικής Αεροπορικής Εταιρείας Northwest, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τη νέα συμμαχία που υπογράφηκε στη Λευκωσία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Χριστόφιας - Θάνατος Κρανιδιώτη

    Λονδίνο,Βρετανία,15/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Δύσκολη και λεπτή είναι η φάση που περνά το Κυπριακό και δεν θα πρέπει να δοθεί αυτή την ώρα προτεραιότητα στην αντιπολιτευτική κριτική, επεσήμανε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Κληρίδης ενημέρωσε τον κ. Χριστόφια για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και δήλωσε ότι οι δύο πλευρές είναι συγκρατημένες σε ό,τι αφορά την εκτίμηση των προοπτικών. Χαρακτήρισε επίσης μεγάλη απώλεια για την Κύπρο και την Ελλάδα το θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [10] Ολμπραϊτ - Θάνατος Κρανιδιώτη - Επιστολή - Παπανδρέου

    Ουάσινγκτον,ΗΠΑ,15/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τα εγκάρδια συλλυπητήρια του αμερικανικού λαού για το θάνατο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη και των άλλων θυμάτων της χθεσινής αεροπορικής τραγωδίας εκφράζει με επιστολή στον Ελληνα ομόλογό της η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάντλιν Ολμπραϊτ.

    Στην επιστολή, που παρέδωσε στον κ. Παπανδρέου ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπερνς, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ σημειώνει πως "ο χαμός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή στις διπλωματικές δραστηριότητες της περιοχής", προσθέτοντας ότι η αφοσίωση του Γιάννου Κρανιδιώτη στο Κυπριακό θα συνεχίσει να εμπνέει όλους.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΚ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 15 September 1999 - 17:46:14 UTC