Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΚΕΛ - Κυπριακό
  • [02] Ρέππας - Κυπριακό
  • [03] Αναστασιάδης - Λυσσαρίδης
  • [04] Αναστασιάδης - Βασιλείου
  • [05] Πρόερος Κληρίδης - ΗΠΑ - Κυπρο - Αμερικανικό Επιμελητήριο
  • [06] Υπουργός Εσωτερικών - Αλλοδαποί
  • [07] Παρουσίαση βιβλίου για τη Σαλαμίνα
  • [08] Λονδίνο - Χρίστου - ΑΚΕΛ - Κυπριακό
  • [09] Δίκτυο Μεσογειακών Αρχών Ραδιοτηλεόρασης - Κύπρος
  • [10] Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ελλάδας - Επίσκεψη
  • [11] Πρόεδρος ΗΠΑ - Πρωθυπουργός Τουρκίας
  • [12] Πρόεδρος Κληρίδης - Μόνιμα μέλη Συμβουλίου Ασφαλείας

  • [01] ΑΚΕΛ - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,28/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συνδράμει στο βαθμό των δυνάμεών του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, εφόσον διεξαχθεί ουσιαστικός διάλογος στην ορθή βάση επεσήμανε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη κατά την οποίαν αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Οπως είπε ο κ. Κατσουρίδης "ο ΓΓ του ΟΗΕ ορθά δραστηριοποιείται αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση προώθησης λύσης του Κυπριακού" και πρόσθεσε ότι "η δική μας πλευρά αφού αξιολογήσει την πιθανή πρόσκληση του ΓΓ θα πρέπει να πάρει μέρος σε ουσιαστικό διάλογο, ο οποίος θα στηρίζεται στις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού που προβλέπονται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις Συμφωνίες Κορυφής".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [02] Ρέππας - Κυπριακό

    Αθήνα,Ελλάδα,28/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό δεν αποτελούν χίμαιρα, αλλά θέσεις του Διεθνούς Οργανισμού, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας αναιρώντας τους ισχυρισμούς του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ, ο οποίος με δηλώσεις του στις Βρυξέλλες, καθ'οδόν προς την Ουάσιγκτον είχε υποστηρίξει ότι "θα αποτελούσε χίμαιρα να αναμένεται επίλυση του κυπριακού προβλήματος".

    Σχολιάζοντας τις ανελαστικές θέσεις της Αγκυρας ως προς το Κυπριακό, ο κ. Ρέππας επεσήμανε ότι η Τουρκία δυστυχώς παραμένει στις θέσεις της. Πρόσθεσε δε ότι αν και ο ίδιος δεν εκφράζει απαισιοδοξία, οι εως τώρα δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων δεν επιτρέπουν αισιοδοξία και υπογράμμισε ότι "η Τουρκία πρέπει να αποδείξει την καλή της διάθεση στην πράξη".

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΦΖ/ΜΧ)

    [03] Αναστασιάδης - Λυσσαρίδης

    Λευκωσία,Κύπρος,28/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την εκτίμηση ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δεν θα πρέπει να συγκαλέσει συνομιλίες για το Κυπριακό χωρίς να υπάρχουν οι βασικές προϋποθέσεις εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ενώ παρόμοια θέση διατύπωσε και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης εκφράζοντας την ελπίδα ο Κόφι Ανάν "να μην πέσει στην παγίδα" σύγκλησης συνομιλιών χωρίς περιεχόμενο.

    Αναστασιάδης και Λυσσαρίδης αντάλλαξαν σήμερα απόψεις για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει και της σημερινής κρίσιμης συνάντησης Κλίντον - Ετζεβίτ ενώ συζητήθηκαν και θέματα που άπτονται της εσωτερικής διακυβέρνησης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [04] Αναστασιάδης - Βασιλείου

    Λευκωσία,Κύπρος,28/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Βασιλείου δήλωσαν σήμερα πως από τη στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συγκαλέσει συνομιλίες στο πλαίσιο της ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της έκκλησης της Ομάδας των Οκτώ, η Ε/Κ πλευρά δεν έχει περιθώρια άρνησης.

    Παράλληλα συμφώνησαν πως εάν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις καλύτερα είναι να μην κληθούν διαπραγματεύσεις για χάρη των διαπραγματεύσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [05] Πρόερος Κληρίδης - ΗΠΑ - Κυπρο - Αμερικανικό Επιμελητήριο

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,28/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Στον πρώτο χρόνο ζωής του, το Κυπρο - Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο έχει εκπληρώσει τον πρωταρχικό του στόχο που είναι η περαιτέρω προώθηση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης που μιλούσε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου στο "Harvard Club" στη Νέα Υόρκη επεσήμανε ότι η Κύπρος αναμένεται να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) το 2003.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΓ/ΜΧ)

    [06] Υπουργός Εσωτερικών - Αλλοδαποί

    Λευκωσία,Κύπρος,28/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η εξ Υπουργών Επιτροπή για θέματα αλλοδαπών αποφάσισε σήμερα όπως παραταθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου η απαγόρευση για άδεια πρόσθετων αλλοδαπών για απασχόληση στην Κύπρο και συμφώνησε να μην διαφοροποιήσει την απόφαση που έλαβε τον Αύγουστο για περιορισμό των γυναικών σερβιτόρων στα μπάρ, αφού έκρινε πως η απόφαση κρίθηκε "σωστή και επιβεβλημένη από τις περιστάσεις και τα δεδομένα".

    Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών σύσκεψη για θέματα που αφορούν την απασχόληση αλλοδαπών στην Κύπρο, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Κόσης και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Μουσιούττας.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [07] Παρουσίαση βιβλίου για τη Σαλαμίνα

    Λευκωσία,Κύπρος,28/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το βιβλίο του Δρ. Βάσου Καραγιώργη "Ανασκάπτοντας τη Σαλαμίνα της Κύπρου, 1952-1974" παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στο Ιδρυμα Λεβέντη στη Λευκωσία.

    Στη διάσκεψη μίλησαν ο ίδιος ο Δρ. Καραγιώργης και η κ. Αννα Μαραγκού, η οποία έγραψε παράρτημα του βιβλίου σχετικό με τις ανασκαφές του 19ου αιώνα.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [08] Λονδίνο - Χρίστου - ΑΚΕΛ - Κυπριακό

    Λονδίνο,Βρετανία,28/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το ΑΚΕΛ δεν διστάζει να στηρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν κρίνει ότι προβαίνει σε κινήσεις που στοχεύουν στην επίτευξη σωστής λύσης στο Κυπριακό, επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Χρίστου.

    Μιλώντας χθες βράδυ σε δημόσια συγκέντρωση που διοργάνωσε στο Λονδίνο το εκεί παράρτημα του ΑΚΕΛ, ο κ. Χρίστου εξέφρασε την εκτίμηση ότι, παρά τις αντιδράσεις και δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και Τούρκων επισήμων, "μια μορφή διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει" για το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΓ/ΜΧ)

    [09] Δίκτυο Μεσογειακών Αρχών Ραδιοτηλεόρασης - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,28/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Δύκτιο Μεσογειακών Αρχών Ραδιοτηλεόρασης, όπως αποφασίστηκε στο Τρίτο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

    Η απόφαση αυτή ήταν για την ακρίβεια επικύρωση προηγούμενης απόφασης για επέκταση του Δυκτίου ώστε να συμμετάσχουν πέντε νέα μέλη, μεταξύ των οποίων και η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [10] Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ελλάδας - Επίσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,28/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, κατά την οποίαν θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και θα παρακαλουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα συναντηθεί επίσης με τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [11] Πρόεδρος ΗΠΑ - Πρωθυπουργός Τουρκίας

    Ουάσινγκτον,ΗΠΑ,28/09/1999 (ΚΥΠΕ - Δημήτρης Απόκης)

    Την επιθυμία των ΗΠΑ για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και χωρίς προϋποθέσεις εξέφρασε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον πριν τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, λέγοντας ότι έχει διαπιστώσει αλλαγή στη συμπεριφορά ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στην Τουρκία λόγω και της βελτίωσης των σχέσεών της με την Ελλάδα.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΧ/ΜΜ)

    [12] Πρόεδρος Κληρίδης - Μόνιμα μέλη Συμβουλίου Ασφαλείας

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,28/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επιμένουν στη σύγκληση συνομιλιών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά από γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τους πέντε αντιπροσώπους.

    Μιλώντας μετά το γεύμα που κράτησε δύο ώρες, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι έγινε μια "σε βάθος συζήτηση και εκτίμηση των λόγων για τους οποίους υπάρχει η τουρκική αδιαλλαξία και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να αρθούν οι τουρκικές ενστάσεις".

    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 28 September 1999 - 20:46:08 UTC