Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-12-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπροσωπεία Δήμου Μόρφου - Επαφές - Κυπριακό
  • [02] Συνομιλίες - Τ/κ Τύπος - Ακιντζί - Χασίπογλου
  • [03] Συνομιλίες - Τ/κ παροικιακές οργανώσεις
  • [04] Υπουργός Εμπορίου - Βρετανία - Επιμελητήριο
  • [05] Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα - Πορεία ειρήνης
  • [06] Κατεχόμενα - Μίνι δημοσκόπηση - Βαρώσι
  • [07] ΑΚΕΛ - Ευρωμεσογειακή συνάντηση αριστερών κομμάτων
  • [08] "Economist" - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [09] Αστυνομία - Συνέδριο - Ιντερπόλ

  • [01] (Κ) Αντιπροσωπεία Δήμου Μόρφου - Επαφές - Κυπριακό

    Λονδίνο,Βρετανία,04/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Επαφές με Βρετανούς βουλευτές και εκπροσώπους του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, που διεξάγονται στη Νέα Υόρκη είχε χθες στο Λονδίνο αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου, με επικεφαλής τη Δήμαρχο Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

    Η αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου υπογράμμισε την ανάγκη άσκησης της επιρροής της Βρετανίας προς την Τουρκία με στόχο τη διαφοροποίηση της στάσης της στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΜΧ)

    [02] (Κ) Συνομιλίες - Τ/κ Τύπος - Ακιντζί - Χασίπογλου

    Λευκωσία,Κύπρος,04/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αισιοδοξία για την έκβαση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών εκφράζει ο λεγόμενος "αντιπρόεδρος" της ψευδοκυβέρνησης στα κατεχόμενα και ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης Μουσταφά Ακιντζί, ενώ ο λεγόμενος "πρόεδρος" της ψευδοβουλής Ερτουγρούλ Χασίπογλου απορρίπτει για μια ακόμα φορά τη λύση ομοσπονδίας.

    Η Τ/κ εφημερίδα "Κίπρις" προβάλλει τις συνομιλίες κάτω από τον τίτλο "Ανάν: Δεν περίμενω θαύματα", η Αβρούπα "Αρχισε ο Μαραθώνειος", η Βατάν "Καλό το κλίμα στη Νέα Υόρκη", η Ορτάμ "Αρχισαν οι εκ του σύνεγγυς" και η Χαλκίν Σεσί "Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΧ/ΑΑ)

    [03] (Κ) Συνομιλίες - Τ/κ παροικιακές οργανώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,04/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οργανώσεις της Τ/κ παροικίας των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Αυστραλίας και του Καναδά εκφράζουν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για το Κυπριακό.

    Την υποστήριξη αυτή, όπως αναφέρει ο Τ/κ Τύπος, έχουν γνωστοποιήσει με μηνύματά τους στον Τ/Κ ηγέτη, ενώ γι'αυτήν ενημερώθηκε και ο ΓΓ του ΟΗΕ με επιστολές από τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συνδέσμου Τ/κ Οργανώσεων, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αμερικανικών Συνδέσμων και τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρκισμού.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΑ/ΜΧ)

    [04] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Βρετανία - Επιμελητήριο

    Λευκωσία,Κύπρος,04/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης μεταβαίνει σήμερα από το Σιάτλ στη Βρετανία, όπου θα προσφωνήσει τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου την εκδήλωση που διοργανώνει το Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το αντίστοιχο βρετανικό.

    Θέμα της εκδήλωσης είναι οι εμπορικές συναλλαγές Βρετανίας - Κύπρου και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα των επενδύσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [05] (Κ) Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα - Πορεία ειρήνης

    Λευκωσία,Κύπρος,04/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πορεία με σύνθημα "Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη" πραγματοποιεί σήμερα το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα στα κατεχόμενα.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, η πορεία πραγματοποιείται με την ευκαιρία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιες για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΑ/ΜΧ)

    [06] (Κ) Κατεχόμενα - Μίνι δημοσκόπηση - Βαρώσι

    Λευκωσία,Κύπρος,04/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σε μίνι δημοσκόπηση με δείγμα 24 ατόμων για το θέμα της επιστροφής των Βαρωσίων αναφέρεται ο αρθρογράφος της Τ/κ εφημερίδας "Ορτάμ" Μπιράμ Καρσόι.

    Στην ερώτηση τι θα λέγατε αν επιστρέφαμε το Βαρώσι στους Ε/Κ, οι 19 απάντησαν ότι είναι μια καλή ιδέα γιατί θα ανοίξει ο δρόμος για επίλυση του Κυπριακού. Οπως γράφει ο Κάρσοϊ, οι 16 από τους 19 πρόσθεσαν "όχι μόνο το Βαρώσι, αλλά να τους επιστρέψουμε και τη Μόρφου και τη Λεύκα".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΑ/ΜΧ)

    [07] (Κ) ΑΚΕΛ - Ευρωμεσογειακή συνάντηση αριστερών κομμάτων

    Λευκωσία,Κύπρος,04/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό, η Ασφάλεια και Αμυνα στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ο ρόλος των ΟΗΕ - ΝΑΤΟ και ΟΑΣΕ στο σύγχρονο κόσμο και η ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη 2η Ευρωμεσογειακή συνάντηση αριστερών κομμάτων που διοργανώνει το ΑΚΕΛ από τις 10 - 12 Δεκεμβρίου.

    Στη Συνάντηση θα πάρουν μέρος πέραν των 40 κομμάτων και σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ανάμεσα στις συμμετοχές περιλαμβάνονται κορυφαίοι παράγοντες του αριστερού κινήματος στο χώρο της Ευρώπης, της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

    [08] (Κ) "Economist" - Κυπριακό - Συνομιλίες

    Λευκωσία,Κύπρος,04/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σοβαρές συνομιλίες θα αρχίσουν στη Νέα Υόρκη μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς αν η Τουρκία αναχθεί σε υποψήφια χώρα της ΕΕ κατά τη Σύνοδο στο Ελσίνκι, εκτιμά το περιοδικό "Economist" σε άρθρο του για τις συνομιλίες στο Κυπριακο που δημοσιεύεται στην τελευταία του έκδοση.

    Σύμφωνα με το περιοδικό οι Αμερικανοί αναμένεται να εισηγηθούν την αναγνώριση (acknowledgement) του ψευδοκράτους από την Ε/Κ πλευρά "με διακριτικό τρόπο", αν όχι την απόδοχή του. Αν ο Πρόεδρος Κληρίδης συμφωνήσει, τότε ίσως η Τ/κ πλευρά να είναι πρόθυμη να επιστρέψει το Βαρώσι, εκτιμάται. Στη συνέχεια η διαπραγμάτευση για το αν η Κύπρος θα έχει ομοσπονδιακό ή συνομοσπονδιακό καθεστώς θα μπορεί να ξεκινήσει.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΑΑ/ΜΧ)

    [09] (Κ) Αστυνομία - Συνέδριο - Ιντερπόλ

    Λευκωσία,Κύπρος,04/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στη λεηλασία και καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στο συστηματικό παράνομο εμπόριο κυπριακών κλοπιμαίων έργων τέχνης και αρχαιοτήτων από Τούρκους αρχαιοκάπηλους αναφέρθηκε ο Υπαστυνόμος Παναγιώτης Νικολαίδης σε ομιλία του σήμερα στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Ιντερπόλ Μεξικού στην πρωτεύουσα της χλωρας από 1 - 4 Δεκεμβρίου 1999 στο οποίο μετέχει και η Κυπριακή Αστυνομία.

    Στο Συνέδριο που έχει θέμα την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Κύπριος υπαστυνόμος εισηγήθηκε την τροποποίηση και θέσπιση νέων διεθνών νομοθεσιών και συνθηκών, οι οποίες να επιτρέπουν την άμεση επιστροφή κλοπιμαίων αρχαιοτήτων στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους εφόσον αποδειχθεί η γνησιότητα προέλευσής τους, δίνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη δίκη στην Ολλανδία για την επανάκτηση τεσσάρων κυπριακών βυζαντινών εικόνων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 4 December 1999 - 14:02:18 UTC