Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-02-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργός Γεωργίας - Ανομβρία - Αποφάσεις Υπουργικού
  • [02] Εκπρόσωπος - Επαφές Κληρίδη
  • [03] Λυσσαρίδης - Λιβύη - ΔΗΚΟ
  • [04] ΔΗΣΥ - Τουρκοκύπριοι πολιτικοί - Επίσκεψη
  • [05] Μάμματ - Κουκ - Επιστολή
  • [06] Υπουργός Οικονομικών - Κύπριοι επιχειρηματίες - Ελλάδα
  • [07] Χριστόφιας - Ρώσος Επιτετραμμένος
  • [08] ΠΕΟ - Συνέδριο - Παγκοσμιοποίηση
  • [09] ΔΗΚΟ - Αναβολή Καταστατικού Συνεδρίου
  • [10] Υγεία Σπύρου Κυπριανού - Κλεάνθους
  • [11] Κύπρος - Ευρώπη - Οικονομική κατασκοπεία
  • [12] Εκδήλωση διαμαρτυρίας - Χάιντερ
  • [13] O'Xάρα - Βίλιερς - Δηλώσεις Κουκ

  • [01] Υπουργός Γεωργίας - Ανομβρία - Αποφάσεις Υπουργικού

    Λευκωσία,Κύπρος,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Σε ομόφωνες αποφάσεις κατέληξε σήμερα το Υπουργικό Συμβουλίο για αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος λόγω της συνεχιζόμενης ανομβρίας, που περιλαμβάνουν τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης στο Παραλίμνι και την περαιτέρω εκμετάλλευση των υπόγειων νερών.

    Οπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους μετά τη συνεδρία του Σώματος, όσον αφορά το επίμαχο θέμα της δημιουργίας μονάδας αφαλάτωσης στο Ζακάκι αποφασίστηκε όπως συνεχιστεί η μελέτη του για εξεύρεση συναινετικής λύσης, όμως τόνισε ότι η μονάδα θα πρέπει οπωσδήποτε να ανεγερθεί δυτικά της Λεμεσού.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΧΡ)

    [02] Εκπρόσωπος - Επαφές Κληρίδη

    Λευκωσία,Κύπρος,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα πως "κατά πάσα πιθανότητα διευθετείται συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το Βρετανό Πρωθυπουργό, ίσως στις αρχές Απριλίου."

    Σε ερώτηση εάν ο Πρόεδρος Κληρίδης θα μεταβεί στην Αθήνα για συνάντηση με την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές του Απριλίου ενόψει του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, ο κ. Παπαπέτρου είπε πως υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι τις εκλογές και από την εκλογή νέας κυβέρνησης μέχρι τις συνομιλίες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΧΡ)

    [03] Λυσσαρίδης - Λιβύη - ΔΗΚΟ

    Λάρνακα,Κύπρος,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Επιστολή προς το Λίβυο Πρόεδρο Μουαμάρ Καντάφι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη θα διαβιβάσει ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος αναχώρησε σήμερα για τη Λιβύη, ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης της χώρας.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο κ. Λυσσαρίδης ανέφερε ότι "μετά την άρση των κυρώσεων (κατά της Λιβύης) δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις", ενώ πρόσθεσε ότι "η αναθέρμανση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών θα είναι προς όφελος της κυπριακής οικονομίας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [04] ΔΗΣΥ - Τουρκοκύπριοι πολιτικοί - Επίσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Αντιπροσωπεία του Τ/κ "Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας" θα επισκεφθεί μεθαύριο Παρασκευή τα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού μετά από πρωτοβουλία του Κινήματος.

    Στόχος των συζητήσεων της αντιπροσωπείας με την ηγεσία του ΔΗΣΥ είναι η ανταλλαγή απόψεων πάνω στις πρόσφατες εξελίξεις του Κυπριακού και, όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή του το Κίνημα, επιθυμία τους είναι να υποστηρίξουν μια λύση που "θα μας οδηγήσει σε μια κοινή πατρίδα".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΑΧΡ)

    [05] Μάμματ - Κουκ - Επιστολή

    Λονδίνο,Βρετανία,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Τη δυσαρέσκειά της για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας ότι "η ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των ελεύθερων και των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με την ταυτόχρονη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση", εξέφρασε με επιστολή της προς τον Ρόμπιν Κουκ η αρχηγός των Συντηρητικών στο Δήμο του Μπάρνετ στο Λονδίνο, Λιζ Μάμματ.

    Οπως αναφέρει η κ. Μάμματ, η δήλωση του κ. Κουκ αντικρούει το γεγονός πως οι συνομιλίες για το Κυπριακό υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στοχεύουν, μεταξύ άλλων στην επίτευξη διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Η ελευθερία διακίνησης είναι απαραίτητο στοιχείο μιας τέτοιας λύσης, σημειώνει.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [06] Υπουργός Οικονομικών - Κύπριοι επιχειρηματίες - Ελλάδα

    Λευκωσία,Κύπρος,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης, κάλεσε τους κύπριους επιχειρηματίες να επεκταθούν στην ελληνική αγορά λόγω του περιορισμένου μεγέθους της κυπριακής αγοράς η οποία δεν μπορεί από μόνη της να στηρίξει μια σταθερή ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

    Απευθύνοντας χαιρετισμό στην ημερίδα που οργάνωσε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου με θέμα "Δραστηριοποίηση Κυπρίων επιχειρηματιών στην Ελλάδα - Ευκαιρίες επιδότησης", ο κ. Κληρίδης σημείωσε ότι "επιβάλλεται η επέκταση των κυπριακών επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά", της οποίας το μέγεθος και η εγγύτητα με άλλες αγορές προσφέρει σαφές πλεονέκτημα.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΑΧΡ)

    [07] Χριστόφιας - Ρώσος Επιτετραμμένος

    Λευκωσία,Κύπρος,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας ζήτησε από την ηγεσία της Ρωσίας την περαιτέρω δραστηριοποίησή της στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, μέσα στο πλαίσιο και τη βάση που καθορίζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο κ. Χριστόφιας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Επιτετραμμένο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ροκόφ, συζήτησε μαζί του τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό σε σχέση με τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες και χαιρέτισε το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Ρωσία για προώθηση λύσης του προβλήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΑΧΡ)

    [08] ΠΕΟ - Συνέδριο - Παγκοσμιοποίηση

    Λευκωσία,Κύπρος,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Την ανάγκη ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος ανά το παγκόσμιο επεσήμαναν σήμερα οι ομιλητές στη Διεθνή Συνάντηση "Συνδικαλιστικό Κίνημα και Παγκοσμιοποίηση", που οργάνωσε η ΠΕΟ στο πλαίσιο του 23ου Συνεδρίου της που αρχίζει αύριο.

    Στην ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης είπε ότι άνκαι το παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα παρουσιάζει αδυναμίες, εντούτοις αποτελεί τον πιο αποφασιστικό μοχλό αντίστασης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [09] ΔΗΚΟ - Αναβολή Καταστατικού Συνεδρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ αποφάσισε σήμερα αναβολή του Καταστατικού Συνεδρίου του Κόμματος για τις 16 Απριλίου αντί για τις 19 Μαρτίου που ήταν προγραμματισμένο, για να δοθεί η δυνατότητα στον Πρόεδρο Σπύρο Κυπριανού να παρευρίσκεται στις εργασίες του συνεδρίου.

    Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους μιλώντας μετά τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος είπε πως η βασική επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε είναι ότι "με κανένα τρόπο δεν θέλουμε να υπάρξει αδικαιολόγητη αναβολή ή λανθασμένη εντύπωση πως η δέσμευσή μας ότι οι δύο σταθμοί που ορίσαμε πριν τις βουλευτικές εκλογές, δηλαδή το Καταστατικό Συνέδριο και το Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο θα μπορούν να πραγματοποιηθούν πριν από το καλοκαίρι".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [10] Υγεία Σπύρου Κυπριανού - Κλεάνθους

    Λευκωσία,Κύπρος,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ικανοποιημένοι με την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του Προέδρου του ΔΗΚΟ Σπύρου Κυπριανού "φαίνεται να είναι οι γιατροί" του στο Λονδίνο, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κόμματος Νίκος Κλεάνθους.

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι θεράποντες γιατροί του κ. Κυπριανού "είναι πιο συντηρητικοί και πιο αυστηροί μαζί του για να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο επανάληψης μιας ενδεχόμενης υποτροπής, που ολοένα και απομακρύνεται από τη στιγμή που περνά και ο χρόνος με αυτή την σταθερή πορεία της κατάστασης της υγείας του".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [11] Κύπρος - Ευρώπη - Οικονομική κατασκοπεία

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    "Η Βρετανική στρατιωτική βάση στην Κύπρο είναι ένας από τους σημαντικότερους επίγειους σταθμούς παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τις μυστικές υπηρεσίες Αγγλων και Αμερικανών".

    Αυτό υποστηρίζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, επικαλούμενος συζήτηση για την προστασία των δεδομένων που έγινε στην Επιτροπή Ελευθεριών του Πολίτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [12] Εκδήλωση διαμαρτυρίας - Χάιντερ

    Λευκωσία,Κύπρος,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας με στόχο την απαίτηση της απομόνωσης της αυστριακής κυβέρνησης πραγματοποιούν αύριο στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας διάφορες πολιτικές και άλλες οργανώσεις.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, στόχος της εκδήλωσης είναι να καταγγελθεί η αυστριακή κυβέρνηση για τη συμμετοχή του κόμματος του Γκεργκ Χάιντερ στην εξουσία κρούοντας τον κώδωνα του φασιστικού κινδύνου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [13] O'Xάρα - Βίλιερς - Δηλώσεις Κουκ

    Λονδίνο,Βρετανία,23/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Δήλωση που προκαλεί σύγχυση χαρακτήρισε ο Βρετανός βουλευτής του εργατικού κόμματος Εντι Ο'Χάρα την αναφορά του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ ότι η "ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των κατεχομένων και των ελεύθερων περιοχών μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με την ταυτόχρονη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση", ενώ η Συντηρητική Βρετανίδα Ευρωβουλευτής Τερέζα Βίλιερς χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κουκ ως "απαράδεκτες".

    Μιλώντας στον Ελληνικό Ραδιοσταθμό του Λονδίνου LGR, ο κ. Ο' Χάρα είπε ότι η μόνη περίπτωση που θα ίσχυε η δήλωση Κουκ θα ήταν αν η Τουρκία μπορούσε να θέσει βέτο στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, και κάτι τέτοιο, είπε ο κ. Ο' Χάρα δεν αποτελεί κυβερνητική πολιτική.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 23 February 2000 - 18:46:08 UTC