Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-09-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόλλωνας - Ολυμπιακός - Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
  • [02] ΘΟΚ - "Αντιγόνη" - Ευρωπαϊκή περιοδεία
  • [03] Καλαθόσφαιρα
  • [04] Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών - Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [05] Ψευδοϋπουργείο εξωτερικών - Δικοινοτικές συναντήσεις
  • [06] ΥΠΕΞ - Κοινοβουλευτική ομάδα Φιλίας Κουβέιτ - Κύπρου
  • [07] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό - ΣΑ
  • [08] Εκπρόσωπος - Δικοινοτικές συναντήσεις
  • [09] Γενικός Εισαγγελέας - Τρομοκρατία - Νομοθεσία
  • [10] Συμβούλιο Ασφαλείας - Βρετανία - Κυπριακό

  • [01] Απόλλωνας - Ολυμπιακός - Κύπελλο ΟΥΕΦΑ KYΠΕ - 27/09/2001 Δύο κυπριακές ομάδες αγωνίζονται απόψε για τους επαναληπτικούς αγώνες του πρώτου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

    Ο Απόλλωνας υποδέχεται στις 9.30 απόψε στο ΓΣΠ τον Αγιαξ Ολλανδίας, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο αγώνα με 2 - 0.

    Ο Ολυμπιακός έχοντας στις αποσκευές του 2 - 2 της έδρας του, φιλοξενείται την ίδια ώρα στο Βέλγιο από την Μπριζ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΓΠ)

    [01] (Κ) ΘΟΚ - "Αντιγόνη" - Ευρωπαϊκή περιοδεία

    KYΠΕ - 27/09/2001

    Με στόχο "το άνοιγμα νέων διαύλων καλλιτεχνικής έκφρασης και επικοινωνίας με χώρες και δημιουργούς εκτός των συνόρων της Κύπρου", η παράσταση της "Αντιγόνης", η οποία αποτελεί μια συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) και του Θεάτρου Γκέρλιτς, πραγματοποίησε το πρώτο της ταξίδι στην Ευρώπη, στη Γερμανία και στην Πολωνία, βρίσκοντας την "απήχηση που της αξίζει".

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΘΟΚ, πρώτος σταθμός της "Αντιγόνης", η πόλη του Γκέρλιτς, στη Γερμανία όπου δόθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο δύο παραστάσεις, ενώπιον ενθουσιώδους κοινού που "επί δέκα λεπτά χειροκροτούσε τους συντελεστές" της παράστασης, το σκηνοθέτη και χορογράφο Φρανς Χούγερ, την ενδυματολόγο Αντρεα Κλέπερ, τον Αντη Παρτζίλη σκηνογράφο, το Χρήστο Πίττα ο οποίος έγραψε τη μουσική, τους ηθοποιούς Αννίτα Σαντοριναίου, Νίκο Χαραλάμπους και Σπύρο Σακκά που ενσάρκωσαν τους ρόλους της Αντιγόνης, του Κρέοντα και του χορού αντιστοίχως, τους οργανοπαίχτες της παράστασης Κατερίνα Βάχοβα, Οντ - Μαρί Οφάν και Νικόλα Παπαγεωργίου καθώς και τους χορευτές του Θεάτρου Γκέρλιτς που συμμετείχαν στην παράσταση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [03] Καλαθόσφαιρα KYΠΕ - 27/09/2001 Στους χθεσινοβραδινούς αγώνες της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Ανδρών πρώτης κατηγορίας, η ΕΝΑΔ κέρδισε τον Κεραυνό με 86 - 82, ο Απόλλων έχασε από την ΑΕΚ με 72 - 79, ο Αχιλλέας Αγρού κέρδισε την ΕΘΑ με 81 - 79 και ο Αχιλλέας Καϊμακλίου συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 129 - 55.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών - Τοπική Αυτοδιοίκηση

    KYΠΕ - 27/09/2001

    Το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ολοκλήρωσε χθες τη συζήτηση και ενέκρινε την πρόταση του Κινήματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κινήματος "η πρόταση που περιλαμβάνει ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στοχεύει στη μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όργανο λαϊκής κυριαρχίας και βάθρο δημοκρατίας με αποφασιστική αποδέσμευση του ρόλου της κεντρικής εξουσίας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Ψευδοϋπουργείο εξωτερικών - Δικοινοτικές συναντήσεις

    KYΠΕ - 27/09/2001

    Το λεγόμενο "υπουργείο εξωτερικών" του ψευδοκράτους με ανακοίνωσή του στρέφεται εκ νέου κατά των δικοινοτικών συναντήσεων και αναφέρει ότι τόσο το ίδιο το ψευδοϋπουργείο όσο και άλλοι λεγόμενοι "κρατικοί παράγοντες" έχουν επισημάνει τους στόχους των συναντήσεων αυτών αλλά "τρίτοι κύκλοι", όπως αναφέρει, "έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την πραγματοποίηση τέτοιων συναντήσεων".

    Οπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, η ανακοίνωση του ψευδοϋπουργείου κάνει αναφορά στις δικοινοτικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου και προσθέτει ότι για να έχουν κάποια σημασία παρόμοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνονται με βάση την αναγνώριση της "κρατικής οντότητας" του ψευδοκράτους και της "ισότητάς" του.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΦ/ΓΠ)

    [04] (Κ) ΥΠΕΞ - Κοινοβουλευτική ομάδα Φιλίας Κουβέιτ - Κύπρου

    KYΠΕ - 27/09/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δέχθηκε σήμερα τον πρόεδρο και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Κουβέιτ - Κύπρου. Μετά τη συνάντηση, που διήρκησε περίπου μία ώρα, δεν έγιναν δηλώσεις.

    Οι Κουβετιανοί βουλευτές έφθασαν σήμερα το πρωί στην Κύπρο για πενθήμερη επίσκεψη με πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό - ΣΑ

    ΚΥΠΕ - 27/09/2001

    Η χθεσινή δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ για το Κυπριακό στέλλει ένα σαφέστατο μήνυμα εκ μέρους του Σώματος "ότι όχι μόνον δεν ενδίδει αλλά και απορρίπτει τους όρους και τις προϋποθέσεις του Ντενκτάς, τόσο επί της ουσίας, την απαίτησή του δηλαδή για δύο κράτη και για λύση συνομοσπονδίας, όσο και επί της διαδικασίας, δηλαδή την απαίτησή του για μια νέα διαδικασία", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Επισημαίνοντας ότι η δήλωση του ΣΑ επαναβεβαιώνει τη βάση διεξαγωγής των συνομιλιών, παραπέμποντας και στο σχετικό ψήφισμα (1250), με βάση το οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες, ο κ. Παπαπέτρου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η δήλωση αυτή "θέτει μια διπλωματική, πολιτική πίεση προς την τουρκική πλευρά, " και τόνισε ότι η συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης "στην όλη προσπάθεια για να καταλήξουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα στη συζήτηση στο ΣΑ και πάλιν υπήρξε πολύτιμη".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Εκπρόσωπος - Δικοινοτικές συναντήσεις

    ΚΥΠΕ - 27/09/2001

    Η κυπριακή κυβέρνηση, διά του Εκπροσώπου της Μιχάλη Παπαπέτρου, καταδίκασε σήμερα τις μεθοδεύσεις του κατοχικού καθεστώτος κατά των δικοινοτικών επαφών και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους Κύπριους πολίτες Ε/Κ και Τ/Κ να ενισχύσουν την προσπάθεια για τις μεταξύ τους επαφές "γιατί μέσα από τέτοιες επαφές μπορούμε να ενισχύσουμε τις γέφυρες πάνω στις οποίες μπορεί να επιβιώσει η οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού στην οποία θα καταλήξουν οι πολιτικές ηγεσίες".

    Σχολιάζοντας ανακοίνωση του ούτω καλούμενου υπουργείου εξωτερικών των κατεχομένων καθώς και χθεσινή ανακοίνωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στο ψευδοκράτος που καταφέρθηκαν κατά των δικοινοτικών συναντήσεων, ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι οι μεθοδεύσεις αυτές "τείνουν να ενισχύσουν τη νοοτροπία και την πολιτική του συρματοπλέγματος σαν κυρίαρχο στοιχείο που πρέπει να χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ε/Κ και Τ/Κ, απαγορεύοντας επαφές ανάμεσα σε πολίτες της ίδιας χώρας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [07] (Κ) Γενικός Εισαγγελέας - Τρομοκρατία - Νομοθεσία

    ΚΥΠΕ - 27/9/2001

    Δεν έχει αρχίσει ακόμη η υλοποίηση της σχετικής απόφασης για την ειδική νομοθεσία για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, προσθέτοντας ότι μάλλον θα αρχίσει την προσεχή εβδομάδα, ενώ ερωτηθείς για το ποιος ευθύνεται για ό,τι γίνεται στα κατεχόμενα απάντησε: "η Τουρκία".

    "Φέρει ευθύνη η Τουρκία", είπε ο κ. Μαρκίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, "γιατί αυτή είναι η ελέγχουσα δύναμη, όπως αναφέρεται και σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)

    [08] (Κ) Συμβούλιο Ασφαλείας - Βρετανία - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 27/9/2001

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στα Ηνωμένα Εθνη Σερ Τζέρεμι Γκρίνστοκ δήλωσε ότι "εάν η μια πλευρά δεν προσέλθει σε συνομιλίες για να ξεπεραστούν οι λεπτομέρειες και να προχωρήσουν στην ουσία του θέματος, τότε αυτό αποτελεί άρνηση να αποδεχθούν την πρόσκληση των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα για να προχωρήσει το θέμα μπροστά."

    Μιλώντας μετά τη χθεσινή ενημέρωση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Γκρίνστοκ εξέφρασε την απογοήτευση της Βρετανίας για την άρνηση τις τουρκικής πλευράς να επανέλθει στις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη για εξεύρεση μιας συνολικής λύσης και πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Ντενκτάς από μέρους της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν είναι διατεθειμένος να ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ να προσπαθήσει μια και καλή να εξευρεθεί μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 27 September 2001 - 12:12:04 UTC