Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-02-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Βουλή - ΕΕ - Συντακτική Συνέλευση - Ειδική συνεδρία
  • [02] (Κ) Ιερά Σύνοδος - Σπύρος Κυπριανού - Παράσημο
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ολομέλεια - ΕΕ
  • [05] (Κ) Δηλώσεις Μάουρερ - Βασιλείου
  • [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ειδική συνεδρία Βουλής
  • [07] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας
  • [08] (Κ) Εκρηξη οπλοβομβίδας - Τραυματισμός εθνοφρουρών
  • [09] (Κ) Τάσσος Παπαδόπουλος - Ολομέλεια - ΕΕ
  • [10] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Κυπριακό - Δηλώσεις
  • [11] (K) Γενικός Εισαγγελέας - Συνομιλίες - Συνέντευξη
  • [12] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [13] (Κ) Χρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες
  • [14] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Δήμαρχοι κατεχόμενων Δήμων
  • [15] (Κ) Ιερά Σύνοδος - Σπύρος Κυπριανού - Παρασημοφόρηση
  • [16] (Κ) Βουλή - Αναπομπή - Απόρριψη
  • [17] (Κ) Χρηματιστήρια Κύπρου/Αθηνών /Τελ Αβίβ - Νέος δείκτης
  • [18] (Κ) Χαβιέρ Σολάνα - Αφιξη Αλβαρο ντε Σότο - Λάρνακα

  • [01] (Κ) Βουλή - ΕΕ - Συντακτική Συνέλευση - Ειδική συνεδρία

    Ειδική συνεδρία θα πραγματοποιήσει σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, με την ευκαιρία της πραγματοποίησης στις Βρυξέλλες της εναρκτήριας συνόδου της Συντακτικής Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [02] (Κ) Ιερά Σύνοδος - Σπύρος Κυπριανού - Παράσημο

    Το Μέγα Χρυσούν Παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα θα απονείμει σήμερα η Εκκλησία της Κύπρου στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού για τη μεγάλη του προσφορά προς την Εκκλησία και την Πατρίδα.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η επίσκεψη του ειδικού συντονιστή του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον στην Αθήνα, οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ισπανού Πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ στην Κύπρο, η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, καθώς και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που δίδει κυπριακή υπηκοότητα σε άτομα με αλλοδαπό πατέρα, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

    Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Αρση του τραπεζικού απορρήτου" γράφει ότι η Γενική Εισαγγελία με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, "έδωσε χθες το πράσινο φως" στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ελέγχου και Οικονομικών "για να πάρουν τα εμπιστευτικά ονομαστικά στοιχεία που είχαν ζητήσει από την Κεντρική Τράπεζα". Αλλού γράφει ότι κατά τις επαφές του με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή της συμφωνίας κυβέρνησης - ΠΑΣΥΔΥ για το κρατικό μισθολόγιο, ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης είπε ότι το κράτος "εξοικονομεί δέκα εκατομμύρια λίρες ετησίως από τη μείωση κλιμάκων εισδοχής, ενώ σε μερικά χρόνια, η εξοικονόμηση θα φθάσει τα 18 εκ. το χρόνο".

    Η "Μάχη" υπό τον τίτλο "Αποκαλυπτήρια 'φυγάδων' του χρήματος" γράφει ότι η υποχρεωτική κατάθεση απόρρητων στοιχείων στη Βουλή από χρηματιστηριακές δραστηριότητες συγκεκριμένων εταιρειών έλυσε τα χέρια της Βουλής για να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τις εταιρείες που κέρδισαν εις βάρος των επενδυτών. Αλλού γράφει ότι το αστυνομικό σώμα μοιάζει με "καζάνι που βράζει", αφού οι πρόσφατοι διορισμοί κάποιων αξιωματούχων σε νευραλγικά πόστα φαίνεται να προκάλεσαν αναστάτωση και πικρίες.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Πράσινο Φως σε τυφλό παιγνίδι" γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, "με δύο γνωμοδοτήσεις ήρε το χρηματιστηριακό και τραπεζικό απόρρητο ταυτόχρονα". Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε ότι η τόσο η κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Αθνάρ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και οι δημόσιες δηλώσεις του "κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και θέτουν τα πράγματα στα σωστά τους πλαίσια".

    "Η Σημερινή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Φως στη λεηλασία του ΧΑΚ" γράφει ότι "ανοίγει ο δρόμος για άρση του τραπεζικού απορρήτου", αφού ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης με γνωμάτευσή του στη Βουλή "άναψε το πράσινο φως, ώστε το τραπεζικό απόρρητο να μην σταθεί εμπόδιο στην κατάθεση των στοιχείων που ζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής από την Κεντρική Τράπεζα για την εξαγωγή συναλλάγματος". Αλλού γράφει ενώπιον της χθεσινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου απορρίφθηκε η πρόταση του Ραούφ Ντενκτάς για "κατ' ιδίαν συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του Προέδρου Κληρίδη", διότι θεωρήθηκε "ως νέα προσπάθεια εκτροπής" από τη διαδικασία.

    Ο "Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Ενεργός παρέμβαση της ΕΕ" γράφει ότι όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τόσο πιο εμφανής αναμένεται ότι θα είναι η παρέμβαση των Βρυξελλών στις εξελίξεις και ότι αυτή τη φορά το λόγο θα έχει ο κατ' εξοχήν αρμόδιος Κοινοτικός Επίτροπος Γκούντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 7 και 8 Μαρτίου. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία κατέχει στοιχεία ότι διαβατήρια αλλοδαπών πωλούνται στη μαύρη αγορά σε παράνομους λαθρομετανάστες.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Επείγον λύση" γράφει ότι σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στην Αθήνα με τον Ελληνα ΥΠΕΞ Γιώργο Παπανδρέου, ο Τόμας Γουέστον χαρακτήρισε την αναζήτηση βιώσιμης και διαρκούς λύσης στο Κυπριακό ως "επείγουσα", προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας "αναγνωρίζει τον επείγοντα χαρακτήρα της αναζήτησης λύσης". Αλλού γράφει ότι η Βουλή "θα 'πληρώσει' τις καθυστερήσεις και παραλείψεις της κυβέρνησης όσον αφορά τη μη κατάθεση σωρείας εναρμονιστικών νομοθετημάτων και κανονισμών, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στα 400".

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Τροποποίηση στο νόμο περί υπηκοότητας απειλεί με χάος" γράφει ότι η εν λόγω τροποποίηση "απειλεί να προκαλέσει χάος", αφού άτομα που γεννήθηκαν μετά τη 16η Αυγούστου 1960 από Κύπρια μητέρα και αλλοδαπό πατέρα θα πρέπει τώρα να υπηρετήσουν στην Εθνική Φρουρά. Αλλού γράφει ότι ο 78χρονος Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς έχει δηλώσει ότι ίσως να χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδίας μέσα στους επόμενους μήνες.

    [04] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ολομέλεια - ΕΕ

    Την πεποίθηση ότι η πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ "μπορεί και πρέπει" να είναι καταλύτης στις προσπάθειες εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ταυτόχρονα τόνισε ότι η ΕΕ "έχει καθήκον να συνεχίσει, λόγοις και έργοις, να ασκεί τον καταλυτικό της ρόλο και την επιρροή της τόσο προς την τ/κ ηγεσία όσο και ιδιαίτερα προς την Αγκυρα για να καμφθεί η αδιαλλαξία της και να συναινέσει στην επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης", στο Κυπριακό.

    [05] (Κ) Δηλώσεις Μάουρερ - Βασιλείου

    Συνάντηση και με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς προγραμματίζει να έχει κατά την επίσκεψή του την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο, ο κοινοτικός Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ με την Κύπρο Λέοπολντ Μάουρερ.

    Σχολιάζοντας εξάλλου τις κλιμακούμενες απειλές της τουρκικής πλευράς κατά της ένταξης της Κύπρου πριν από την επίλυση του Κυπριακού, ο Ευρωπαίους αξιωματούχος έστειλε το μήνυμα πως η ΕΕ δεν χρησιμοποιεί τακτικές πολεμικής και εξέφρασε την ελπίδα και την αισιοδοξία για επίτευξη λύσης του πολιτικού προβλήματος μέχρι το τέλος Ιουνίου.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις με την κυπριακή αντιπροσωπεία για την πορεία υιοθέτησης και εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου, ο κ. Μάουρερ είπε πως η Κύπρος έχει ακόμη δουλειά να κάνει στο θέμα της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου αλλά η πορεία της στο θέμα αυτό κρίνεται ως πολύ θετική.

    [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ειδική συνεδρία Βουλής

    Εξαιρετική εκδήλωση με την οποία γίνεται η αρχή της ενημέρωσης του κυπριακού λαού και των θεσμικών οργάνων του κράτους για το μέλλον της ΕΕ, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τη σημερινή ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την ευκαιρία της εναρκτήριας συνόδου της Συντακτικής Συνέλευσης για το μέλλον της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    [07] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 28/02/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7329          1,7432
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5008          1,5098
    Λίρα Αγγλίας                     1,0599          1,0662
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     200,5810        202,1856
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9070          2,9302
    Δολάριο Καναδά                     2,4096          2,4288
    Κορώνα Δανίας                     12,8743         12,9772
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,3707         13,4776
    Κορώνα Σουηδίας                   15,7144         15,8401
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5582          2,5786
    

    [08] (Κ) Εκρηξη οπλοβομβίδας - Τραυματισμός εθνοφρουρών

    Με επιπόλαια τραύματα από έκρηξη οπλοβομβίδας στο πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς στο Τσέρι μεταφέρθηκαν στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας 15 εθνοφρουροί.

    [09] (Κ) Τάσσος Παπαδόπουλος - Ολομέλεια - ΕΕ

    Το κυπριακό πρόβλημα αφορά άμεσα και απασχολεί την ΕΕ αφού σε αυτό εμπλέκονται δύο χώρες μέλη της ΕΕ, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και δύο υποψήφιες για ένταξη χώρες, η Κυπριακή Δημοκρατία και η Τουρκία, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής Τάσσος Παπαδόπουλος. Ανέφερε επίσης ότι σαφείς αποφάσεις διαδοχικών Συμβουλίων και άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ έχουν καταστήσει σαφές ότι ενώ η λύση του Κυπριακού πριν από την ένταξη είναι ο επιδιωκόμενος στόχος, η λύση του Κυπριακού δεν είναι προϋπόθεση για ένταξη.

    [10] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Κυπριακό - Δηλώσεις

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να συναντήσει κατ' ιδίαν τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

    [11] (K) Γενικός Εισαγγελέας - Συνομιλίες - Συνέντευξη

    Χρειάζεται ριζοσπαστική αλλαγή των τουρκικών θέσεων για επίτευξη προόδου στο Κυπριακό, αφού μέχρι σήμερα ουδεμία ουσιαστική μετακίνηση προς τις σωστές κατευθύνσεις της τουρκικής πολιτικής δεν έχει διαφανεί στις απευθείας συνομιλίες, τόνισε ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ.

    Εκφράζοντας τη "γενική απογοήτευση" της ε/κ πλευράς για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι εάν ο στόχος είναι η εξεύρεση λύσης μέχρι τον Ιούνιο, η πρόοδος πρέπει να αρχίσει να φαίνεται από το Μάρτιο, με την έναρξη του δεύτερου γύρου συνομιλιών κατά τον οποίον θα πρέπει να γίνουν απόπειρες σε σχέση με διάφορα θέματα ώστε να διαφανεί κατά πόσο οι εξαγγελίες του Τ/Κ ηγέτη ότι θα κάνει δεύτερες σκέψεις για ορισμένα πράγματα έχουν κάποια αξία.

    [12] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           110,31 (-1,94)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  2.143.391
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   857.267    458,91 (-2,06)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    567.540    125,55 (-2,27)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     65.743    100,90 (-2,50)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     24.031     37,91 (-3,98)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     53.603     52,96 (-0,17)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    110.142     76,43 (-3,14)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     82.566     27,76 (-2,12)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     17.298     53,27 (-2,27)
    Ετ. Πληροφορικής              £     34.215      6,28 (-4,12)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    154.659     23,17 (-1,03)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        335     21,01 (-3,93)
    Ξενοδοχεία                    £    132.890     67,56 (-1,83)
    Αλλες Εταιρείες               £    465.788    112,84 (-1,71)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [13] (Κ) Χρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες

    Ημέρα ρευστοποιήσεων, οι οποίες συμπεριέλαβαν όλους τους κλάδους, ήταν η σημερινή για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει μεγάλες απώλειες της τάξης του 1,94%, υποχωρώντας για πρώτη φορά μέσα στο 2002 στις 110,31 μονάδες. Σε σχετικά υψηλά επίπεδα, συγκριτικά με τις προηγούμενες συναντήσεις, ανήλθε η αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στα 2,1 εκατομμύρια λίρες.

    [14] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Δήμαρχοι κατεχόμενων Δήμων

    Υπόσχεση για ολόπλευρη υποστήριξη προς τους κατεχόμενους Δήμους, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας σε συνάντηση με τους Δημάρχους των κατεχόμενων Δήμων, οι οποίοι του υπέβαλαν σε γενικές γραμμές τα αιτήματά τους, σύμφωνα με το Δήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου Κίκη Καζαμία.

    [15] (Κ) Ιερά Σύνοδος - Σπύρος Κυπριανού - Παρασημοφόρηση

    Με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου, το Μέγα Χρυσούν Παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα, η Ιερά Σύνοδος τίμησε σήμερα τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού, σε μεγαλοπρεπή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και πλήθους επισήμων και αξιωματούχων του κράτους.

    "Η Ιερά Σύνοδος της Αγιοτάτης Εκκλησίας της νήσου μας επάξια τιμά σήμερα τον πιστό Χριστιανό, τον καλό Ε/Κ, τον έντιμο πολιτικό και τον καταξιωμένο πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ηγέτη του λαού μας Σπύρο Κυπριανού για όλα όσα δημιούργησε στο πέρασμά του από όλες τις θέσεις και τα αξιώματα τα οποία κατά καιρούς υπηρέτησε," είπε στην προσφώνησή του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

    [16] (Κ) Βουλή - Αναπομπή - Απόρριψη

    Με 27 ψήφους έναντι 15 και με 4 αποχές, η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε το απόγευμα την αναπομπή από τον Πρόεδρο Κληρίδη τμημάτων του Περί Προϋπολογισμού Νόμου του 2002.

    [17] (Κ) Χρηματιστήρια Κύπρου/Αθηνών /Τελ Αβίβ - Νέος δείκτης

    Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των Χρηματιστηρίων Αξιών Κύπρου, Αθηνών και Τελ Αβίβ με εκπροσώπους της εταιρείας FTSE Global Index Provider πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με θέμα την εισαγωγή του δείκτη FTSE Global Index Provider και με στόχο ο νέος δείκτης να τεθεί σε λειτουργία ως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2002.

    Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Χρηματιστηρίων και της εταιρείας,

    [18] (Κ) Χαβιέρ Σολάνα - Αφιξη Αλβαρο ντε Σότο - Λάρνακα

    Ο Υπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Χαβιέρ Σολάνα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας καθοδόν για τις Βρυξέλλες.

    Είναι πιθανόν να έχει σύντομη συνάντηση - εάν η πτήση του το επιτρέπει - με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος επέστρεψε στην Κύπρο γύρω στις 7.00μ.μ. από τη Νέα Υόρκη. Ο κ. ντε Σότο μετέβη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στο διάλειμμα των απευθείας συνομιλιών στο Κυπριακό για να ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού Κόφι Ανάν για τις εξελίξεις.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 28 February 2002 - 18:49:18 UTC