Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-12-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ρασμούσεν - ΕΕ - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [02] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Κοπεγχάγη - Κυπριακό
  • [03] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρωθυπουργός Ελλάδας - Συνάντηση
  • [04] (Κ) Ρασμούσεν - Μπους - Τουρκία - ΕΕ
  • [05] (Κ) Δανική Προεδρία - ΕΕ - Κύπρος - Τουρκία

  • [01] (Κ) Ρασμούσεν - ΕΕ - Κυπριακό - Συνομιλίες

    Οι διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης, δήλωσε σήμερα ο Δανός Πρωθυπουργός Αντερς Φόγκ Ρασμούσεν, η χώρα του οποίου κατέχει την προεδρία της ΕΕ.

    Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ρασμούσεν είπε ότι τα Ηνωμένα Εθνη έχουν ζητήσει από τη δανική προεδρία της ΕΕ, διευκολύνσεις για την πραγματοποίηση συνομιλιών.

    ''Οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα στην Κοπεγχάγη κατά το επόμενο διήμερο, παράλληλα με την ευρωπαϊκή σύνοδο την Πέμπτη και την Παρασκευή", ανέφερε ο κ. Ρασμούσεν.

    [02] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Κοπεγχάγη - Κυπριακό

    Η κρατική τηλεόραση της Δανίας μετέδωσε απόψε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, αναμένεται στην Κοπεγχάγη την Παρασκευή.

    [03] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρωθυπουργός Ελλάδας - Συνάντηση

    Αρχισε πριν από λίγο στην Κοπεγχάγη η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν.

    Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, Γιώργος Παπανδρέου και Ιωάννης Κασουλίδης, καθώς και ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    [04] (Κ) Ρασμούσεν - Μπους - Τουρκία - ΕΕ

    Ο Πρωθυπουργός της Δανίας Αντερς Φόγκ Ράσμουσεν, του οποίου η χώρα κατέχει την προεδρία της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα από την Κοπεγχάγη ότι απέρριψε το αίτημα του Τζόρτζ Μπούς να καθορίσει η ΕΕ μια ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

    ''Ο Τζόρτζ Μπούς παρουσίασε συγκεκριμένα επιχειρήματα για να υποστηρίξει τη θέση του. Εξέφρασε την αμερικανική άποψη σύμφωνα με την οποία η ΕΕ θα πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο και θετικό σήμα στην Τουρκία'', δήλωσε ο Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους εξηγώντας ότι ο κ. Μπούς του τηλεφώνησε ο ίδιος για το ζήτημα αυτό.

    [05] (Κ) Δανική Προεδρία - ΕΕ - Κύπρος - Τουρκία

    Ο Δανός Πρωθυπουργός και προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αντερς Φογκ Ρασμούσεν ζήτησε σήμερα από το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν να του απαντήσει, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το πρωϊ, αν είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας για το Κυπριακό στην Κοπεγχάγη.

    Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της δανικής προεδρίας, ο ΓΓ του ΟΗΕ σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Δανό Πρωθυπουργό ζήτησε από τη δανική προεδρία τη χορηγήση διευκολύνσεων στον ειδικό απεσταλμένο του διεθνούς οργανισμού Αλβάρο ντε Σότο, για τη διαξαγωγή συνομιλιών με τον Πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον εκπρόσωπο του Ραούφ Ντενκτάς.

    Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, ο Κόφι Ανάν δεν ήταν αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας στην Κοπεγχάγη, αλλά επιθυμεί να εξαντληθεί κάθε περιθώριο που υπάρχει μέχρι και την τελευταία στιγμή.

    Πάντως, ο Δανός Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές στον κ. Ανάν ότι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το πρωϊ θα πρέπει να του έχει ξεκαθαρίσει αν υπάρχει περίπτωση επίτευξης συμφωνίας. Κι αυτό γιατί δεν είναι διατεθειμένος, όπως του είπε, να καθυστερήσει χωρίς λόγο τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Κοπεγχάγης. Είπε ακόμη στον κ. Ανάν ότι ανάλογα με την επίτευξη ή όχι συμφωνίας στο Κυπριακό θα αποφασισθεί αν η Κύπρος ενταχθεί επανενωμένη ή όχι.

    Και πρόσθεσε ότι είναι θέμα κορυφαίας σημασίας για την προεδρία της ΕΕ να μην υπάρξει η παραμικρή διασύνδεση μεταξύ του όποιου αποτελέσματος των συνομιλιών αυτών, και των αποφάσεων που θα ληφθούν για την ένταξη της Κύπρου ή τον προσδιορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 11 December 2002 - 20:49:07 UTC