Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-03-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Διπλασιασμός κοινοτικών πόρων
  • [02] (Κ) Ευρωβουλή - Τουρκία - Υποψηφιότητα - Κυπριακό
  • [03] (Κ) ΕΕ - Ενισχυμένη συνεργασία - Σύνοδος Κορυφής
  • [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) Ανεργία - Κύπρος - ΕΕ
  • [06] (Κ) Κατεχόμενα - Χωριό Ελιά - Δημοψήφισμα - Επεισόδια
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Τ/Κ - Δημοψήφισμα
  • [08] (Κ) ΑΚΕΛ - Σύλληψη Τ/Κ
  • [09] (Κ) Αντιγόνη Παπαδοπούλου - ΚΣΣΕ - Ισες ευκαιρίες
  • [10] (Κ) Υπουργός Υγείας - Συνέδριο Ευρωπαίων Υπουργών Υγείας
  • [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Διευκολύνσεις - Βάσεις
  • [12] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [13] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Πρεσβευτής ΗΠΑ
  • [14] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πρεσβευτές αραβικών κρατών
  • [15] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Τουρισμός - Ιράκ
  • [16] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Εκπρόσωπος Τύπου
  • [17] (Κ) Φερχόιγκεν - Τουρκία - Κύπρος
  • [18] (Κ) Ομάδα Φιλίας Ρωσίας - Κύπρου
  • [19] (Κ) Υπουργείο Εξωτερικών - Ιράκ - Κύπρια
  • [20] (Κ) New York Times - Ιράκ - Συνθήκη Γενεύης
  • [21] (Κ) ΚΕΑ - Ιράκ - Πόλεμος
  • [22] (Κ) ΚΙΣΟΣ - Διώξεις Τ/Κ - Καταδίκη
  • [23] (Κ) ΓΟΔΗΚ - Εκδήλωση Τιμής - Μιμή Κυπριανού
  • [24] (Κ) ΔΗΣΥ - Ψευδοκράτος - Ενέργειες - Καταδίκη
  • [25] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κίνημα Οικολόγων
  • [26] (Κ) Κοινωνικό Φόρουμ Κύπρου - Ιράκ - Διαδήλωση
  • [27] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Επιστολές - Καταγγελία - Ντενκτάς

  • [01] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Διπλασιασμός κοινοτικών πόρων

    Διπλασιασμό των κοινοτικών πόρων προς την Τουρκία θα εισηγηθεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της υλοποίησης των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Κοπεγχάγης, ενώ θα καθορίσει και τις προϋποθέσεις που καλείται να εκπληρώσει η Αγκυρα, όπως η συνέχιση των πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, η στήριξη των προσπαθειών του ΓΓ του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού και η διευθέτηση των εδαφικών διαφορών με τις γειτονικές χώρες (Ελλάδα).

    [02] (Κ) Ευρωβουλή - Τουρκία - Υποψηφιότητα - Κυπριακό

    Αδιανότητη χαρακτήρισε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς προηγούμενη επίλυση του Κυπριακού, ο Ολλανδός ευρωβουλευτής και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη Arie Oostlander, στη διάρκεια συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.

    Η συζήτηση έγινε με βάση έκθεση-εισήγηση για την υποψηφιότητα της Τουρκίας, η οποία θα απασχολήσει εκ νέου την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ αναμένεται να έρθει για συζήτηση και έγκριση στην ολομέλεια του Σώματος το Μάιο ή τον Ιούνιο.

    Στην παρέμβασή του ο Ολλανδός ευρωβουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης, τα οποία υποχρεώνουν τα υποψήφια κράτη να έχουν σχέσεις καλής γειτονίας με τις όμορες χώρες. Οπως είπε, ακόμη κι αν κανείς ήθελε να αγνοήσει αυτήν την αρχή, θα ήταν αδιανόητο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις ένταξης με μια υποψήφια χώρα, η οποία κατέχει τμήμα μιας άλλης χώρας μέλους της ΕΕ.

    [03] (Κ) ΕΕ - Ενισχυμένη συνεργασία - Σύνοδος Κορυφής

    [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στο Ιράκ και οι φόβοι ότι αρχίζει η πιο σκληρή μάχη για κατάληψη της Βαγδάτης, η μεταφορά νεκρών στις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι, οι εορτασμοί για τη χθεσινή επέτειο της 25ης Μαρτίου καθώς και η ενημέρωση στην οποία θα προβεί απόψε ο Αλβαρο ντε Σότο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα αποτελέσματα των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού είναι τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας.

    Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Αρχίζει η πιο σκληρή μάχη» και αναφέρει ότι ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν πριν τα μεσάνυκτα τη Βαγδάτη. Σταμάτησαν να εκπέμπουν η κρατική τηλεόραση και το τηλεοπτικό δίκτυο νεολαίας του γιου του Σαντάμ Χουσέιν. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι υπό τη σκιά του πολέμου στο Ιράκ ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο θα ενημερώσει τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων όσον αφορά την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

    "Η Μάχη» κάτω από τον τίτλο «Προ των πυλών της Βαγδάτης» γράφει ότι οι Αμερικανοί βρίσκονται από χθες προ το πυλών της ιρακινής πρωτεύουσας και βομβαρδίζουν τα περίχωρά της. Σκληρές μάχες διεξάγονται στη Βασόρα και Νασιρίγια ενώ έπεσε τελικά η Ουμ Κασρ. Αλλού αναφέρει ότι αυξάνονται και πληθύνονται οι υποψήφιοι για τις δέκα θέσεις του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ αφού ο αριθμός των εν δυνάμει δέκα διεκδικητών της θέσης φθάνει στους 20.

    Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα με τίτλο «Αλλαγή τακτικής» γράφει ότι σε νέα φάση μπαίνουν από τούδε και στο εξής οι βομβαρδισμοί στο Ιράκ, σύμφωνα με τον απεσταλμένο του «Π» από το αεροπλανοφόρο USS Ρούσβελτ το βασικό πλωτό ορμητήριο των αμερικανικών μαχητικών στην ανατολική μεσόγειο. Συνολικά 16 νεκροί μεταφέρθηκαν στη Βάση Ακρωτηρίου. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι νέα τροπή φαίνεται να παίρνει το θέμα του πορίσματος που ετοιμάζει η Επιτροπή Αμυνας της Βουλής αναφορικά με την πτώση του μοιραίου Bell 206 που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Αρχηγού της ΕΦ Ευάγγελου Φλωράκη και των τεσσάρων επίλεκτων αξιωματικών της Δύναμης.

    "Η Σημερινή» προβάλει το κύριο θέμα με τον τίτλο «Ο Μπους χρυσώνει Αγκυρα» και γράφει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος παραχωρεί στην Τουρκία βοήθεια 8,5 δις δολ. ενώ το θρίλερ για την τουρκική εισβολή στο Ιράκ συνεχίζεται. Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι υπόσχονται στους Τούρκους ότι, εάν δεν εισέλθουν στο Κουρδιστάν, τότε θα τους τριπλασιάσουν την οικονομική στήριξη. Γράφει επίσης ότι οι πρεσβείες βρίσκονται «σε αστυνομικό κλοιό» λόγω του πολέμου στο Ιράκ. Πέραν των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, αποφασίστηκε η προστασία των πρεσβειών της Αυστραλίας, της Βουλγαρίας και της Γερμανίας.

    "Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Ολοταχώς προς τη μητέρα των μαχών» και γράφει ότι με σημαντικές απώλειες και από τις δυο πλευρές στο πολεμικό πεδίο, Αμερικανοβρετανοί και Ιρακινοί ετοιμάζονται για τη «μητέρα των μαχών» που θα διεξαχθεί στη Βαγδάτη. Αναφέρεται επίσης σε «σοβαρούς κινδύνους αλλά και τις υποχρεώσεις που δημιουργούνται από ενδεχόμενες μαζικές μετακινήσεις προς τις ελεύθερες περιοχές αλλοδαπών πολιτικών προσφύγων και Τουρκοκυπρίων» που διαμένουν στα κατεχόμενα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ΚΥΠ.

    Η «Χαραυγή» με τίτλο «Σθεναρή αντίσταση» αναφέρει ότι ηρωική αντίσταση προβάλλει σε όλα τα μέτωπα ο ιρακινός στρατός, παρά την καταφανώς υλική υπεροχή και την καταστροφική δύναμη που έχει στη διάθεσή του ο εισβολέας. Για τον πρώτο μήνα ο πόλεμος στοιχίζει 75 δις. δολάρια ενώ ζητείται η έγκριση άλλων τόσων. Γράφει ότι με ιδιαίτερη λαμπρότητα και έντονο το αντιπολεμικό συναίσθημα, ο λαός της Κύπρου τίμησε χθες την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μετά την πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Φανερωμένης, παρουσία του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Πρεσβευτή της Ελλάδας Χρίστου Παναγόπουλου ακολούθησε παρέλαση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Ανεργία - Κύπρος - ΕΕ

    Το ποσοστό ανεργίας που καταγράφηκε στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2003 ήταν 3,8% του ενεργού πληθυσμού, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση μεταξύ των υπό ένταξη χωρών και την τρίτη καλύτερη μεταξύ των 25 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [06] (Κ) Κατεχόμενα - Χωριό Ελιά - Δημοψήφισμα - Επεισόδια

    Οι σημερινές τ/κ εφημερίδες αναφέρονται στην απαγόρευση που επέβαλε το κατοχικό καθεστώς για διενέργεια δημοψηφίσματος στο κατεχόμενο χωριό Ελιά για το Κυπριακό και στη σύλληψη ατόμων, μεταξύ των οποίων ο πολιτικός Ιζέτ Ιζτζάν που εναντιώθηκαν στην απόφαση αυτή του ψευδοκράτους.

    Η ''Κίπρις'' αφιερώνει το σύνολο της πρώτης σελίδας της στο θέμα, υπό τον πηχυαίο τίτλο ''Κλοπή της αστυνομίας κατά της λαϊκής βούλησης''.

    Στον πλαγιότιτλό της η εφημερίδα γράφει ότι ψευδοαστυνομικοί με πλήρη εξάρτηση παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Οι ψευδοαστυνομικοί αφού περικύκλωσαν το χωριό συνέλαβαν πέντε άτομα και κατέσχαν την κάλπη.

    Το χωριό Ελιά ήταν από το πρωί υπό αστυνομική φρούρηση και κλοιό, ενώ απαγορεύτηκε και για μια ώρα η είσοδος και η έξοδος από αυτό.

    Η εφημερίδα γράφει ότι οι ψευδοαστυνομικοί δεν σεβάστηκαν ούτε την ασυλία των ψευδοβουλευτών, αφού διά της βίας πήραν από τα χέρια του ψευδοβουλευτή Σόγεφρ την κάλπη.

    Συνελήφθησαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ο πολιτικός Ιζέτ Ιζτζάν και συνδικαλιστές. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο λεγόμενο ''αστυνομικό σταθμό'' Μόρφου, έξω από τον οποίο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και άναψε τη φωτιά της ειρήνης.

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Τ/Κ - Δημοψήφισμα

    Η κυπριακή κυβέρνηση καταδικάζει την προσπάθεια του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να καταπιέσει την οποιαδήποτε αντίθετη άποψη ανάμεσα στους Τ/Κ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, κληθείς να σχολιάσει τη ''σύλληψη'' από όργανα του ψευδοκράτους έξι Τ/Κ στην προσπάθειά τους να διενεργήσουν δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν.

    [08] (Κ) ΑΚΕΛ - Σύλληψη Τ/Κ

    Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει προς τη διεθνή κοινότητα και καταδικάζει την ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να συλλάβει το ΓΓ του Κόμματος της Ενωμένης Κύπρου Ιζέτ Ιζτζάν και πέντε ηγετικά στελέχη των μεγαλύτερων τ/κ συνδικαλιστικών οργανώσεων.

    [09] (Κ) Αντιγόνη Παπαδοπούλου - ΚΣΣΕ - Ισες ευκαιρίες

    Με έκθεσή της προς την επιτροπή Για Ισες ευκαιρίες Γυναικών και Ανδρών, στο Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, (ΚΣΣΕ) η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου, εισηγήτρια του θέματος, θα ζητήσει με έκθεση τη σύσταση μοντέλου με στόχο την παραχώρηση μικροδανείων σε γυναίκες με οικονομικά προβλήματα για να αναπτύξουν δικές τους μικροεπιχειρήσεις.

    [10] (Κ) Υπουργός Υγείας - Συνέδριο Ευρωπαίων Υπουργών Υγείας

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Διευκολύνσεις - Βάσεις

    Μέχρι χθες δεν είχε γίνει χρήση του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από πολεμικά αεροπλάνα στο πλαίσιο των διευκολύνσεων όπως αυτές έχουν δοθεί, αναφορικά με τον πόλεμο στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Διευκρίνισε πως η χρήση του εναερίου χώρου της Δημοκρατίας από βρετανικά αεροσκάφη εμπίπτει στις πρόνοιες της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης.

    [12] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    --------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 26/3/2003
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7074            1,7176
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,8162            1,8270
    Λίρα Αγγλίας                     1,1549            1,1618
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     218,4009        220,1481
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,0349          3,0591
    Δολάριο Καναδά                     2,6657          2,6870
    Κορώνα Δανίας                     12,6604         12,7616
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,3123         13,4187
    Κορώνα Σουηδίας                   15,7126         15,8383
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5144          2,5345
    

    [13] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Πρεσβευτής ΗΠΑ

    Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πώς η ειρηνική έκφραση των απόψεων των πολιτών μπορεί να τύχει μιας τέτοιας σκληρής αντιμετώπισης, δήλωσε σήμερα ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο Μάικλ Κλόσον, κληθείς να σχολιάσει την απαγόρευση που επέβαλε το κατοχικό καθεστώς στη διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό στο κατεχόμενο χωριό Ελιά και τη "σύλληψη" ατόμων στα κατεχόμενα μεταξύ των οποίων ο Τ/Κ πολιτικός Ιζέτ Ιζτζάν.

    [14] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πρεσβευτές αραβικών κρατών

    Την πλήρη αντίθεση της Κύπρου στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ και την αλληλεγγύη του κυπριακού λαού προς τον ιρακινό λαό, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας, σε συνάντηση με Αραβες διπλωμάτες, που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

    [15] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Τουρισμός - Ιράκ

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε σήμερα πως περιορίζονται οι δυνατότητες ανάκαμψης της μειωμένης έλευσης τουριστών στην Κύπρο επειδή, όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, ο πόλεμος που μαίνεται στο Ιράκ δεν θα είναι σύντομος.

    Ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου για τις επιπτώσεις στον τουρισμό εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας έδωσαν το δικαίωμα στους πολίτες τους να ακυρώσουν χωρίς οποιανδήποτε οικονομική επιβάρυνση το ταξίδι τους στην Κύπρο, θέτοντάς την, μαζί με την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην κατηγορία των χωρών υψηλού κινδύνου.

    [16] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Εκπρόσωπος Τύπου

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων Ρόμπερντ Νιντ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχουν σοροί στο νοσοκομείο Ακρωτηρίου και εξήγησε ότι ως έχει η κατάσταση τώρα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 16 ασθενείς, οι οποίοι τραυματίστηκαν εκτός του θεάτρου του πολέμου.

    Είπε, επίσης, ότι δύο άτομα που είχαν τραυματιστεί σε πολεμικές επιχειρήσεις και νοσηλεύονταν στο Ακρωτήρι έχουν ήδη αναχωρήσει από τη Βάση για την Βρετανία.

    [17] (Κ) Φερχόιγκεν - Τουρκία - Κύπρος

    Το επόμενο ραντεβού για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο του ΟΗΕ πρέπει να πραγματοποιηθεί μεταξύ του τέλους του πολέμου στο Ιράκ και του τέλους του 2004, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος περιμένει την στήριξη των προσπαθειών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών από την Τουρκία.

    [18] (Κ) Ομάδα Φιλίας Ρωσίας - Κύπρου

    Την ενίσχυση των σχέσεων των Κοινοβουλίων της Ρωσίας και της Κύπρου, αλλά και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών γενικότερα, θα συζητήσει η αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Ρωσίας - Κύπρου, η οποία πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στο νησί.

    Η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, και θα συναντηθεί με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εμπορίου, Γιώργο Ιακώβου και Γιώργο Λιλλήκα, καθώς και με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Κύπρου - Ρωσίας Νίκο Αναστασιάδη.

    [19] (Κ) Υπουργείο Εξωτερικών - Ιράκ - Κύπρια

    Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί ''σε όλα τα ενδεικνυόμενα διαβήματα, σε σχέση με την κυπριακής καταγωγής αλλοδαπή υπήκοο στο Ιράκ''.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι ''η υπόθεση παρακολουθείται από την πρώτη στιγμή που περιήλθε σε γνώση μας''.

    [20] (Κ) New York Times - Ιράκ - Συνθήκη Γενεύης

    Δύο σημερινά κύρια άρθρα της εφημερίδας Τάιμς της Νέας Υόρκης είναι αποκαλυπτικά των επιφυλάξεων που εκφράζει μεγάλη μερίδα της αμερικανικής κοινής γνώμης για το πόλεμο και την πολιτική της κυβέρνησης Μπους.

    [21] (Κ) ΚΕΑ - Ιράκ - Πόλεμος

    Το Κόμμα Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ) απευθύνει έκκληση προς την κυπριακή κυβέρνηση όπως λάβει μέτρα που να διασφαλίζουν το εθνικό συμφέρον και να μειώνουν τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

    [22] (Κ) ΚΙΣΟΣ - Διώξεις Τ/Κ - Καταδίκη

    Το ΚΙΣΟΣ καταδικάζει τις διώξεις του καθεστώτος Ντενκτάς σε βάρος Τ/Κ πολιτικών ηγετών, οι οποίοι ζητούν λύση του Κυπριακού, επανένωση της Κύπρου και ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [23] (Κ) ΓΟΔΗΚ - Εκδήλωση Τιμής - Μιμή Κυπριανού

    Σε πολιτικοκοινωνική συγκέντρωση με αφορμή την επέτειο της 8ης Μαρτίου Παγκόσμιας Ημέρας για την Γυναίκα, η Γυναικεία Οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος τίμησε το απόγευμα την Μιμή Κυπριανού, σύζυγο του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Κόμματος Σπύρου Κυπριανού.

    [24] (Κ) ΔΗΣΥ - Ψευδοκράτος - Ενέργειες - Καταδίκη

    Ο ΔΗΣΥ εκφράζει την έντονη καταδίκη του για τις "χθεσινές απαράδεχτες ενέργειες του ψευδοκράτους εναντίον των αντιφρονούντων Τ/Κ, που υποστηρίζουν την επανένωση της Κύπρου".

    [25] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κίνημα Οικολόγων

    Δεν υπάρχει καμμία διάσταση απόψεων μεταξύ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την πρώτη επίσημη συνάντηση της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    [26] (Κ) Κοινωνικό Φόρουμ Κύπρου - Ιράκ - Διαδήλωση

    Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ πραγματοποίησε το απόγευμα το Κοινωνικό Φόρουμ Κύπρου στη Λάρνακα.

    Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία συγκεντρώθηκαν στην εξέδρα των Φοινικούδων και πορεύθηκαν προς το ξενοδοχείο Φλαμίγκο, όπου έχει εγκατασταθεί το συντονιστικό κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για το Ιράκ.

    [27] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Επιστολές - Καταγγελία - Ντενκτάς

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας απέστειλε σήμερα επιστολές καταγγελίας και καταδίκης για την ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να "συλλάβει" Τ/Κ πολιτικούς και άλλους παράγοντες που συμμετέχουν στην πλατφόρμα ''Αυτή η χώρα είναι δική μας'' με αφορμή τη διεξαγωγή συμβολικού δημοψηφίσματος για λύση του Κυπριακού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 26 March 2003 - 18:49:21 UTC