Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] "ΗΛΙΟΣ" - ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Την ελπίδα όπως η Τουρκία προχωρήσει με την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσαρμογής της συμφωνίας της Αγκυρας πριν το τέλος του έτους και γενικότερα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της ΕΕ, εξέφρασε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Frank Walter Steinmeier μετά από συνάντηση στο Βερολίνο με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Λιλλήκα.

    Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Κύπριος ομόλογος του συμφώνησαν ότι η Γερμανία, η Κύπρος, η Τουρκία και η Φινλανδία πρέπει να επεξεργαστούν τρόπους ούτως ώστε να εξευρεθεί μια δυνατή λύση.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε προχθές, έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και διήρκεσε 45 λεπτά. Συζητήθηκαν διμερή θέματα και το Κυπριακό σε συνάρτηση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και των 25 κρατών μελών της. Ο κ. Λιλλήκας προέβη σε μια λεπτομερή και εις βάθος ανάλυση των παραμέτρων που συνθέτουν σήμερα την ενταξιακή πορεία και τις υποχρεώσεις της Τουρκίας.

    Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε κατανόηση για τις θέσεις της κυπριακής πλευράς και την ελπίδα όπως η Τουρκία προχωρήσει με την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσαρμογής της συμφωνίας της Αγκυρας πριν το τέλος του έτους και γενικότερα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της ΕΕ.

    [02] "ΗΛΙΟΣ" - ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

    Τέσσερα περιστατικά με προβλήματα στο σύστημα κλιματισμού -συμπίεσης του μοιραίου Μπόινγκ 737-300 της ``Ηλιος`` παρουσιάστηκαν από την περίοδο 13 Αυγούστου 2004 μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, δήλωσε σήμερα, ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό, ο Βρετανός πιλότος - εκπαιδευτής Ιαν Κρίστοφερ Λούις.

    Ο Λούις, ο οποίος εργάζεται στην ``Ηλιος`` από το Μάρτιο τοy 2004, ανέφερε ότι οι μηχανικοί της εταιρείας, παρά το ότι προσπάθησαν επανειλημμένως να διορθώσουν το πρόβλημα και άλλαξαν πάρα πολλά εξαρτήματα στο μοιραίο αεροσκάφος, δεν βρήκαν την αιτία του προβλήματος.

    Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το πρόβλημα με το σύστημα συμπίεσης - κλιματισμού είναι σύνηθες φαινόμενο στο συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους (Boeing 737-300) και έφερε ως παράδειγμα την προηγούμενη εταιρεία που εργαζόταν, η οποία διατηρούσε στο στόλο της 110 Μπόινγκ 737-300, και όπου το πρόβλημα παρουσιαζόταν τρεις φορές το μήνα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 29 September 2006 - 9:31:20 UTC