Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
  • [02] ΕΚ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ Τ/Κ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος αναχωρεί την Κυριακή για το Ελσίνκι, όπου θα έχει τη Δευτέρα επαφές με τη φινλανδική προεδρία της ΕΕ επί της πρότασής της για αποτροπή της κρίσης στις ευρωτουρκικές σχέσεις, δήλωσε ότι δεν είναι και τόσο αισιόδοξος λόγω μη θετικών μηνυμάτων από την Τουρκία.

    ``Δεν γνωρίζω να υπάρχουν αλλαγές. Εξ όσων έχω ενημερωθεί, η πρόταση για το Βαρώσι είναι μέσα στο πακέτο της φινλανδικής προεδρίας. Δεν μπορώ όμως να πω ότι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, γιατί τα μηνύματα που παίρνουμε από διάφορες πηγές δεν είναι αισιόδοξα και δεν είναι θετικά από πλευράς της Τουρκίας``, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, απαντώντας σε ερωτήσεις στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ).

    Ερωτηθείς αν θα συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος επίσης θα βρίσκεται στο Ελσίνκι, ο κ. Λιλλήκας απάντησε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η φινλανδική κυβέρνηση.

    [02] ΕΚ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ Τ/Κ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επιδείνωση του κλίματος μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, διαπιστώνει η ομάδα Επαφής του Ευρωκοινοβουλίου με τους Τ/Κ, η οποία ολοκλήρωσε την Παρασκευή τη διήμερη επίσκεψή της στην Κύπρο.

    ``Γνωρίζουμε ότι το κλίμα έχει επιδεινωθεί τελευταία στην Κύπρο. Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι σημαντικές και γνωρίζουμε ότι το κλίμα επί του παρόντος δεν επιτρέπει στους δύο ηγέτες να βρεθούν στο τραπέζι, προκειμένου να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής λύσης``, ανέφερε η Συντονίστρια της ομάδας, Γαλλίδα Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Φρανσουάζ Γκροσετέ, απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης στο Λήδρα Πάλας.

    Η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μέχτιλντ Ρότε ανέφερε ότι διαπιστώνεται μια αλλαγή του κλίματος. ``Υπάρχει επιδείνωση του κλίματος και κάποια άτομα μας είπαν ότι σημειώνεται εμβάθυνση της διαίρεσης και αυτό με ανησυχεί πάρα πολύ``, είπε.

    Ο Πρόεδρος της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Φράνσις Βουρτζ είπε πως ο ίδιος έλαβε διαφορετικές πληροφορίες σε σχέση με τις πρόνοιες του νόμου και παρατήρησε ότι θα πρέπει η ομάδα να ζητήσει διευκρινίσεις από την κυπριακή κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

    Ο τουρκικής καταγωγής Ευρωβουλευτής της ομάδας των Πρασίνων Τζεμ Οζντεμίρ έφερε ως παράδειγμα της "επιδείνωσης του κλίματος" την ακύρωση της δικοινοτικής εκδήλωσης Μανιφέστα 6, καθώς και το ότι η Κύπρος δεν εκπροσωπήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας από την ταινία του Πανίκου Χρυσάνθου ``Ακάμας``, γιατί, όπως είπε, ο Χρυσάνθου ``έτυχε εκβιασμού``.

    Τέλος, η Αυστριακή Ευρωβουλευτής Κάριν Ρεσέταριτς, της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, αναφέρθηκε στις επαφές που είχε η Ομάδα με Τ/Κ μαθητές και πρόσθεσε ότι συνολικά 5 εκατομμύρια ευρώ από την κοινοτική βοήθεια προς τους Τ/Κ θα διατεθούν για εκπαιδευτικές ανταλλαγές συνολικά 80 φοιτητών και 25 πανεπιστημιακών, σε ένα πρόγραμμα όπως αυτό του Εράσμους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 24 November 2006 - 18:29:22 UTC