Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
  • [02] ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ ΥΠΕΞ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

    Η συνέχιση ή όχι της πορείας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό, εάν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί με τις ανειληφθείσες υποχρεώσεις της, δεν εξαρτάται μόνον από την Κύπρο, αλλά από όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Στο περιθώριο δεξίωσης που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών και απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον η ΕΕ θα επιτρέψει χωρίς ουσιαστικές κυρώσεις τη συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας παρά τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της και πώς αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία το ενδεχόμενο αυτό, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ``αυτό δεν εξαρτάται μόνον από εμάς, αλλά από όλες τις χώρες - μέλη``.

    ``Εμείς``, συνέχισε, ``λέμε τις θέσεις μας, τις έχουμε εξηγήσει, άλλοι τις κατανοούν, άλλοι τις κατανοούν αλλά έχουν δικά τους συμφέροντα και, άρα, δεν μπορώ ούτε να προβλέψω ούτε μπορώ να εκτιμήσω``.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν παρεμβαίνει, ζητώντας όπως τη φινλανδική Προεδρία να συμπεριλάβει και το αεροδρόμιο της Τύμβου, μαζί με την Αμμόχωστο, στο πακέτο της πρότασής της για ξεπέρασμα της κρίσης στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν ξέρει ``αν έχει παρέμβει (ο κ. Ανάν) για το αεροδρόμιο της Τύμβου``.

    Οπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ``η Αμμόχωστος σίγουρα περιλαμβάνεται``.

    ``Οι θέσεις μας``, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ``παραμένουν οι ίδιες, όπως ελέχθησαν επανειλημμένα και από εμένα και από τον Υπουργό Εξωτερικών και από την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και τον κ. Καραμανλή``.

    [02] ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ ΥΠΕΞ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Ερκι Τουομιόγια δήλωσε πως δεν βλέπει σύντομα λύση στο άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών στα πλοία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως απαιτείται από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην ΕΕ.

    Σε δηλώσεις του στην κρατική φινλανδική τηλεόραση, ο κ. Τουομιόγια ανέφερε ``θα πρέπει να πω ότι δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μπορούμε να βρούμε σύντομα λύση που θα ανοίξει νέες δυνατότητες και στην κυριολεξία τα λιμάνια``, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ``Ρόιτερς``.

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η φινλανδική Προεδρία προτίθεται να έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκα και τον Τούρκο ομόλογό του Αμπτουλάχ Γκιουλ, στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 26 November 2006 - 14:29:15 UTC