Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-03-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [03] ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ- ΚΥΠΡΟΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
  • [04] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

    Η Κύπρος είναι έτοιμη να καλωσορίσει και να προσφέρει ευκαιρίες στους Ρουμάνους επιχειρηματίες για επενδύσεις στο νησί ή για να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως βάση για πρόσβαση σε άλλες αγορές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, προσφωνώντας το Επιχειρηματικό Φόρουμ Ρουμάνων και Κυπρίων επιχειρηματιών.

    Σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ρουμανίας με θέμα "Κύπρος ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε εν συντομία στοιχεία που δείχνουν την πολύ καλή οικονομική κατάσταση της Κύπρου και ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα και τομείς στους οποίους μπορούν Ρουμάνοι επιχειρηματίες να επενδύσουν στο νησί.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε επίσης τις πολύ καλές διμερείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ρουμανίας και αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό Κυπρίων επιχειρηματιών, οι οποίοι επενδύουν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

    Στη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε επίσης υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ρουμανίας.

    Οι εργασίες του σεμιναρίου συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα. Σε αυτό συμμετέχει σημαντικός αριθμός Κυπρίων και Ρουμάνων επιχειρηματιών.

    Μετά την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Πατριαρχείο όπου μαζί με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Μιχαηλίδη και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύουν, έγιναν δεκτοί από τον Ορθόδοξο Ρουμάνο Πατριάρχη Τέοκτιστ.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    «Τσαλαπάτημα» ομόφωνων αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, την επιμονή κάποιων κύκλων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα.

    Μιλώντας σε συγκέντρωση του ΑΚΕΛ στη Λεμεσό, ο κ. Χριστόφιας ευχήθηκε όπως αξιοποιηθεί το 2007 για να αρχίσουν τις εργασίες τους οι τεχνικές επιτροπές, ενώ έστειλε μήνυμα φιλίας, επαναπροσέγγισης και κοινού αγώνα προς τους Τουρκοκύπριους.

    [03] ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ- ΚΥΠΡΟΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

    Ολες οι κυρίαρχες κυβερνήσεις έχουν το δικαίωμα να συνάπτουν συμβόλαια με ιδιωτικές εταιρείες, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τόμ Κέισι, ερωτηθείς εάν συμφωνεί με τη δήλωση του Αμερικανού Πρεσβευτή στην Κύπρο ότι αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνάπτει συμφωνίες για την εκμετάλλευση αποθεμάτων πετρελαίου.

    «Υποθέτω ότι όλες οι κυρίαρχες κυβερνήσεις έχουν τα δικαιώματα των κυρίαρχων κυβερνήσεων. Και η σύναψη συμβολαίων μεταξύ της κυβέρνησης και ιδιωτικών οντοτήτων θα είναι ένα από αυτά», σημείωσε.

    [04] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η βρετανική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στην επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων μέσω της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λόρδος Τriesman, απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων στη Βουλή των Λόρδων.

    ``Εξακολουθούμε να κρατούμε επαφή με όλα τα μέρη και να ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές να επιδεικνύουν την αναγκαία πολιτική βούληση για να εμπλακούν στις προσπάθειες του διεθνούς οργανισμού για την προετοιμασία του εδάφους για διαπραγματεύσεις προς εξεύρεση λύσης``, είπε ο Λόρδος Τρίσμαν για να επανέλθει σε άλλο σημείο της συζήτησης πάλι στην ανάγκη μιας νέας πρωτοβουλίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 14 March 2007 - 12:29:42 UTC