Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-04-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΕΑ - ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΕ Τ/Κ

  • [01] ΔΕΑ - ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

    Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) έχει αρχίσει τη φάση γενετικής ταυτοποίησης στο πλαίσιο του έργου εκταφής, ταυτοποίησης και επιστροφής λειψάνων αγνοουμένων και ελπίζει να μπορέσει να επιστρέψει τα πρώτα ταυτοποιημένα λείψανα αγνοουμένων στους συγγενείς τους προς το τέλος της Ανοιξης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΑ, μια ομάδα Ε/Κ και Τ/Κ γενετιστών ασχολείται με την εργασία αυτή, η οποία εκτελείται στο Εργαστήρι Γενετικής του Κυπριακού Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής στη Λευκωσία.

    ``Τα δείγματα DNA συγγενών αγνοούμενων Τ/Κ έχουν σταλεί στο Κυπριακό Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, το οποίο ήδη κατέχει τα δείγματα DNA των συγγενών αγνοούμενων Ε/Κ``, αναφέρει.

    Προσθέτει ότι ``έχει γίνει η πρώτη υποβολή δειγμάτων οστών από το Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ στο Κυπριακό Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής ώστε να προχωρήσει η εξαγωγή DNA που ελπίζεται να οδηγήσει στην ταυτοποίηση λειψάνων``.

    ``Η επιστημονική περιπλοκότητα της διαδικασίας είναι τέτοια που είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί ακριβώς πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την ταυτοποίηση των λειψάνων. Η ΔΕΑ, παρά ταύτα, ελπίζει να μπορέσει να επιστρέψει τα πρώτα ταυτοποιημένα λείψανα αγνοουμένων στους συγγενείς τους μέχρι το τέλος της Ανοιξης``, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΕ Τ/Κ

    Η κυπριακή κυβέρνηση αναμένει τα σχόλια τόσο της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νέα μέτρα που εισηγείται για την οικονομική ενίσχυση των Τουρκοκυπρίων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Πρόσθεσε πως τα μέτρα αυτά, όπως και τα ήδη ισχύοντα, αλλά και τα οποιαδήποτε άλλα στο μέλλον στοχεύουν στην προώθηση της οικονομικής ενοποίησης μέσω της οικονομικής αναβάθμισης των Τ/Κ.

    «Στόχος βέβαια της τουρκικής πλευράς είναι η πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Τα περί απομόνωσης των Τ/Κ είναι απλώς ένας μονότονος τουρκικός αμανές, που υποβαθμίζεται σταδιακά η ακροαματικότητά του», ανέφερε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 3 April 2007 - 11:29:21 UTC