Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-06-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] ΕΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
  • [03] ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΠΡΙΑ 2007 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ένταξη της Κύπρου και της Μάλτας στην Ευρωζώνη την 1ην Ιανουαρίου 2008.

    Πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο θα δώσει εντολή στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (ECOFIN) να ορίσει την ισοτιμία της κυπριακής λίρας σε σχέση με το ευρώ τον ερχόμενο μήνα.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα σημαντική για την Κύπρο και ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα στον οικονομικό τομέα από την ένταξη στην ΕΕ, πράγμα που οφείλεται στις θυσίες του κυπριακού λαού, όπως επεσήμανε.

    Στη συνέχεια, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα διεξαχθεί ομαλά η μετάβαση από την κυπριακή λίρα στο ευρώ και ότι η στρογγυλοποίηση των τιμών θα γίνει προς τα κάτω.

    Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να θυσιάσει το κοινωνικό κράτος για την ένταξη στην Ευρωζώνη και ότι το πακέτο μέτρων για στήριξη των ασθενέστερων τάξεων θα συνεχιστεί και φέτος.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είναι αδύνατη η εισαγωγή του ευρώ στα κατεχόμενα και ότι αυτό ίσως επιτευχθεί όταν βρεθεί λύση του Κυπριακού.

    Οσον αφορά την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η Κύπρος αποφασίζει τη θέση της κεφάλαιο με κεφάλαιο και επεσήμανε ότι, αν και η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να είναι πέραν του δέοντος αρνητική, αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνεί στο άνοιγμα κεφαλαίων τη στιγμή που η Τουρκία ασκεί βέτο στην ένταξη της Κύπρου σε διεθνείς οργανισμούς.

    [02] ΕΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

    Αρχίσε στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο μεταξύ άλλων θα λάβει απόφαση για την ένταξη της Κύπρου και της Μάλτας στην ευρωζώνη. Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Στην πρόσκλησή της για το Συμβούλιο προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των 27 κρατών-μελών της ΕΕ, η Καγκελάριος της προεδρεύουσας της ΕΕ Αυστρίας Αγκελα Μέρκελ ανέφερε πως κεντρικό θέμα του Συμβουλίου θα είναι η μεταρρύθμιση των Συνθηκών της ΕΕ.

    Σημείωσε πως κατά τους τελευταίους μήνες, υπό τη γερμανική προεδρία του Συμβουλίου, έχουμε σημειώσει μια σημαντική πρόοδο για την Ευρώπη. ``Μόνο μαζί θα πετύχουμε την επίλυση θεμάτων που τίθενται ενώπιόν μας σε αυτή τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου``, αναφέρει.

    [03] ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΠΡΙΑ 2007 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ

    Με στόχο την προσφορά στο κοινό και στους ξένους επισκέπτες εκδηλώσεων ποιότητας, που να είναι ελκυστικές για το κοινό και προσιτές στον κάθε θεατή, διοργανώνεται και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια 2007», που θα γίνει από τις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

    Σε χαιρετισμό του σε δημοσιογραφική διάσκεψη για το Φεστιβάλ, που διοργανώνουν για 16η συνεχή χρόνια οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Υπουργός Παιδείας Ακης Κλεάνθους είπε ότι το Φεστιβάλ ``αποτελεί τη σημαντικότερη καλλιτεχνική διοργάνωση που αφορά στο χώρο των παραστατικών τεχνών στην Κύπρο`` και πρόσθεσε ότι ``υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη της καλλιτεχνικής συνείδησης του κοινού μας`` και γι αυτό, όπως είπε, ``προσπαθούμε κάθε χρόνο μέσω αυτού του φεστιβάλ να δώσουμε ό,τι καλύτερο είναι δυνατό, ανεβάζοντας τον πήχη των απαιτήσεων του κόσμου μας ακόμη πιο πολύ, γιατί το αξίζει``.

    Πρόσθεσε ότι εκδηλώσεις από τους τομείς της Μουσικής, της Οπερας, του Θεάτρου και του Χορού παρουσιάζονται στο κοινό από καλλιτεχνικά σχήματα της Κύπρου και του εξωτερικού, που τυγχάνουν διεθνούς εκτίμησης και αναγνώρισης, με τη συμμετοχή πολύ αξιόλογων και σημαντικών καλλιτεχνών και άλλων συντελεστών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 21 June 2007 - 17:29:11 UTC