Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΒΙΕΤΝΑΜ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] EUROCUP FINAL FOUR - ΤΕΛΙΚΟΣ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Υπάρχουν πολύ καλές ενδείξεις ότι οι δυο πλευρές στην Κύπρο θα διαπραγματευτούν με πλήρη σοβαρότητα και η Βρετανία θα κάνει ότι μπορεί - περιλαμβανομένου του θέματος των βάσεων - για να παράσχει κίνητρα ώστε οι διαπραγματεύσεις να είναι επιτυχείς, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λόρδος Malloch Brown.

    Απαντούσε σε ερώτηση του πρώην ειδικού αντιπροσώπου της Βρετανίας για το Κυπριακό Λόρδου Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Μπράουν να επιβεβαιώσει τη σημασία του να αναλάβουν οι δυο πλευρές στην Κύπρο την πλήρη ευθύνη της διαδικασίας των όποιων διαπραγματεύσεων από την αρχή, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας τους ώστε να μην επαναληφθούν τα όσα συνέβησαν στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν. Επίσης του ζήτησε να επιβεβαιώσει πως στο πλαίσιο μιας διαφαινόμενης διευθέτησης η βρετανική Κυβέρνηση θα ανανεώσει την προσφορά της που έκανε το 2003 για να παραδώσει μέρος της περιοχής των βρετανικών βάσεων στο νησί σε μια επανενωμένη Κύπρο.

    Ο Λόρδος Μπράουν επεσήμανε πως τώρα υπάρχει ένας νέος Πρόεδρος στην Κύπρο, ο οποίος έχει δεσμευτεί για διαπραγματεύσεις και πως και ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είναι δεσμευμένος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του να βρει μια λύση.

    [02] ΒΙΕΤΝΑΜ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Βιετνάμ καλωσορίζει την κάποια ενθαρρυντική πρόοδο που επιτεύχθηκε με τη συμφωνία της 21ης Μαρτίου μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων με την οποία οι δύο πλευρές συμφώνησαν, σε περίοδο τριών μηνών, να αρχίσουν πλήρεις διαπραγματεύσεις για επίλυση του προβλήματος, δήλωσε στις κλειστές διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Βιετνάμ, σύμφωνα με ανταπόκριση από τα Ηνωμένα Έθνη του βιετναμικού Πρακτορείου VietnamNet Βridge.

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος έκανε την παρέμβαση αυτή κατά την ενημέρωση για την Κύπρο που έκανε ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Πολιτικές Υποθέσεις Λιν Πάσκο.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Βιετνάμ σημείωσε ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το άνοιγμα της οδού Λήδρας μετά από τέσσερις δεκαετίες.

    [03] EUROCUP FINAL FOUR - ΤΕΛΙΚΟΣ

    Barons και Dexia Mons είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τελικά την Κυριακή το τρόπαιο του Eurocup Final Four, ένα Κύπελλο με μεγάλη ένδοξη ιστορία που ξεκινά από το 1958.

    Η ΑΕΛ δεν τα κατάφερε χθες βράδυ να περάσει στον τελικό του Eurocup, αφού ηττήθηκε στο β ημιτελικό αγώνα με 70-55 από τη Βελγική Dexia Mons.

    Οι ``γαλαζοκίτρινοι`` θα διεκδικήσουν πλέον την 3η θέση στον αυριανό μικρό τελικό με αντίπαλο τη Tartu Rock. Ο αγώνας αρχίζει στις 1730.

    Τα δεκάλεπτα: 21-12, 41-28, 50-41, 70-55.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 19 April 2008 - 11:29:17 UTC