Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΛΕΜΕΣΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΕΡΟ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η δέσμευση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάρει τις αποφάσεις του αναφορικά με τη συνάντηση της 25ης Ιουλίου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αφού πρώτα διαβουλευτεί και με τα κόμματα, παραμένει.

    Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, και ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος αποφάσισε να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο πριν από την 25 Ιουλίου ή αν θα επιλέξει να διαβουλευτεί με το κάθε κόμμα ξεχωριστά.

    «Αυτό θα το ανακοινώσουμε εντός των ημερών», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς για πληροφορίες και δημοσιεύματα του τ/κ Τύπου που φέρουν τον κ. Ταλάτ να επιθυμεί χρονοδιάγραμμα λήξης των απευθείας συνομιλιών αλλά και χρονοδιάγραμμα για επιδιαιτησία, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να σχολιάζει πληροφορίες που γενικά εμφανίζονται σε ΜΜΕ.

    «Πολύ περισσότερο δε», τόνισε ο κ. Στεφάνου, «επειδή είμαστε πολύ κοντά στην επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη κ. Ταλάτ στις 25 Ιουλίου, όπου αφού ανασκοπήσουν και κάνουν μια εκτίμηση της πορείας των εργασιών στις Ομάδες Εργασίας, θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα.

    «Αρα», πρόσθεσε, «δεν θεωρώ αυτή την ώρα σωστό να αρχίσουμε να σχολιάζουμε διάφορες πληροφορίες».

    Κληθείς να σχολιάσει την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα για να παραστεί στις εκδηλώσεις του ψευδοκράτους για την εισβολή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την χαρακτήρισε καταδικαστέα.

    «Και αυτή η επίσκεψη είναι παράνομη, σε μια περιοχή που κατέχεται από το 1974 παράνομα, παραβιάζοντας τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ, από την Τουρκία» είπε ο κ. Στεφάνου για να καταλήξει: «Και με αυτή την έννοια και η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι καταδικαστέα».

    [02] ΛΕΜΕΣΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΕΡΟ

    Την Παρασκευή αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο το δεύτερο δεξαμενόπλοιο με το ελληνικό νερό, ενώ η διαδικασία μεταφοράς του νερού από το πρώτο πλοίο προς το υδροφόρο στρώμα της Γερμασόγειας, συνεχίζεται κανονικά από τα ξημερώματα.

    Οπως δήλωσε ο Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού (ΣΥΛ) Σωκράτης Μεταξάς, «νοουμένου ότι χρειάζονται περίπου 48 ώρες για τη διενέργεια των αναγκαίων χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων από το χημείο του κράτους, το συντομότερο που μπορεί να μας ζητηθεί να διοχετεύσουμε αυτό το νερό από το δεύτερο πλοίο, στο δίκτυο του Συμβουλίου, είναι την Κυριακή ή τη Δευτέρα».

    Ωστόσο, σημείωσε, η υδατική κατάσταση παραμένει δύσκολη, ιδιαίτερα για την αστική περιοχή Λεμεσού, όπου τα αποθέματα νερού στο φράγμα Κούρρη είναι μόλις δυο εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ενώ κάποια από αυτά θα διοχετευθούν και για τις ανάγκες της Λευκωσίας και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, καθώς θα βρίσκεται για λίγες μέρες εκτός λειτουργίας η σταθερή μονάδα αφαλάτωσης στη Δεκέλεια για σκοπούς αναβάθμισης.

    «Οταν αρχίσει η πλήρης εφαρμογή του έργου παραλαβής πόσιμου νερού από την Ελλάδα, μας αναφέρθηκε από το αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα ότι θα δίνουν για τις ανάγκες του ΣΥΛ περίπου 30,000 κυβικά μέτρα ημερησίως», είπε ο κ. Μεταξάς και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που εξαντληθούν τα αποθέματα από τη Λεμεσό, πριν την πλήρη εφαρμογή του έργου παραλαβής πόσιμου νερού από την Ελλάδα, «κάποιες ποσότητες από τις σταθερές μονάδες αφαλάτωσης θα διοχετευθούν προς την περιοχή Λεμεσού, ενώ το ΣΥΛ έχει τη δυνατότητα να αντλήσει νερό από το υδροφόρο στρώμα του ποταμού Γερμασόγειας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 17 July 2008 - 17:29:19 UTC