Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ
  • [03] ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΗΠΑ ΒΙΖΑ
  • [04] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΝΕΑ ΝΙΚΗ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ

  • [01] ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, φτάνει στην Κύπρο την Κυριακή 27 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε στη Νέα Υόρκη από την Εκπρόσωπο του ΓΓ, Μισέλ Μοντάς.

    Ο κ. Ντάουνερ, όπως ανέφερε η κ. Μοντάς, θα έχει «εθιμοτυπικές διαδοχικές συναντήσεις», όπως τις χαρακτήρισε, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την Τρίτη 29 Ιουλίου.

    Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Χοσέ Ντίαζ ανέφερε ότι ο κ. Ντάουνερ θα έχει ενημερωτικές επαφές με το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών και ίσως να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους Πρεσβευτές των χωρών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάτι όμως που δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει.

    Ο κ. Ντάουνερ θα έρθει στην Κύπρο από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για ενημέρωση στα πλαίσια της οποίας είχε χθες συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ευχαρίστησε τα κόμματα τα οποία τον στηρίζουν στην προσπάθεια που καταβάλλει για έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

    Απαντώντας σε ερώτηση, μετά από συναντήσεις που είχε με τις ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ ο κ. Χριστόφιας είπε «ευχαριστώ για τη στήριξη, όσοι στηρίζουν». Σε ερώτηση αναφορικά με τη στάση του ΔΗΚΟ ως προς την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως «δεν νομίζω το Δημοκρατικό Κόμμα να είπε ότι δεν με στηρίζει».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο σε σχέση με τις συναντήσεις που είχε μέχρι σήμερα με αντιπροσωπείες κομμάτων.

    [03] ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΗΠΑ ΒΙΖΑ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εισηγηθεί την επιβολή μέτρων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών εάν μέχρι το τέλος του έτους δεν καταργήσουν την υποχρέωση έκδοσης βίζας για τους πολίτες 12 κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένων και Κυπρίων και Ελλήνων.

    Σύμφωνα με την Κομισιόν, στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος, παρ όλες τις προσπάθειες από κοινοτικής πλευράς. Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι στη Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ, τον Ιούνιο του 2008, οι ΗΠΑ ανέλαβαν τη δέσμευση να περιλάβουν αυτό το έτος και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ στο «Πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης» (Visa Waiver Program). Οπως επισημαίνει η Επιτροπή, εάν δεν επιλυθεί το θέμα μέχρι το τέλος του έτους, θα προτείνει, σε πρώτη φάση, την προσωρινή επαναφορά της υποχρέωσης βίζας για τους πολίτες των ΗΠΑ που είναι κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων και υπηρεσιακών/επίσημων διαβατηρίων από την 1η Ιανουαρίου 2009.

    Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων, Ζακ Μπαρό χαρακτήρισε σήμερα απαράδεκτο το γεγονός ότι υπήκοοι μερικών τρίτων χωρών μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς θεώρηση στην ΕΕ, ενώ μερικοί από τους συμπολίτες μας στην ΕΕ να μην μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς θεώρηση στις εν λόγω χώρες. Το θέμα αυτό αφορά την ουσία του μηχανισμού αμοιβαιότητας για τις θεωρήσεις «και δεσμεύομαι ότι θα μεριμνήσω για την πλήρη τήρηση της αρχής της αμοιβαιότητας», τόνισε ο κ. Μπαρό. Σε έκδοση βίζα για ταξίδια προς ΗΠΑ υποβάλλονται οι Ελληνες, οι Κύπριοι, οι Μαλτέζοι και οι υπήκοοι των χωρών μελών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, πλην των Σλοβένων.

    [04] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΝΕΑ ΝΙΚΗ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ

    Η Ανόρθωση πέρασε με άνεση από την Αρμενία πετυχαίνοντας δεύτερη νίκη αυτή την φορά με 2-0 επί της Πιούνικ.

    Το πρώτο γκολ της Ανόρθωσης ήρθε στο 29΄με τον Τσιταισβίλι. Νωρίτερα, ο διαιτητής Babak Rafati ακύρωσε μετά από υπόδειξη του επόπτη μάλλον κανονικό τέρμα του Νικολάου στο 24΄. Στο 86΄ο Φρούσος , που πέρασε νωρίτερα στον αγώνα όπως και στο ΓΣΠ, σκόραρε κάνοντας το τελικό 0-2. Ο Ελλαδίτης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των Αρμενίων και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    Οι πρωταθλητές μας απειλήθηκαν ελάχιστες φορές από τους Αρμένιους. Επόμενος αντίπαλος της Πρωταθλήτριας Κύπρου θα είναι η Rapid Wien. Σύνθεση Ανόρθωσης : Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Λεϊβακαμπέσι, Κατσαβάκης, Κωνσταντίνου, Σκοπελίτης, Ντομπρασίνοβιτς, Νικολάου, Σόσιν ( 73΄Φρούσος), Τσιταϊσβίλι (51΄Λαμπάν), Μπαρντόν (59΄Τικίνιο)


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 24 July 2008 - 11:29:20 UTC