Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-05-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΕ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
  • [03] ΥΠΟΙΚ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ
  • [04] ΑΡΧΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ - 34η ΕΚΘΕΣΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΕ

    Η Κύπρος στηρίζει την προοπτική της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά αυτό δεν είναι λευκή επιταγή, υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ και του Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί σε σχέση με την Τουρκία και κατά πόσον οι δηλώσεις αυτές είναι επιζήμιες για το Κυπριακό, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

    ``Η θέση η δική μας``, πρόσθεσε, ``είναι ότι στηρίζουμε την προοπτική της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά αυτό δεν είναι λευκή επιταγή``.

    Εξήγησε ότι ``η Τουρκία χρειάζεται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και από τη συμφωνία της Κοπεγχάγης, χρειάζεται ασφαλώς να λύσει και το Κυπριακό αλλά και από την άλλη να εκπληρώσει και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει μέσα από το επιπρόσθετο πρωτόκολλο της Συμφωνίας της Αγκυρας``.

    Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι το Δεκέμβρη θα γίνει η αξιολόγηση της Τουρκίας και σημείωσε ότι η περίοδος μέχρι τότε είναι σημαντική.

    «Είναι μια σημαντική περίοδος μέχρι τότε, έχουμε πει, το έχει δηλώσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε και με τον Ελληνα Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο ότι αυτά τα ζητήματα, ακριβώς γιατί θέλουμε να λειτουργήσουν βοηθητικά στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, θα τα χειριστούμε με πλήρη συντονισμό και διαβούλευση με την Ελλάδα αλλά και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να πετύχουμε τους στόχους μας και να διαφυλάξουμε ασφαλώς τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας», κατέληξε.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

    Το έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστόφια παρουσίασε σε διάσκεψη Τύπου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά.

    Παρουσιάζοντας το έργο του Υπουργείου του, ο κ. Λουκάς έκανε λόγο για μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία παρατηρείται όξυνση του εγκλήματος και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται στο πλευρό του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας ώστε να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα στην όλη προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο.

    Σε ό,τι αφορά τον τομέα της Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως η παρακολούθηση των κλάδων του δικαίου που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου και η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων κινήθηκαν στα πλαίσια του Προγράμματος Διακυβέρνησης με στόχους «τον εκσυγχρονισμό του Δικαίου, την πρόληψη της παραβατικής συμπεριφοράς, την αποτελεσματική καταστολή του εγκλήματος και την πάταξη του σοβαρού εγκλήματος με διεθνικό χαρακτήρα, την ποινική μεταχείριση με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ταχεία και απρόσκοπτη λειτουργία των δικαστηρίων και την εναρμόνιση των νομοθεσιών υπό την αρμοδιότητα μας με το συνεχώς δημιουργούμενο νέο κεκτημένο».

    Ειδικότερα, στον τομέα της ποινικής μεταχείρισης, όπως είπε, με βάση νομοσχέδιο που εγκρίθηκε, εγκαθιδρύθηκε το Συμβούλιο Αποφυλάκισης επ Αδεία, το οποίο θα εξετάζει και θα αποφασίζει τη συνέχιση της έκτισης της ποινής των κρατουμένων εκτός των φυλακών, υπό τους όρους και περιορισμούς.

    [03] ΥΠΟΙΚ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ

    Σειρά παρουσιάσεων της κυπριακής οικονομίας σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις ξεκινά από το Λονδίνο την ερχόμενη Δευτέρα ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, ενόψει της μεγαλύτερης στην ιστορία της κυπριακής οικονομίας έκδοσης κρατικών χρεογράφων, τετραετούς διάρκειας (European Medium Term Note - λήξη 2013), που θα προσφερθούν σε ξένους επενδυτές, με στόχο την άντληση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για αναχρηματοδότηση δημόσιου χρέους που λήγει εντός του 2009.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα την έκδοση των χρεογράφων, συντονιστές της οποίας έχουν οριστεί οι τράπεζες ``BNP Paribas``, ``Societe Generale`` και ``The Royal Bank of Scotland`` και βοηθοί συντονιστές οι τράπεζες Κύπρου, Μαρφίν Λαϊκή και Alpha Bank, ο κ. Σταυράκης είπε ότι θα γίνουν συνολικά δέκα παρουσιάσεις σε τρεις ημέρες σε ομίλους επενδυτών και σε επενδυτές ατομικά, στο Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη και στο Αμστερνταμ ή στο Μιλάνο, ενώ το λεγόμενο βιβλίο προσφορών θα κλείσει στις 27 Μαΐου, όπου θα διαφανεί το ενδιαφέρον των επενδυτών για την έκδοση.

    Ο κ. Σταυράκης είπε ότι στους ξένους επενδυτές θα τονίσει ``τους πάρα πολύ καλούς δείκτες της κυπριακής οικονομίας, ότι θα έχουμε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη, ότι έχουμε τη δεύτερη χαμηλότερη ανεργία από τις 27 χώρες της ΕΕ, χαμηλό πληθωρισμό γύρω στο 1%, υγιή δημόσια οικονομικά, δημόσιο χρέος που έχει σημειώσει εντυπωσιακή βελτίωση και ένα πάρα πολύ εύρωστο τραπεζικό σύστημα που λίγες χώρες έχουν και το οποίο δεν χρειάστηκε άμεση ή έμμεση κυβερνητική στήριξη``.

    Ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε δύσκολη την προσπάθεια γιατί οι υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες είναι ``δύσκολες και απρόβλεπτες`` και σημείωσε ότι πριν λίγους μήνες τόσο η Αγγλία όσο και η Γερμανία δεν κατάφεραν να καλύψουν πλήρως εκδόσεις χρεογράφων τους.

    [04] ΑΡΧΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ - 34η ΕΚΘΕΣΗ

    Πέραν των 150 εκθετών θα παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες 1000 εταιρειών από την Κύπρο και από 20 ξένες χώρες, στη φετινή 34η Διεθνή Εκθεση Κύπρου που ανοίγει τις πύλες της στις 22 Μαΐου μέχρι και την 31η Μαΐου. Οι επίσημες κρατικές συμμετοχές στην έκθεση θα είναι η Ελλάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ισπανία, η Ρουμανία και η Συρία.

    Οπως δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Λώρης Τρύφων, η έκθεση προβάλλει όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας: τομείς που αφορούν το Σπίτι και τη Διακόσμηση, τα Μηχανήματα και την Τεχνολογία, τις Υπηρεσίες Δημόσιες και Ιδιωτικές - τον Οικιακό Εξοπλισμό, Ηλεκτρικές Συσκευές και πολλά άλλα.

    Ο κ. Τρύφων ανέφερε πως φέτος το σχέδιο επιχορήγησης κυπριακών βιομηχανιών που εξήγγειλε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καλύπτει μέχρι 70% του κόστους συμμετοχής μέχρι 2.500 ευρώ και έχει ενθαρρύνει πολλές βιομηχανίες να λάβουν μέρος.

    Σημείωσε, εξάλλου, πως παρόλη την ύφεση που παρουσιάζεται διεθνώς στον τομέα των Γενικών Εκθέσεων, σε αντίθεση με τις εξειδικευμένες εκθέσεις, η Διεθνής Εκθεση Κύπρου παραμένει η μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα εμπορική έκθεση που διοργανώνεται στην Κύπρο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και η φετινή έκθεση θα συνεχίσει τη μεγάλη συνεισφορά της στην οικονομία του τόπου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 12 May 2009 - 15:29:11 UTC