Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-06-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ ΣΟΥΗΔΙΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
  • [02] ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • [03] ΑΜΚΕ ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ ΣΟΥΗΔΙΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης και ο Σουηδός Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Τομπάιας Μπίλστρομ επισκέφθηκαν στις 18 και 19 Μαΐου την Ιορδανία σε μιαν κοινή δράση για το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων από το Ιράκ σε χώρες μέλη της ΕΕ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή, με αφορμή άρθρο που συνέγραψαν από κοινού οι δύο Υπουργοί και που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην εφημερίδα ``European Voice``, σκοπός της επίσκεψης ήταν αφενός η διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης και διαμονής των Ιρακινών προσφύγων, και αφετέρου η διερεύνηση και προώθηση ενδεχόμενης εγκατάστασης τους σε χώρες μέλη της ΕΕ.

    Οι δύο Υπουργοί επιδιώκουν την ανάπτυξη κοινής πολιτικής για τους πρόσφυγες από τα κράτη μέλη της ΕΕ με δύο συγκεκριμένους στόχους, δηλαδή να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά, και να αποφορτιστούν κάπως και να μοιραστούν το βάρος με τα άλλα κράτη μέλη οι χώρες μέλη, μεταξύ των οποίων είναι και η Κύπρος, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά τις αιτήσεις ασύλου από πρόσφυγες της ευρύτερης περιοχής.

    [02] ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ανακοίνωση που εξέδωσε συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εκδρομές, αλλά και στο σπίτι με στόχο την αποφυγή πυρκαγιών.

    Η Πυροσβεστική συστήνει όπως πριν την αναχώρηση για διακοπές αποσυνδέονται οι ηλεκτρικές συσκευές, συσκευές υγραερίου και άλλες συσκευές υψηλού κινδύνου που δεν χρειάζεται να παραμείνουν σε ενέργεια (τηλεοράσεις, ανεμιστήρες κ.ά.)

    «Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα όλων των δωματίων. Αυτό θα περιορίσει την εξάπλωση τυχόν πυρκαγιάς», συμβουλεύει.

    Συστήνει, επίσης, να μην ρίχνονται δήθεν σβησμένες στάχτες και αποτσίγαρα στα σκυβαλοδοχεία και να τοποθετηθεί πυροσβεστήρας στο όχημα.

    [03] ΑΜΚΕ ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

    Τα 92 μετάλλια έφτασε με την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής η Κύπρος στους 13ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, που διεξάγονται στο νησί, και διατηρείται στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων.

    Συγκεκριμένα, η Κύπρος προηγείται στον πίνακα μεταλλίων με 34 χρυσά, 35 αργυρά και 23 χάλκινα. Στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των ΑΜΚΕ, βρίσκεται η Ισλανδία με 59 μετάλλια (26 χρυσά, 20 αργυρά και 13 χάλκινα), στην τρίτη θέση το Λουξεμβούργο με 43 μετάλλια (18 χρυσά, 10 αργυρά και 15 χάλκινα).

    Τέταρτο είναι το Μονακό με 27 μετάλλια (4 χρυσά, 10 αργυρά και 13 χάλκινα), πέμπτο το Σαν Μαρίνο με 16 μετάλλια (3 χρυσά, 4 αργυρά και 9 χάλκινα), έκτη η Ανδόρα με 9 μετάλλια (1 χρυσό, 5 αργυρά και 3 χάλκινα), έβδομο το Λιχτενστάιν με 10 μετάλλια (1 χρυσό, 2 αργυρά και 7 χάλκινα), και όγδοη η Μάλτα με 11 μετάλλια (1 χρυσό, 1 αργυρό και 9 χάλκινα).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 5 June 2009 - 11:29:12 UTC