Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΜΑΜΜΑΡΙ
  • [02] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΑΔΕΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
  • [03] ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΟΙΚ - ΣΥΝΟΔΟΣ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΜΑΜΜΑΡΙ

    Κλιμάκιο ειδικών ιατρών και υγειονομικών λειτουργών θα επισκεφθεί την Πέμπτη την κοινότητα Μάμμαρι, όπου θα προβεί στην περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων, ύστερα από τον εντοπισμό αρσενικού σε ψηλότερο από τα επιτρεπόμενα όρια στα υδροφόρα στρώματα από τα οποία έπαιρνε νερό η κοινότητα. Σε δηλώσεις του, μετά από σύντομη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με κατοίκους του χωριού, ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης είπε ότι η συνάντηση των κατοίκων με το κλιμάκιο των ιατρών θα γίνει αύριο στις 19:00 στο Σωματείο της πλατείας του χωριού.

    Οπως είπε, το κλιμάκιο θα ενημερώσει τους κατοίκους για το τι πρέπει να προσέξουν και αν επιβάλλεται να περάσουν από ειδικές εξετάσεις. «Σίγουρα», είπε, «αυτό που πρέπει να δούμε ιατρικά είναι ποιο είναι το ορθότερο να γίνει, γι αυτό το Υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει προ ημερών να απαντηθούν σχετικά ερωτήματα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και προς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, ώστε να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περίπτωση του αρσενικού και τις επιπτώσεις στην υγεία». Είπε ακόμα ότι το Υπουργείο Υγείας ζήτησε τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν γίνει από άλλα κράτη, για να ξέρει ακριβώς πόσο καλύτερα και ορθότερα θα μπορεί να χειριστεί το όλο θέμα.

    Ανέφερε παράλληλα ότι «εκ πρώτης όψεως δεν πρέπει να υπερβάλλουμε ούτε να ανησυχούμε, αλλά σίγουρα πρέπει να δοθεί στους κατοίκους μια πληρέστερη ενημέρωση, για να είμαστε σίγουροι ότι εκείνο που πρέπει να γίνει και ιατρικά θεωρείται σωστό, να γίνει». Ερωτηθείς εάν συντρέχει λόγος ανησυχίας, για τους κατοίκους που έπιναν αρσενικό, ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι «η πρώτη εκτίμηση που έχω είναι ότι τα ποσοστά είναι μικρά, για να πει κάποιος ότι πρέπει να υπάρξει ανησυχία».

    [02] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΑΔΕΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

    Στις 830 ανήλθε ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά το μήνα Μάιο 2009, ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία.

    Κατά την περίοδο Ιανουαρίου Μαΐου 2009 εκδόθηκαν 3.697 άδειες οικοδομής, παρουσιάζοντας αύξηση 5,0% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. Η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά 1,1% και το συνολικό εμβαδόν μειώθηκε κατά 9,5%.

    Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε μείωση της τάξης του 10,1%. Οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

    [03] ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΟΙΚ - ΣΥΝΟΔΟΣ

    Oι Υπουργοί Οικονομικών των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας θα συναντηθούν στη Λεμεσό μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου 2009 για να ανταλλάξουν εμπειρίες όσον αφορά την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας της Κοινοπολιτείας, κατά τη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Κοινοπολιτείας στη Λεμεσό οι Υπουργοί θα εξετάσουν τις εμπειρίες των χωρών, θα επιδιώξουν να αποκομίσουν καλές πρακτικές, να διερευνήσουν το ενδεχόμενο της αμοιβαίας στήριξης, καθώς επίσης να προσδιορίσουν με ποιόν τρόπο μπορεί η Γραμματεία της Κοινοπολιτείας να βοηθήσει.

    Η Σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών της Κοινοπολιτείας θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Grand Resort μεταξύ 1 και 2 Οκτωβρίου, ενώ η εναρκτήρια τελετή, στην οποία τα ΜΜΕ είναι προσκεκλημένα, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 30ής Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. Νωρίτερα, την ίδια ημέρα της 30ης Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της Κοινοπολιτείας, των μελών του Υπουργικού Φόρουμ της Κοινοπολιτείας για το δημόσιο χρέος και των ανώτερων οικονομικών αξιωματούχων της Κοινοπολιτείας.

    Η Σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών της Κοινοπολιτείας διεξαχθεί πριν από τις ετήσιες Συνόδους της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που θα πραγματοποιηθούν φέτος στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

    Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Γραμματείας της Κοινοπολιτείας Ransford Smith είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι «η οικονομική κρίση συμβάλλει στη διαμόρφωση του έργου της Γραμματείας της Κοινοπολιτείας» και χαρακτήρισε αυτή τη συνάντηση των Υπουργών ως καθοριστική «για τον προσδιορισμό και άλλων τομέων τεχνικής βοήθειας και υποστήριξης μέσων των οποίων η Γραμματεία θα μπορεί να στηρίξει τα μέλη της για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 12 August 2009 - 17:29:11 UTC