Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 16ον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

  • [01] 16ον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

    Αρχίζουν τη Δευτέρα οι εργασίες του 16ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ) και της Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΝΕΠΟΜΑΚ.

    Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας το βράδυ της Δευτέρας.

    Τους συνέδρους θα χαιρετίσουν με ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάριος Καρογιάν, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Χάρης Σοφοκλείδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Χρίστος Καραολής.

    Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, επίσης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Στέφανος Ταμβάκης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Κασσίμης.

    Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο απολογισμός δραστηριοτήτων και η παρουσίαση των εκθέσεων δράσης των διαφόρων Ομοσπονδιών Αποδήμων, είναι, μεταξύ άλλων, τα κυριότερα θέματα των συνεδρίων των αποδήμων Κυπρίων.

    Οι σύνεδροι θα τύχουν, επίσης, ενημέρωσης από αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ επίσης εκπρόσωποι διαφόρων Υπουργείων θα ενημερώσουν τους Κύπριους απόδημους επί διαφόρων θεμάτων που απασχολούν την κυπριακή Ομογένεια.

    Κατά τις εργασίες της Συνόδου της ΠΣΕΚΑ, τους συνέδρους θα χαιρετίσουν με ομιλίες τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Νικόλας Καρακώστας και ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

    Κατά τη λήξη της Συνόδου της ΠΣΕΚΑ, την Παρασκευή, τους συνέδρους θα ενημερώσει για θέματα Τύπου, προβολής και διαφώτισης η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, Ελεονώρα Γαβριηλίδου.

    Την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του, Ελση Χριστόφια, θα παραθέσουν στο Προεδρικό Μέγαρο δεξίωση προς τιμήν των συνέδρων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 24 August 2009 - 9:29:16 UTC