Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΥΠΡΟΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΑΣΥΛΟ

  • [01] ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΥΠΡΟΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Νίκος Νικολαϊδης δήλωσε ότι «η Κύπρος προσφέρει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο αναφορικά με τη νηολόγηση πλοίων, του οποίου οι πρόνοιες ευθυγραμμίζονται με το κοινοτικό κεκτημένο και αποτελεί σημαντικό εργαλείο προσέλκυσης πλοίων και συναφών εταιρειών στην Κύπρο». Προσφωνώντας τη Δευτέρα το Συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2009», ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι ο κυπριακός εμπορικός στόλος, παρόλα τα αρνητικά δεδομένα, (της διεθνούς οικονομικής κρίσης) παρουσίασε αύξηση, σε μειωμένους ρυθμούς.

    Ο Νικολαϊδης απέδωσε την ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας, «στη σημαντική ποιοτική αναβάθμιση της κυπριακής σημαίας μέσα από την οποία έχει βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα της κυπριακής ναυτιλίας στη συνείδηση της διεθνούς ναυτιλιακής σκηνής». Πρόσθεσε ότι «η ανταγωνιστικότητα, κάτω από τις υφιστάμενες αντίξοες συνθήκες, είναι καθοριστικός παράγοντας στην ανάπτυξη των εμπορικών στόλων». Αναφερόμενος στον τομέα της πλοιοδιαχείρισης, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι «οι εμπειρίες και η τεχνογνωσία που διαθέτει η Κύπρος διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στο να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, μέσα από την οποία αναγνωρίζεται και ερμηνεύεται ο τομέας της πλοιοδιαχείρισης κατά τρόπο ευνοϊκό στην προσπάθεια μας να διατηρηθεί και να ενισχυθεί περαιτέρω ο τομέας αυτός στην Κύπρο».

    Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του, ο κ. Νικολαΐδης ευχαρίστησε όλους τους συνέδρους για την παρουσία και ενεργό συμμετοχή τους στο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2009», ενώ τίμησε το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο για την 20ετή αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές. «Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήταν και θα είναι το κλειδί στην επιτυχία της κυπριακής ναυτιλίας, κατέληξε ο Υπουργός Συγκοινωνιών.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΑΣΥΛΟ

    Η Κύπρος μπορεί να αντλήσει ένα κονδύλι της τάξης των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ενταξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι το 2013 ``και στόχος είναι η 100% απορροφητικότητα των εν λόγω κονδυλίων``, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένη και συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική, η οποία συνάδει με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε δηλώσεις μετά το πέρας της σύσκεψης για την Επιτροπή Εταιρικότητας του Ταμείου Ενταξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αφορά θέματα κοινωνικής ένταξης και επαγγελματικής δραστηριοποίησης μεταναστών από τρίτες χώρες στην Κύπρο, στην οποία συμμετείχαν αρμόδιοι κρατικοί φορείς, εκπρόσωποι Δήμων και τοπικών αρχών, εκπρόσωποι πανεπιστημίων και ερευνητικών προγραμμάτων και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι με την ενεργό συμμετοχή και της Κύπρου η ΕΕ πριν ένα χρόνο ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, το οποίο στηρίζεται σε τέσσερις άξονες.

    Οι άξονες αυτοί, συνέχισε, αφορούν τη νόμιμη μετανάστευση και την καλύτερη διαχείριση προγραμμάτων ένταξης μεταναστών, τους τρόπους αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης με άξονα την επιβολή πιο αυστηρών ποινών σε παράνομους εργοδότες και καλύτερη επιτήρηση των συνόρων, την αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με τις χώρες προέλευσης και τις χώρες διαμετακομιστικού σταθμού λαθρομεταναστών, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η προώθηση Συμφωνίας Επανεισδοχής μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας και το στόχο για τη δημιουργία κοινού συστήματος ασύλου μεταξύ των 27 κρατών μελών. Στο πλαίσιο αυτών των αξόνων πολιτικής, ανέφερε ο κ. Συλικιώτης, επιτύχαμε να μειώσουμε το χρόνο επεξεργασίας των αιτήσεων για παραχώρηση πολιτικού ασύλου, με αποτέλεσμα οι αιτήσεις σήμερα να έχουν μειωθεί στους 1.800 από 8.000 που ήταν το 2008.

    Ο κ. Συλικιώτης τόνισε ότι η Κύπρος μπορεί να αντλήσει ένα κονδύλι της τάξης των 7,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ενταξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι το 2013 ``και στόχος είναι η 100% απορροφητικότητα των εν λόγω κονδυλίων``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 28 September 2009 - 21:29:12 UTC