Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΚΥΠΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ - EUROSTAT

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΕΠΑΦΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν αναχωρεί την Τρίτη για τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Καρογιάν θα παρακαθίσει σε συνάντηση-πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek. Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σταύρο Λαμπρινίδη και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Libor Roucek.

    Χωριστές συναντήσεις έχουν διευθετηθεί και με τον Πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) Joseph Daul, τον Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Martin Schulz, την Συμπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων κα Rebecca Harms, τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βόρειων Χωρών Lothar Bisky, τον Συμπρόεδρο της Πολιτικής Ομάδας Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας Nigel Farage, καθώς και με τη Βρετανίδα Ευρωβουλευτή της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών Μαρίνα Γιαννακουδάκη.

    Στo πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μιλήσει σε συγκέντρωση Μελών της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Ο κ. Καρογιάν επιστρέφει στην Κύπρο την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009.

    [02] ΚΥΠΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Οι προκλήσεις και ανησυχίες που αντιμετωπίζουν τα πρακτορεία ειδήσεων αλλά και ευρύτερα τα ΜΜΕ σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την αστραπιαία εξέλιξη του διαδικτύου και των πολυμέσων στον τομέα της ενημέρωσης και των πληροφοριών, όπως επίσης και το μέλλον των πρακτορείων στη νέα εποχή, ήταν τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε κατά τη διάρκεια της απογευματινής του ενότητας το Διεθνές Συνέδριο με θέμα ``Πρακτορεία Ειδήσεων: Ανησυχίες και Προκλήσεις``, που διοργανώνει το ΚΥΠΕ στη Λεμεσό .

    Στην παρουσίαση του ο Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο Bowling Green με θέμα ``Τα πρακτορεία ειδήσεων στην ταραγμένη εποχή του διαδικτύου`` αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που διατηρούν τα πρακτορεία ειδήσεων συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών πλεονεκτημάτων αλλά και την αυξανόμενη εξάρτηση των πελατών τους στα πρακτορεία.

    Επεσήμανε ακόμη πως τα πρακτορεία ειδήσεων συνεχίζουν να διατηρούν δεσμούς με τα σημαντικότερα κέντρα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ισχύς, ότι είναι προηγμένα τεχνολογικά, πως διατηρούν την αξία τους και πως διαθέτουν ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευμένων δημοσιογράφων.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ - EUROSTAT

    Η ετήσιος εναρμονισμένος πληθωρισμός αυξήθηκε τον Οκτώβριο στην ευρωζώνη, αλλά εξακολουθεί να παραμένει με αρνητικό πρόσημο. Αύξηση του πληθωρισμού καταγράφηκε και στην Κύπρο, ενώ παραμένει επίσης με αρνητικό πρόσημο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο -0,1% από -0,3% που ήταν τον Οκτώβριο. Στο σύνολο της ΕΕ ο πληθωρισμός από το 0,3% αυξήθηκε στο 0,5% τον Οκτώβριο.

    Στην Κύπρο ο πληθωρισμός από το -1,2% το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο -1,0% τον Οκτώβριο. Στην Ελλάδα από 0,7% αυξήθηκε στο 1,2%,που ήταν το ψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη. Αρνητικό ποσοστό πληθωρισμού καταγράφηκε σε 10 από τις 16 χώρες της ευρωζώνης με το ψηλότερο στην Ιρλανδία (-2,8%). Στο σύνολο της ΕΕ τα ψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Ρουμανία (4,3%) και στην Ουγγαρία (4,2%).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 16 November 2009 - 18:29:19 UTC