Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-12-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
  • [02] ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΙΩΑΝΝΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΛΟΠΗ ΣΟΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΠΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

    Την ευχή και την ελπίδα, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, όπως οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη να οδηγήσουν προς την ορθή κατεύθυνση για διάσωση του πλανήτη και της ανθρωπότητας, η οποία όπως είπε, την έχουν οδηγήσει στην «εντατική».

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Κοπεγχάγη όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «οι κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη έχουν οδηγήσει την ανθρωπότητα στην εντατική. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην Κοπεγχάγη ή θα βγάλουν την ανθρωπότητα από την εντατική ή θα την οδηγήσουν τον αναπνευστήρα» είπε.

    Πρόσθεσε πως στόχος της Συνόδου της Κοπεγχάγης «είναι βεβαίως να σωθεί η ανθρωπότητα, να ληφθούν εκείνα τα αναγκαία μέτρα τα οποία θα είναι υποχρεωτικά για τα κράτη ιδιαίτερα για τα κράτη που έχουν ρυπάνει την ατμόσφαιρα και έχουν οδηγήσει ουσιαστικά σε αυτές τις κλιματικές αλλαγές, να συνδράμουν για τη σημαντικότατη μείωση των ρύπων από τη μια, αλλά και με τη χρηματοδότηση των φτωχών αναπτυσσομένων χωρών ούτως ώστε η ανθρωπότητα να ανασάνει, να πάρει μια ανάσα και τελικά να σωθεί».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμα πως «εύχομαι και ελπίζω οι αποφάσεις που θα ληφθούν να οδηγούν προς την ορθή κατεύθυνση και να δίνουν την προοπτική του υποχρεωτικού χαρακτήρα, της υποχρεωτικής υλοποίησης των αποφάσεων. Υπάρχουν διαφορές απόψεων, υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα, γίνεται μια προσπάθεια συγκερασμού απόψεων και συμφερόντων, και επαναλαμβάνω ευχή και ελπίδα είναι να έχουμε τις σωστές και σωτήριες αποφάσεις για την ανθρωπότητα» κατέληξε.

    [02] ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΙΩΑΝΝΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟ

    Πραγματοποιείται την Παρασκευή η τελετή βραβεύσεων των δικοινοτικών επιχειρηματικών συνεργασιών, του διαγωνισμού επιχειρηματικής συνεργασίας στην Κύπρο, που ξεκίνησε φέτος ο γνωστός κυπριακής καταγωγής επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της EasyJet, μιας από τις πιο πετυχημένες ευρωπαϊκές αερογραμμές, Στέλιος Χατζηιωάννου.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χατζηιωάννου τονίζει ότι με το βραβείο αυτό δεν πιστεύει ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό αποτελεί «ένα βήμα» για ενίσχυση της συνεργασίας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. «Οταν υπάρχει εμπιστοσύνη και επικοινωνία η κατάσταση είναι πιθανόν να βελτιωθεί», εκτιμά.

    Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επιχειρήσεις που έχουν ως στελέχη τουλάχιστον έναν Ελληνοκύπριο και έναν, τουλάχιστον, Τουρκοκύπριο.

    Οσον αφορά την ανταπόκριση που είχε η προκήρυξη του ανταγωνισμού, ο κ. Χατζηιωάννου δηλώνει κατενθουσιασμένος. «Οταν είπα σε κάποιους τι θα έκανα μού είπαν ότι θα ήμουν τυχερός αν λάμβανα δύο ή τρεις αιτήσεις, γιατί ο κόσμος δεν θέλει να συνεργαστεί. Λοιπόν, μου υπεβλήθησαν σχεδόν 50 συμμετοχές και φυσικά είμαι ευχαριστημένος», συμπληρώνει. Σχολιάζοντας την ποιότητα των συμμετοχών, ο κ. Χατζηιωάννου δηλώνει ότι αυτές δυσκόλεψαν την επιλογή του. «Εντυπωσιάστηκα με την ποιότητα των αιτήσεων, όπως και με τον αριθμό», λέει ο Κύπριος «παγκόσμιος» πλέον επιχειρηματίας και συνεχίζει: «Φαίνεται ότι αυτό το βραβείο ενθάρρυνε ακόμη πιο πολλές επιχειρήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων να γεννηθούν και αυτό είναι η ουσία».

    Αναφορικά με το τι τον έσπρωξε να προχωρήσει σε αυτό το διαγωνισμό, ο κ. Χατζηιωάννου είναι ξεκάθαρος ότι τον ώθησε η αγάπη που για την Κύπρο. «Η Κύπρος», σημειώνει, «πάντα ήταν στην καρδιά μου. Οι γονείς μου ήταν Κύπριοι και έτσι πάντα ήθελα να κάνω κάτι για να φέρω τις κοινότητες πιο κοντά». «Αν ήμουν αστέρι της Ποπ θα έκανα μια συναυλία ή αν ήμουν ποδοσφαιριστής θα ξεκινούσα μια σχολή ποδοσφαίρου. Είμαι ένας επιχειρηματίας και έτσι ήθελα να βοηθήσω με τον τρόπο με τον οποίο θα ήμουν πιο κατάλληλος».

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΛΟΠΗ ΣΟΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Μη ικανοποιημένος από το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί η υπόθεση κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτοντας πως έχει δώσει εντολές για λήψη επιπρόσθετων μέτρων και για να ζητηθεί βοήθεια από το εξωτερικό για εξιχνίαση της υπόθεσης.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Κοπεγχάγη, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως «ούτε ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να είναι ικανοποιημένος, ούτε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον δεν εξιχνιάζεται η υπόθεση».

    Πρόσθεσε πως έχει «δώσει εντολές να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, να ζητηθεί βοήθεια και από το εξωτερικό, σε μια προσπάθεια το συντομότερο δυνατό να ριχθεί φως σ αυτήν την υπόθεση, η οποία μας έχει συνταράξει φυσιολογικά όλους».

    Σε ερώτηση εάν εξακολουθούν να βρίσκονται στο σκοτάδι οι έρευνες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε πως «δεν είμαι εγώ αρμόδιος να δώσω αυτές τις απαντήσεις» και σημείωσε πως οι δημοσιογράφοι έχουν επαφή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, που «είναι οι αρμόδιοι να πουν εάν οι έρευνες είναι στο σκοτάδι ή αν υπάρχει φως».

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΠΑ

    Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση εκτιμά, αλλά και ενθαρρύνει και υποστηρίζει την ενεργό παρουσία αμερικανικών επιχειρήσεων στην Κύπρο, έδωσε ενώπιον Αμερικανών επιχειρηματιών, παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο Φρανκ Ούρμπαντσιτς, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας «Πρόγευμα με τον Υπουργό» την οποία διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων και στην οποία συμμετείχαν ανώτερα στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι η κυπριακή Κυβέρνηση εκτιμά, ενθαρρύνει και υποστηρίζει την ενεργό παρουσία Αμερικανών επιχειρηματιών στην Κύπρο, όπως επίσης και όλων των ξένων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του CIPA Φειδίας Πηλίδης υπέδειξε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως η πιο σημαντική πηγή ξένων επενδύσεων διεθνώς έχει τεράστια σημασία και για την Κύπρο».

    Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να προσελκύσει η Κύπρος επενδύσεις από τις ΗΠΑ, ο κ. Πασχαλίδης σημείωσε πως η Κύπρος είναι περιφερειακό κέντρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πως σίγουρα υπάρχει το ενδεχόμενο να προσελκύσει επενδύσεις από αμερικάνικες εταιρείες. Πρόσθεσε πως πρέπει να εξεταστούν και να επιλυθούν τα προβλήματα και οι επιφυλάξεις που τυχόν να έχουν οι αμερικάνικες εταιρείες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η προσέλκυση περισσότερων αμερικανικών εταιρειών στην Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 17 December 2009 - 12:29:23 UTC