Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΜΑΪΟΣ ΜΕΙΩΣΗ
  • [02] ΠΑΣΥΠΙ IFALPA - ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [03] ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ - ΧΡΥΣΟ

  • [01] ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΜΑΪΟΣ ΜΕΙΩΣΗ

    Σημαντική υποχώρηση του ετήσιου εναρμονισμένου πληθωρισμού, καταγράφηκε στην Κύπρο το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Αυξήσεις σημειώθηκαν στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη, ενώ αμετάβλητος παρέμεινε στο σύνολο της ΕΕ.

    Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, στην Κύπρο ο πληθωρισμός από το 2,5% τον Απρίλιο υποχώρησε στο 1,8% το Μάιο. Στο 5,3% από 4,7% τον Απρίλιο αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα και ήταν ο ψηλότερος στην ευρωζώνη και στο σύνολο της ΕΕ.

    Ο μέσος πληθωρισμός στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο 1,6% (1,5% τον Απρίλιο), ενώ παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,0% στο σύνολο της Κοινότητας. Αρνητικό ποσοστό πληθωρισμού μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης καταγράφηκε μόνο στην Ιρλανδία (-1,9%). Στο σύνολο της ΕΕ τα ψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στην Ελλάδα 5,3%, στην Ουγγαρία 4,9% και στη Ρουμανία 4,4%.

    [02] ΠΑΣΥΠΙ IFALPA - ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη στη Λάρνακα οι εργασίες δύο επιτροπών της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πιλότων (International Federation of Airline Pilots Associations IFALPA).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΠΙ, που διοργάνωσε το συνέδριο, στο πλαίσιο των εργασιών έγινε λεπτομερής παρουσίαση από τον κ. Νίκο Νικολάου εκ μέρους του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας για το ιστορικό των παρεμβολών από το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου, τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ασφάλεια των πτήσεων και τους τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, με στόχο τη διατήρηση ψηλού επιπέδου ασφάλειας των πτήσεων.

    Το συνέδριο αποφάσισε να επανεκδοθεί συγκεκριμένη οδηγία προς όλους τους συνδέσμους πιλότων, οι οποίοι είναι μέλη της IFALPA, για να εφαρμόζουν ειδικές διαδικασίες όταν υπερίπτανται του βορείου μέρους της Κύπρου και εισέρχονται στο νότιο μέρος του τουρκικού εναέριου χώρου. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ``η IFALPA θεωρείται πολύ σοβαρός οργανισμός διεθνώς και η πολιτική που διαμορφώνει λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από όλους τους διεθνείς οργανισμούς που έχουν σχέση με την πολιτική αεροπορία. Μάλιστα αρκετοί οργανισμοί επιζητούν τη θέση της IFALPA πριν τη λήψη αποφάσεων``.

    Οι αντιπρόσωποι που έλαβαν μέρος στο συνέδριο προέρχονται από τουλάχιστο δεκαπέντε χώρες του εξωτερικού και εργάζονται σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες. Το συνέδριο παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, της Αρχής Διερεύνησης Δυστυχημάτων της Κύπρου, του Κυπριακού Συνδέσμου Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και της Εταιρείας Hermes Airports Λτδ.

    [03] ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ - ΧΡΥΣΟ

    Ο Κύπριος σκοπευτής του σκητ, Γιώργος Αχιλλέως κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Λονάτο της Ιταλίας, στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκοποβολής.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι τον 160 δίσκο, το «χρυσό παιδί» της Κύπρου επιστράτευσε και πάλι αγωνιστική και τεχνική κατάρτιση, καθώς και τεράστια ψυχολογικά αποθέματα. Παρά το γεγονός ότι πέρασε τρίτος στον τελικό με 123/125 (25+25+25+25+23), κατάφερε χωρίς απώλειες (25/25) να πιάσει τον πρώτο στην κορυφή με 148/150 και τελικά να τον κερδίσει σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου», στον οποίο χρειάστηκαν πέντε «ντουμπλέ» με 10/10.

    Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Γιώργος Αχιλλέως στο Λονάτο είναι το δεύτερο συνεχόμενο, αφού είχε κερδίσει και το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στην Αγγλία τον περασμένο μήνα. Ο Κύπριος πρωταθλητής, με την επιτυχία του αυτή, έχει εξασφαλίσει θέση στους 12 κορυφαίους σκητέρς του κόσμου και θα αγωνιστεί στους Τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ενώ διεκδικεί με αξιώσεις την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ISSF, που αναμένεται να αναθεωρηθεί η σχετική λίστα σε λίγες μέρες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 16 June 2010 - 11:29:13 UTC