Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΑΜ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΠΗΓΑΙΝΙΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
  • [04] ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2010 - ΛΗΞΗ

  • [01] ΥΠΑΜ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Θέλουμε να ζήσουμε σε μια πραγματικά ελεύθερη πατρίδα, χωρίς ξένα στρατεύματα και εγγυήσεις, χωρίς συρματοπλέγματα μίσους και διαχωρισμού, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Σε μια ελεύθερη Κύπρο επανενωμένη, κοινή και ευτυχισμένη πατρίδα για όλους τους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας.

    Σε επιμνημόσυνο λόγο του, στην Εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης, στο ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Χλώρακας Ανδρέα Έλληνα, Θεόδωρο Πέτρου, Χαράλαμπο Κυρίλλου, Δημήτρη Ζηνιέρη, Αγωνιστών της Αντίστασης, που έπεσαν κατά το προδοτικό πραξικόπημα και Χριστόδουλο Πολυδώρου, που έπεσε κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974, ο κ. Παπακώστας είπε πως αυτή την περίοδο περνούμε την πιο κρίσιμη φάση του εθνικού μας προβλήματος που απαιτεί σύνεση, συναίνεση και ενότητα.

    ``Στόχος μας δεν είναι η ανάξεση πληγών και η αναβίωση παθών. Η συναίνεση, όμως, και η σύμπνοια δεν μπορούν να στηριχθούν πάνω στη λήθη και στην παραχάραξη της ιστορίας. Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη του λαού μας. Είναι καθήκον μας απέναντι σε αυτούς που σήμερα τιμούμε, αλλά και απέναντι στις μελλοντικές γενιές να γνωρίζουν την ιστορική αλήθεια, για να μην ζήσουν ξανά αυτά που εμείς βιώσαμε με πόνο και αίμα``, ανέφερε ο κ. Παπακώστας.

    Οπως είπε ``τιμώντας σήμερα τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων της Χλώρακας δίνουμε την υπόσχεση πως θα αγωνιστούμε με συνέπεια και επιμονή ως την ώρα της λύτρωσης και της τελικής δικαίωσης της πατρίδας μας. Αυτό είναι το χρέος μας``.

    Ανέφερε πως ``η επανένωση της πατρίδας μας περνά μέσα από τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στη βάση των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου του 1977 και ΄79, των περί Κύπρου Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αρχών του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε μια λύση που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού μας. Για μια τέτοια λύση είναι που μοχθεί και αγωνίζεται καθημερινά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας``, υπογράμμισε ο Υπουργός Αμυνας.

    Οπως επεσήμανε ``αγωνιζόμαστε για μια λύση που θα καθιστά το λαό μας πραγματικά αφέντη στον τόπο του, όπου ο ίδιος θα αποφασίζει για το μέλλον του χωρίς καμία ξένη δύναμη να έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας. Από τις ξένες επεμβάσεις είδαμε και πάθαμε πολλά και δεν θα θέλαμε να ξαναζήσουμε τις τραγικές και τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος``.

    ``Τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, ηρωικές μορφές όπως οι πεσόντες της Κοινότητας Χλώρακας μας γεμίζουν δύναμη στη προσπάθεια να επιτύχουμε το στόχο της επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από μια ειρηνική, δίκαιη υπό τις περιστάσεις, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο κυπριακό πρόβλημα``, ανέφερε ο Υπουργός Αμυνας.

    [02] ΥΠΕΞ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού μεταβαίνει τη Δευτέρα στο Λίβανο όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της χώρας Σαάντ Χαρίρι.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κυπριανού θα έχει επίσης συνάντηση με τον Λιβανέζο Υπουργό Εξωτερικών Αλί Αλ Σάμι.

    [03] ΠΗΓΑΙΝΙΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου φωτιά που ξεκίνησε από περιοχή της Μανσούρας και επεκτάθηκε στην κοινότητα των Πηγαινιών καίοντας στο πέρασμα της τεράστια έκταση άγριας βλάστησης και ιδιωτικό δάσος στα δυτικά της κοινότητας .

    Λόγω των σφοδρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και εισήλθε στην κοινότητα των Πηγαινιών καίοντας υποστατικά με κατοικίδια ζώα παλαιά σπίτια, προκαλώντας ζημιές και σε τρία κατοικημένα σπίτια.

    Στο μεταξύ τριάντα εκτάρια άγριας βλάστησης κατέκαυσε φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχή Παρεκκλησίας, τα αίτια της οποίας διερευνώνται από την Αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία.

    Η φωτιά επεκτάθηκε αστραπιαία λόγω των δυνατών ανέμων προς το χωριό Πύργος, καίοντας άγρια βλάστηση, ενώ για την κατάσβεση της κλήθηκαν 19 πυροσβεστικά οχήματα, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και του Ταμείου Θήρας. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν και τρία ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [04] ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2010 - ΛΗΞΗ

    Το Πολεμικό Ναυτικό της Εθνικής Φρουράς με την υψηλού επιπέδου μαχητική ικανότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα και με την επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση του προσωπικού του, αποτελεί σημαντικό παράγοντα θαλάσσιας αποτρεπτικής ισχύος στο πλαίσιο της αμυντικής πολιτικής της ημικατεχόμενης Πατρίδας μας επεσήμανε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας σε χαιρετισμό του κατά την τελετή λήξης της «Ναυτικής Εβδομάδας 2010».

    «Η επιτήρηση της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής ενδιαφέροντος της Κύπρου και η συμμετοχή σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης αποτελούν μερικές από τις πιο ουσιαστικές του αποστολές», πρόσθεσε αναφέροντας ότι «οι δραστηριότητες του Ναυτικού κατά την εβδομάδα που πέρασε, καταδεικνύουν έμπρακτα και άλλες πολύπλευρες δυνατότητες στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, καθώς και της οικολογικής προστασίας των ακτών μας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 27 June 2010 - 13:29:10 UTC