Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-09-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΤΕπ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

  • [01] ΕΤΕπ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

    Με την υπογραφή δύο χρηματοδοτικών συμβάσεων ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για έργα στον τομέα του αστικού περιβάλλοντος, που αφορούν τα έργα των αποχετευτικών συστημάτων των Κοινοτήτων και το αναπτυξιακό έργο του Δήμου Λευκωσίας, εόρτασε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε δημόσια πανηγυρική τελετή την 50ή επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα 30 χρόνια δραστηριότητάς της στη χώρα.

    Οι συμβάσεις υπεγράφησαν σε δημόσια τελετή στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Λευκωσία, από τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ Πλούταρχο Σακελλάρη, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστο Πατσαλίδη, και τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου.

    Η χρηματοδότηση των έργων των αποχετευτικών συστημάτων των Κοινοτήτων αφορά ποσό ύψους 140 εκ. ευρώ και στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού των περιαστικών περιοχών και της υπαίθρου, διασφαλίζοντας αφενός την οικονομική ανάπτυξη και αφετέρου προστατεύοντας το περιβάλλον.

    Η δεύτερη συμφωνία για το αναπτυξιακό έργο του Δήμου Λευκωσίας αφορά ποσό ύψους 40 εκ. ευρώ και στοχεύει στη βελτίωση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος και των συνθηκών διαβίωσης όλων των κατοίκων του αστικού συμπλέγματος της Λευκωσίας.

    Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Σακελλάρης υπέγραψε με την Τράπεζα Κύπρου την πρώτη συμφωνία JEREMIE στην Κύπρο, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία θα στηρίξει τις μικρομεσαίες και μέχρι και τις πολύ μικρού μεγέθους επιχειρήσεις.

    Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής των συμφωνιών, ο κ. Σακελλάρης, αρμόδιος, μεταξύ άλλων, για τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες της ΕΤΕπ στην Κύπρο, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις συμφωνίες αυτές και σημείωσε ότι ``με αυτές τις χρηματοδοτήσεις, το 2010 θα ξεπεράσουμε το περσινό ρεκόρ χρηματοδοτήσεων στην Κύπρο`` των 202 εκ. ευρώ, φθάνοντας στα 460 εκ. ευρώ.

    Ανέφερε επίσης ότι στην Κύπρο δραστηριοποιείται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), το οποίο είναι θυγατρική της ΕΤΕπ κατά 66% και πρόσθεσε ότι το ΕΤαΕ μέσω της αυτής συμφωνίας, που υπέγραψε με την Τράπεζα Κύπρου, συγχρηματοδοτούν επί ίσοις όροις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και τη καινοτομία.

    ``Με τις σημερινές υπογραφές, ο Ομιλος ΕΤΕπ σηματοδοτεί αυτή την επετειακή ημέρα με τους δύο τομείς που θα αποτελέσουν τις μελλοντικές μας προτεραιότητες στην Κύπρο: υποδομές για αειφόρο ανάπτυξη και στήριξη του ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της δημιουργικότητας των επιχειρήσεων``, σημείωσε ο κ. Σακελλάρης.

    Σε χαιρετισμό του στην τελετή, ο κ. Πατσαλίδης τόνισε ότι ``οι σημερινές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έρχονται σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι επιπτώσεις από τη διεθνή χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση συνεχίζουν να διαχέονται σε όλες τις χώρες και όλους τους οικονομικούς κλάδους και αντικατοπτρίζουν την εμπιστοσύνη της Τράπεζας στην κυπριακή οικονομία``.

    Πρόσθεσε ότι ``οι όροι παραχώρησης δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι συγκριτικά οι καλύτεροι από οποιαδήποτε άλλη πηγή εξωτερικής ή εσωτερικής χρηματοδότησης, αφού χορηγεί μακροχρόνια δάνεια με μεγάλη περίοδο χάριτος και χαμηλά επιτόκια``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 30 September 2010 - 17:29:22 UTC