Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΓΓ ΟΗΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΑΟΖ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΓΓ ΟΗΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό είναι ψηλά στην ημερήσια διάταξη του ΟΗΕ και εμείς επιδιώκουμε να είναι ψηλά στην ατζέντα του οργανισμού, επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στο Κυπριακό, σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ, «στην ετήσια αναφορά του για τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στην υφήλιο, ασχολήθηκε και με το Κυπριακό. Αυτό σημαίνει ότι το Κυπριακό είναι ψηλά στην ατζέντα του ΟΗΕ και εμείς θέλουμε και επιδιώκουμε να είναι ψηλά στην ατζέντα».

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό είναι θετικό γιατί θέλουμε και επιδιώκουμε λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο του ΟΗΕ και στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του διεθνούς οργανισμού».

    «Από εκεί και πέρα, είναι γνωστό ότι μετά τη συνάντηση της Νέας Υόρκης στις 18 Νοεμβρίου έχει αποφασιστεί όπως οι δύο πλευρές συζητήσουν εντατικά τα θεμελιώδη εκείνα ζητήματα που υπάρχουν διαφωνίες έτσι ώστε να γίνει μια προσπάθεια να εξευρεθούν συγκλίσεις. Αυτός είναι ο στόχος», σημείωσε.

    «Η δική μας η πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με κάθε καλή θέληση, και με εποικοδομητικό τρόπο προσπαθεί έτσι ώστε αυτές οι συγκλίσεις να εξευρεθούν στα πλαίσια πάντοτε της συμφωνηθείσας βάσης που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Αυτός είναι ο στόχος», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΑΟΖ

    «Η κυπριακή Κυβέρνηση πάντοτε εργάζεται για την υπεράσπιση και ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για την αξιοποίηση των όποιων πλεονεκτημάτων προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία ενίσχυσης της κυριαρχίας», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

    Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρώσοπος σημείωσε ότι η προσπάθεια για την οριοθέτηση της ΑΟΖ «γίνεται χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες με ένα πολύ στοχευμένο, συγκεκριμένο και μεθοδικό τρόπο και αποτέλεσμα τούτου είναι και η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ».

    Ο κ. Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο μεθοδικό και προσεκτικό τρόπο χωρίς τυμπανοκρουσίες, αυτά δεν είναι για εσωτερική κατανάλωση, και η Κυβέρνηση έμπρακτα εργάζεται και πετυχαίνει στόχους όπως είναι και αυτός ο στόχος της συμφωνίας».

    Μέσα από αυτή τη συμφωνία διανοίγονται και δυνατότητες και προοπτικές, κατέληξε.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

    Ευμετάβλητη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση όσον αφορά τις αεροπορικές πτήσεις μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας, λόγω των ιδιαιτέρως άσχημων καιρικών συνθηκών στην Αγγλία και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. Με το Μάντσεστερ φαίνεται να έχει αποκατασταθεί η αεροπορική συγκοινωνία και έχει ήδη αναχωρήσει για το εκεί αεροδρόμιο, γύρω στο μεσημέρι, αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών, το οποίο αναμένεται να προσγειωθεί στο Μάντσεστερ γύρω στις 3:00 το απόγευμα (ώρα Αγγλίας). Το αεροπλάνο αυτό (τύπου Α330), στην επιστροφή θα μεταφέρει και επιβάτες από το Μπέρμιγχαμ, από όπου η πτήση ακυρώθηκε χθες.

    ``Δυστυχώς, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας που επικρατεί στην Ευρώπη και κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο``, δήλωσε το μεσημέρι της Κυριακής στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Ηermes Airports, Αδάμος Ασπρής, ``αναμένεται να συνεχισθούν και σήμερα αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα από και προς την Κύπρο``. ``Εκτιμούμε``, συνέχισε ο κ. Ασπρής, ``ότι θα υπάρξουν και στη διάρκεια της σημερινής ημέρας καθυστερήσεις, ακόμη και πιθανές ακυρώσεις πτήσεων και θα πρέπει το επιβατικό κοινό να επικοινωνεί απευθείας με τις αεροπορικές εταιρείες, με τις οποίες θα ταξιδέψει, για λήψη πληροφοριών σχετικά με τις πτήσεις τους``.

    Σύμφωνα με τις ανακοινώσει στις ιστοσελίδες των αεροδρομίων Μάντσεστερ και Χίθροου, το μεν πρώτο λειτουργεί σήμερα κανονικά, το δε Χίθροου δεν δέχεται την Κυριακή αφίξεις και διεκπεραιώνει μόνον ορισμένες αναχωρήσεις, ενώ αύριο αναμένεται ότι θα λειτουργήσει κανονικά. Οι Κυπριακές Αερογραμμές, με ανακοίνωση, εκφράζουν τη λύπη τους για την ταλαιπωρία που υφίστανται επιβάτες, λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, κυρίως σε αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, συνθήκες που οδήγησαν σε ακυρώσεις των πτήσεών τους χθες και σήμερα.

    ``Μετά από σημερινή ενημέρωση των Αρχών του Αεροδρομίου Χίθροου``, προστίθεται στην ανακοίνωση, ``δεν θα πραγματοποιούνται καθόλου αφίξεις μέχρι τις 22:00 απόψε, ενώ κάποιες αναχωρήσεις δεν περιλαμβάνουν το δίαυλο απογείωσης 1 από όπου πετούν οι Κυπριακές Αερογραμμές``. ``Ως εκ τούτου``, δηλώνει η κυπριακή εταιρεία, ``οι επιβάτες, που επηρεάζονται, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και θα ειδοποιηθούν σχετικά``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 19 December 2010 - 12:29:20 UTC