Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΗΓΕΤΩΝ
  • [02] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
  • [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

  • [01] ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΗΓΕΤΩΝ

    Η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί αύριο στις 10:00, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, έχει αναβληθεί λόγω της κατάστασης της υγείας του κ. Ερογλου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αύριο θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 συνάντηση των συμβούλων των ηγετών, Γιώργου Ιακώβου και Κουντρέτ Οζερσάϊ, στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

    [02] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Σε διαβήματα και παραστάσεις προς τα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση προβαίνει η κυπριακή Κυβέρνηση, καταγγέλλοντας την παράνομη ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να διακόψει τη θεία λειτουργία ανήμερα των Χριστουγέννων στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, όπου ζουν Ελληνοκύπριοι εγκλωβισμένοι.

    Σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη και καταδικαστέα. "Αποτελεί καταπάτηση ενός στοιχειώδους ανθρώπινου δικαιώματος, όπως είναι η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων. Προβάλλει δε την επαχθή ουσία της κατοχής", συμπληρώνει ο κ. Στεφάνου.

    Η Κυβέρνηση ήδη προβαίνει σε διαβήματα και παραστάσεις προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ενωση, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

    Επιθέσεις από Τούρκους χάκερς δέχθηκαν ιστοσελίδες κυπριακών εταιρειών ως αντίποινα των επεισοδίων που σημειώθηκαν στον καλαθοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Πινάρ Καρσίκαγια στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων Eurochallenge.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου, ύστερα από σχετικές πληροφορίες, διερευνά υπόθεση μη εξουσιοδοτημένης παρέμβασης σε ιστοσελίδες εταιρειών που εδρεύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία από Τούρκους χάκερς.

    ``Μετά από διερεύνηση της πληροφορίας από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι περίπου 20 ιστοσελίδες εταιρειών που εδρεύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία δέχθηκαν μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση από Τούρκους χάκερς, οι οποίοι ανήρτησαν το έμβλημα της ομάδας Πινάρ Καρσίκαγια, παρουσίασαν την Κυπριακή Δημοκρατία με μισοφέγγαρο και έχουν αναγράψει το σύνθημα `όχι τρομοκρατία στον αθλητισμό` ``, είπε ο κ. Κατσουνωτός.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 27 December 2010 - 10:29:15 UTC