Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ/Κ ΗΓΕΤΗΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΥΠΕΞ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
  • [04] ΚΟΑ- ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ/Κ ΗΓΕΤΗΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Νέα συνάντηση πραγματοποιούν την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στις 10.00 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στην προστατευόμενη από τα ΗΕ περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ ανακοίνωσε, μετά την προηγούμενη συνάντηση Χριστόφια Ερογλου, την εντατικοποίηση των απευθείας συναντήσεών των δυο ηγετών, με συναντήσεις πλέον κάθε βδομάδα για το επόμενο διάστημα.

    Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, η εντατικοποίηση αυτή θα περιλαμβάνει συναντήσεις των ηγετών μια φορά την εβδομάδα, τις Τετάρτες, με εξαίρεση τη συνάντηση της τρέχουσας εβδομάδας κατά την οποία η συνάντηση θα διεξαχθεί ημέρα Πέμπτη, αλλά και συναντήσεις των συμβούλων των ηγετών δυο φορές τη βδομάδα.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστόφιας, κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό, είχε πει είπε ότι συμφώνησαν με τον Τ/κ ηγέτη, μετά και τη συνάντηση της Γενεύης, να συνεχίσουν πάνω στα βασικά ζητήματα, από εκεί που είχαν μείνει, προσθέτοντας ότι η θέση της ε/κ πλευράς είναι ότι «χρειάζεται και επαναβεβαίωση των όσων έχουν συμφωνηθεί κατά σαφή τρόπο με τον κ. Ταλάτ προηγούμενα, και αυτά που έχουν συμφωνηθεί με τον κ. Ερογλου, τα λίγα».

    [02] ΥΠΕΞ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η πραγματική εικόνα των συνομιλιών για το Κυπριακό πολύ απέχει από την ωραιοποίηση των δεδομένων που παρουσιάζει η τουρκική πλευρά με την υποστήριξη ορισμένων δυνάμεων που μπορούν να επηρεάσουν τη Γραμματεία του OHE προς λανθασμένη κατεύθυνση, τόνισε ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας κατά τη συνάντηση του με τον Βρετανό ομόλογο του William Hauge.

    Αυτό ανέφεραν μετά τη συνάντηση έγκυρες πηγές οι οποίες προσέθεταν ότι δεύτερο βασικό θέμα που έθεσε ο κ Δρούτσας κατά τη συνομιλία, που διήρκεσε μια περίπου ώρα, ήταν η κατάσταση στο Αιγαίο με την Τουρκία να προβαίνει σε συνεχείς προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας σε μια περίοδο που καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια για εξομάλυνση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων.

    [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

    Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι ανακρίσεις και εξετάσεις του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας σε σχέση με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λύκειο Βεργίνα, στη Λάρνακα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι ``έχει ληφθεί ένας μεγάλος αριθμός καταθέσεων`` και η Αστυνομία καταβάλλει προσπάθειες να εντοπιστούν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην οχλαγωγία και στις συμπλοκές».

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι ``υπάρχουν κάποιες πληροφορίες οι οποίες αξιολογούνται και αξιοποιούνται σε συνάρτηση με μαρτυρικό υλικό που έχει προκύψει μέσα από τη λήψη των καταθέσεων``.

    Σε σχέση με τον αριθμό των τραυματιών, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι αυτός έχει αυξηθεί στους επτά, από τρεις, προσθέτοντας ότι μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνεται και ο Βοηθός Διευθυντής του Λυκείου Βεργίνα, ο οποίος τραυματίστηκε στην προσπάθεια να προστατέψει τους Αραβόφωνους μαθητές.

    [04] ΚΟΑ- ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

    Σεμινάριο Ανάπτυξης Ταλέντων για τα ατομικά Ολυμπιακά Αθλήματα διοργανώνει το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011, από τις 09:30 - 12:3, στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

    Σε δηλώσεις κατά τη συνάντηση με αθλητικούς συντάκτες, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Νίκος Καρτακούλλης τόνισε, για μία ακόμη φορά, το πόσο σημαντική είναι η επιστημονική στήριξη της ανάπτυξης του αθλητισμού είτε για αθλητές είτε για προπονητές είτε για Διοικητικούς είτε για οποιουσδήποτε άλλους, οι οποίοι εμπλέκονται στο σύστημα αθλητικής ανάπτυξης.

    Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ Κώστας Παπακώστας, σε δηλώσεις του, είπε ότι το Σχέδιο Ταλέντων των ατομικών αθλημάτων, όπως και το Σχέδιο Ταλέντων των ομαδικών αθλημάτων, το οποίο έχει εκπονήσει ο ΚΟΑ, είναι μέσα στα πλαίσια των εθνικών σχεδιασμών του ΚΟΑ.

    Ανέφερε, επίσης, ότι ο βασικός σχεδιασμός, ο οποίος έγινε από το Λειτουργό, ο οποίος χειρίζεται θέματα ταλέντων, Κώστα Σολωμού, υιοθετήθηκε από το Δ.Σ. του ΚΟΑ.

    ``Είναι ένας σχεδιασμός μακροπρόθεσμος μέχρι το 2020. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το σχεδιασμό σε πολύ ψηλά ποσοστά``, σημείωσε.

    Ο κ. Παπακώστας είπε ότι από το σχεδιασμό αυτό των ταλέντων ατομικών και ομαδικών αθλημάτων έχουν ενταχθεί τα καλύτερα 200 παιδιά της Κύπρου.

    ``Μιλούμε για την αφρόκρεμα του κυπριακού αθλητισμού. Περίπου ο σχεδιασμός και των ατομικών και των ομαδικών αθλημάτων μπορεί να ανέρχεται περίπου στις 850.000 ευρώ. Μεγάλο ποσό για τα κυπριακά αθλητικά δρώμενα``, συμπλήρωσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 17 February 2011 - 10:29:15 UTC