Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα το πρωί ομάδα παιδιών από την κυπριακή παροικία των ΗΠΑ, και αναφέρθηκε στην ιστορία του Προεδρικού Μεγάρου και το ιστορικό του Κυπριακού, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αναφύονται από την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας.

    Μιλώντας στα παιδιά πριν την ξενάγησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επεσήμανε ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται για λύση του Κυπριακού είναι μεταξύ των δύο κοινοτήτων, σημειώνοντας ότι, λόγω της στάσης της τουρκικής πλευράς, δεν υπάρχει η επιθυμητή πρόοδος.

    Είπε, επίσης, ότι οι τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό είναι σκληρές και σημείωσε ότι η Τουρκία θα βοηθηθεί στην πορεία της για ένταξη στην ΕΕ από τη λύση του Κυπριακού.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω της στάσης της έναντι της Κύπρου, αφού έχουν παγώσει αρκετά κεφάλαια των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα προβεί στις αναγκαίες κινήσεις.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στο ρόλο του ξένου παράγοντα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, την προ της ανεξαρτησίας περίοδο και την παραμονή των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, και τη στρατηγικής σημασίας γεωγραφική θέση της Κύπρου.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε και στις εξεγέρσεις σε διάφορες χώρες της περιοχής, και επεσήμανε ότι ``η Τουρκία ερωτοτροπεί`` με τις ισλαμικές χώρες.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαϊου και σημείωσε ότι ήδη άρχισε η προεκλογική εκστρατεία και αναμένεται μια θερμή περίοδος μέχρι τις εκλογές.

    Είπε ότι αυτή είναι μια φυσιολογική κατάσταση για οποιανδήποτε χώρα, επεσήμανε ωστόσο ότι στην Κύπρο, μέρος της οποίας βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να ήταν πιο μετριοπαθείς στις κινήσεις τους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τους χειρισμούς του Κυπριακού.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα χαμηλώσουν τους τόνους, για να τους χαμηλώσει και το κόμμα που αμύνεται.

    [02] ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

    Με στόχο την αύξηση των ποσοστών του, τη διατήρηση της βουλευτικής του έδρας και τη διεκδίκηση δεύτερης, η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, επικύρωσε, στη Λεμεσό, τις υποψηφιότητες που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του Κινήματος για τις βουλευτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

    Σε δηλώσεις της, η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε πως ``το ψηφοδέλτιο του Κινήματος είναι ισορροπημένο, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, της τάξης του 48% από γυναίκες, υπάρχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι και βέβαια υπάρχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι, συνεργαζόμενοι με το Κίνημα Οικολόγων, οι οποίοι εκφράζουν ομάδες πολιτών ή άλλα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα``.

    ``Προχωρούμε από σήμερα οργανωμένα πια για τις βουλευτικές και πιστεύουμε ότι θα έχουμε πραγματικά ένα καλό αποτέλεσμα``, είπε η κ. Παναγιώτου, προσθέτοντας ότι ``οι τρεις στόχοι του Κινήματος είναι η διατήρηση της βουλευτικής έδρας, η αύξηση των ποσοστών και η προσπάθεια για διεκδίκηση δεύτερης έδρας``.

    Κάλεσε όλους τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ``γιατί είναι εργαλείο της Δημοκρατίας και όλοι πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι και βέβαια το μήνυμά μας είναι ότι η αποχή δεν είναι επιλογή, η αποχή στηρίζει το κατεστημένο``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 21 February 2011 - 10:29:15 UTC