Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • [03] ΑΜΚΕ ΚΥΠΡΟΣ -ΜΕΤΑΛΛΙΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

    Με τα πέντε ιδιαίτερα σημαντικά και καινοτόμα τροποποιητικά νομοσχέδια που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό πολλών και περίπλοκων διαδικασιών που οδηγούν στην έκδοση εκσυγχρονισμένων τίτλων ιδιοκτησία, έχουμε στα χέρια μας εκείνα τα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να διαχειριστούμε τα δύσκολα αδιέξοδα που συσσωρεύτηκαν για πολλές δεκαετίες, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών μιλούσε σε ενημερωτική ημερίδα για την εφαρμογή των νομοθεσιών που αφορούν στον εκσυγχρονισμό, στην απλοποίηση και στην επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου και αδειοδότησης της ανάπτυξης (πολεοδομική αμνηστία) και έκδοσης εκσυγχρονισμένων τίτλων ιδιοκτησίας

    ``Τον Απρίλιο 2010 καταθέσαμε στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδια για την τροποποίηση των Νομοθεσιών περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας, περί Ρύθμισης Οδών και Οικοδομών, περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας (Διακατοχή, Εγγραφή και Εκτίμηση), περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση) και περί Συμβάσεων. Στις 24 Μαρτίου ψηφίστηκαν από τη Βουλή τα πρώτα τρία νομοσχέδια, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και τέθηκαν σε ισχύ στις 8 Απριλίου. Στις 29 Απριλίου δημοσιεύθηκε και η τροποποίηση του περί Ειδικής Εκτέλεσης Νόμου, ενώ καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Νόμου περί Συμβάσεων``, σημείωσε.

    Εξέφρασε την πεποίθηση πως ``όλοι πρέπει να εγκύψουμε με προσοχή και επαγγελματική αρτιότητα στην προετοιμασία και τεκμηρίωση των αιτήσεων που θα υποβληθούν, ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, η διαδικασία που προνοείται στη νομοθεσία και η έκδοση αποφάσεων από τις αρμόδιες Επαρχιακές Επιτροπές``.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

    Ο καλύτερος λόγος για να επενδύσει κάποιος στην Κύπρο είναι το γεγονός ότι υπάρχουν συμφωνίες για αποφυγή διπλής φορολογίας με 46 χώρες, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

    Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση παρουσίασης οικοδομικού έργου ιδιωτικών συμφερόντων, ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για επενδύσεις στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι ``ίσως ο καλύτερος λόγος να είναι οι συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας με 46 χώρες``.

    Εξέφρασε την άποψη πως στην Κύπρο υπάρχουν καλύτερες φορολογικές συνθήκες από οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει, επίσης, να λάβουν υπόψη ότι από την άποψη του κινδύνου της επένδυσης, η Κύπρος βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο και αυτό λόγω μιας σειράς παραγόντων, όπως τα καλά δημόσια οικονομικά, της έγκαιρης αντίδρασης στην οικονομική κρίση, της συνετής οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, όπως και τον εύρωστο χρηματοοικονομικό τομέα.

    Υπογράμμισε, επίσης, τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται στην Κύπρο όσον αφορά τις επενδύσεις σε ακίνητα σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ τονίζοντας πως η Κύπρος προσφέρει τις καλύτερες απαλλαγές φόρων στην ΕΕ, το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης στην ΕΕ, άριστες ιατρικές διευκολύνσεις και υποδομή, και ιδιαίτερα υπέροχο καιρό.

    [03] ΑΜΚΕ ΚΥΠΡΟΣ -ΜΕΤΑΛΛΙΑ

    Δέκα χρυσά μετάλλια, πέντε στον στίβο, τρία στην κολύμβηση και από ένα στην επιτραπέζια Αντισφαίριση και την σκοποβολή, ήταν ο απολογισμός της Κύπρου την Τρίτη στους 14ους ΑΜΚΕ που διεξάγονται στο Λιχτενστάιν.

    Η Κύπρος έχει κατακτήσει συνολικά 29 μετάλλια (12 χρυσά, 11 αργυρά και 6 χάλκινα). Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ, Ηρόδοτο Μιλτιάδους, στο στίβο η Κύπρος κατέκτησε πέντε χρυσά, τέσσερα αργυρά και δύο χάλκινα. Κυριαρχήσαν οι Κύπριοι αθλητές στα 100μ., όπου πήρε χρυσό ο Παναγιώτης Ιωάννου με χρόνο 10,60 και η Αννα-Ραμόνα Παπαϊωάννου με 11,86. Τις άλλες τρεις πρωτιές πήραν ο Νίκανδρος Στυλιανού στο επί κοντώ με επίδοση 5.00μ., η Μερόπη Παναγιώτου στα 800μ. με χρόνο 2:10,52 και ο Ζαχαρίας Άρνος στο τριπλούν με άλμα στα 15.98μ. Επτά εκατοστά πιο πίσω (15.91μ.) έμεινε ο Παναγιώτης Βόλου, αλλά με μόλις δύο συμμετέχοντες στο αγώνισμα, δεν πήρε το αργυρό.

    Μεγάλη προσπάθεια έκανε στο ύψος η Λεοντία Καλλένου, αλλά η Μαυροβούνια Μαρίγια Βούκοβιτς ήταν καλύτερη, με την 17χρονη Κύπρια να μένει στο αργυρό με άλμα 1.77μ. Ο Αμινέ Καντίρι τερμάτισε δεύτερος στα 800μ., όπως και η Στέλλα Χριστοφόρου στο αντίστοιχο αγώνισμα γυναικών, παρά το γεγονός ότι είχε πρόβλημα τραυματισμού. Χάλκινο στα 800μ. πήρε ο Χρίστος Δημητρίου, ενώ αργυρό στο επί κοντώ ο Ανδρέας Ευσταθίου με άλμα στα 4.70μ. Το άλλο χθεσινό χάλκινο της Κύπρου κατέκτησε ο Ανθος Χριστοφίδης στα 100μ. με χρόνο 10,84.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 2 June 2011 - 9:29:13 UTC