Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
  • [02] ΥΠΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - 7ο ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
  • [04] ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

    Ακανθώδες ανέφερε ότι θεωρεί το ζήτημα του συνταξιοδοτικού για τον προϋπολογισμό του 2012, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν σημαντικά ζητήματα τα οποία η Κυβέρνηση θα θέσει ενώπιον των συντεχνιών, μεταξύ των οποίων και η ένταξη των νεοεισερχόμενων δημοσίων υπαλλήλων στο αναλογικό σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ερωτηθείς ποιες από τις εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί αναγκαίο να περιληφθούν στον προϋπολογισμό του 2012, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός συζητείται από τους Υπουργούς αυτή τη στιγμή και ένας από τους στόχους είναι «να είμαστε συγκρατημένοι σε ό,τι αφορά στα έξοδα».

    «Και βεβαίως έχουμε εξαγγείλει ήδη πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνει η Κυβέρνηση όπως είναι το συνταξιοδοτικό για παράδειγμα, το οποίο είναι ένα ακανθώδες θέμα διαρθρωτικής διάστασης και σημασίας», είπε.

    Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι θα υπάρξει σοβαρός διάλογος με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αφού όπως είπε δεν πρόκειται για θέμα στο οποίο «αποφασίζεις και διατάζεις», χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

    Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που έχουν σχέση με το συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων, των ημικρατικών οργανισμών και των υπαλλήλων των δήμων στα οποία χρειάζεται οπωσδήποτε να γίνουν διορθωτικές αλλαγές, αλλιώς θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην πορεία.

    Ερωτηθείς κατά πόσο θα υπάρξει αντικατοπτρισμός οποιονδήποτε αποφάσεων στον προϋπολογισμό του 2012, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι θα υπάρχει σε κάποια ζητήματα, ενώ άλλα ζητήματα θα έχουν διαχρονικό χαρακτήρα.

    Ο Πρόεδρος έδωσε ως παράδειγμα την άποψη που υπάρχει, οι νεοεισερχόμενοι στη δημόσια υπηρεσία και στους ημικρατικούς οργανισμούς να ενταχθούν στο αναλογικό σύστημα των κοινωνικών ασφαλίσεων, γιατί όπως είπε, μέχρι τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν συμβάλλουν.

    Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ζητήματα, ωστόσο ανέφερε, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή από τις Βρυξέλλες να γίνονται εξαγγελίες για τον προϋπολογισμό του 2012.

    Ερωτηθείς κατά πόσο συμμερίζεται την άποψη οι νεοεισερχόμενοι να συνεισφέρουν στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι αυτή είναι η άποψη του αναλογιστή.

    «Η Κυβέρνηση θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις προς τη συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν θέλω να τις εξαγγείλω ακόμα τις προτάσεις. Είναι σειρά προτάσεων. Νομίζω θα ήταν άκομψο από δικής μου πλευράς εφόσον συναντώμαι ο ίδιος με τις ηγεσίες των συνδικάτων, να μην τις σεβαστώ, εφόσον προέρχομαι κι εγώ από το χώρο του συνδικαλισμού», ανέφερε.

    Ερωτηθείς κατά πόσο προκρίνει την άποψη αυτή του αναλογιστή, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν προκρίνει τίποτα. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν θέματα τα οποία θέλει να θέσει επίσημα μπροστά στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ο ίδιος να τοποθετηθεί στη συνέχεια.

    [02] ΥΠΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

    Διήμερη επίσκεψη στη Δυτική Οχθη θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης στις 26 και 27 Ιουνίου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του και θα υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο. Συλικιώτης, ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Παλαιστίνιος ομόλογός του Dr. Said Abu Ali, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Δυτική Οχθη, στο πλαίσιο των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων και της άριστης συνεργασίας που διατηρούν η Κυπριακή Δημοκρατία με την Παλαιστίνη.

    Προστίθεται ότι κατά διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του, ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, με τον οποίο και θα μονογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας στους τομείς της Πολιτικής Αμυνας, της Πολιτικής Προστασίας και της Μετανάστευσης.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - 7ο ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

    Σύμβαση επιδότησης για το έβδομο Αιολικό Πάρκο στην Κύπρο, στην περιοχή Μαρί στην επαρχία Λάρνακας, συνολικής δυναμικότητας 6MW(4 Ανεμογεννήτριες τύπου `VENSYS-V-82` δυναμικότητας 1.5 MW έκαστη), υπόγραψε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης με την εταιρεία ``KETONIS DEVELOPMENT LTD``.

    Υπογράφοντας τη σύμβαση, ο Υπουργός είπε ότι η κατασκευή του 7ου Αιολικού Πάρκου εντάσσεται στα πλαίσια του Σχεδίου Παροχής Χορηγιών για ενθάρρυνση ηλεκτροπαραγωγής από μεγάλα αιολικά, ηλιοθερμικά, φωτοβολταϊκά συστήματα και αξιοποίηση της βιομάζας.

    Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται να είναι της τάξης των 10,1 εκατομμυρίων ευρώ και η παραγωγή από αυτό αναμένεται να είναι 11293 MWh τον χρόνο. Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν το δεύτερο τετράμηνο του 2012.

    [04] ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Τα διακόσια χρόνια από την ανεξαρτησία της, γιορτάζει φέτος η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και με την ευκαιρία αυτή διοργανώνει εκδηλώσεις σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, υπό τον τίτλο ``Τα φώτα της δημοσιότητας στη Βενεζουέλα`` (``Spotlight on Venezuela``).

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στη Λευκωσία, ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στη Λευκωσία Ανγκελ Ραφαέλ Τορτολέρο Λεάλ ανέφερε πως το 1811 όταν ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Βενεζουέλας ήταν η απαρχή της ανεξαρτησίας για όλο τον κόσμο της Λατινικής Αμερικής, αφού η Βενεζουέλα ήταν η πρώτη ισπανική αποικία στη Λατινική Αμερική που έγινε ανεξάρτητη.

    Μιλώντας μέσω μεταφράστριας, ο κ. Τορτολέρ Λεάλ έκανε λόγο για αποτυχία του καπιταλιστικού συστήματος, σημειώνοντας πως ενώ η χώρα του είναι πρώτη στα αποθέματα πετρελαίου υπάρχει πάρα πολλή φτώχεια σε αυτήν. Για αυτό θέλουμε το σοσιαλισμό που σημαίνει να δίνεις τον πλούτο σε όλο τον κόσμο και όχι να τον κρατάς, ανέφερε.

    Είπε πως γίνεται προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα από το 1999 που ανέλαβε την προεδρία ο Ούγκο Τσάβεζ. Τότε, όπως ανέφερε, το 87% του πληθυσμού ζούσε στη φτώχεια, ενώ το 42% του πληθυσμού αντιμετώπιζε ακραία φαινόμενα φτώχειας, αφού δεν υπήρχε νερό, ηλεκτρισμός, και παιδεία.

    Σήμερα μετά από 11 χρόνια της προεδρίας του Ούγκο Τσάβεζ το ποσοστό φτώχειας ανέρχεται στο 34%. Τώρα υπάρχει δωρεάν παιδεία, από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ηλεκτρικό ρεύμα, και νερό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 24 June 2011 - 13:30:31 UTC