Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ - ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΕΥΗΣ
  • [02] ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  • [04] ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ - ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

  • [01] ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ - ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΕΥΗΣ

    Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα της αποστολής των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Ερωτηθείς για την αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης στη συνάντηση της Γενεύης, ο αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την επίτευξη μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας που θα επανενώνει τη νήσο.

    «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα της αποστολής των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επίτευξη μίας συμφωνίας η οποία θα επανενώνει τη νήσο σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Υποστηρίζουμε και εκτιμούμε την προσωπική εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα Μπαν. Ελπίζουμε για ενισχυμένη δυναμική και εμπλοκή στις συνομιλίες, η οποία θα παράξει σημαντική πρόοδο», είπε.

    [02] ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Η Κυβέρνηση από την αρχή της οικονομικής κρίσης πήρε μέτρα τα οποία στόχευαν στη στήριξη της οικονομίας και ταυτόχρονα, στη στήριξη της κοινωνικής συνοχής, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλας Χαραλάμπους.

    Σε χαιρετισμό της στο 14ο Παγκύπριο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Μεταλλωρύχων και Συναφών Επαγγελμάτων Κύπρου ΣΕΚ, τον χαιρετισμό διάβασε εκ μέρους της ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γεώργιος Παπαγεωργίου, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι σε αντίθεση με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, αυξήσαμε τις κοινωνικές παροχές κατά 25%, λειτουργήσαμε νέα σχέδια στήριξης των ευπαθών ομάδων, εισαγάγαμε σχέδιο στήριξης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα και σχέδια φοιτητικής μέριμνας, όπως, επίσης, εφαρμόσαμε και νέα στεγαστικά σχέδια.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

    Στην Κύπρο το ζήτημα της οδικής ασφάλειας βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης, καθώς παρά τη σταθερή βελτίωση της κατάστασης, θεωρούμε ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης, σε σύγκριση με το τι ισχύει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, δήλωσε η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    Σε χαιρετισμό της στην ετήσια Χοροεσπερίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Σχολών Οδηγών, η κ. Μαρκουλλή είπε ότι ``σκοπός μας είναι να προσεγγίσουμε τον κοινό ευρωπαϊκό στόχο για μείωση στο 50% των θυμάτων από οδικές συγκρούσεις μέχρι το 2020, και δεσμευτήκαμε ως πολιτεία και ως κοινωνία να αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε αυτό τον στόχο``.

    Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, είπε, ετοιμάστηκε και τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

    [04] ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ - ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

    Στη Μαδαγασκάρη βρέθηκε για δέκα μέρες εννεαμελής ομάδα Λειτουργών Υγείας και Φίλων της Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνστάντιας Αμμοχώστου, με σκοπό την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους τομείς της οδοντιατρικής, παιδιατρικής και γενικής ιατρικής .

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ιατρική ομάδα πρόσφερε υπηρεσίες στην Πόλη Αμπατουτραζάκα στην Βορειοανατολική Μαδαγασκάρη και σε απομακρυσμένα χωριά της περιοχής λειτουργώντας κινητή κλινική.

    Όπως αναφέρεται, η ομάδα παρείχε ιατροφαρμακευτική αγωγή σε χίλιους ασθενείς ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ή θρησκείας οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε κάποιο ιατρικό κέντρο για την κάλυψη των ζωτικών υγειονομικών αναγκών τους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 9 July 2011 - 11:29:12 UTC