Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΑΡΙ - ΕΚΡΗΞΗ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
  • [02] ΥΠΕΣ - ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ - ΕΚΘΕΣΗ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - MOODY`S - ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
  • [04] PAFOS APHRODITE FESTIVAL 2011

  • [01] ΜΑΡΙ - ΕΚΡΗΞΗ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τέσσερα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο των διεξαγόμενων ερευνών για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση ``Ευάγγελος Φλωράκης`` στο Μαρί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.

    Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι ``στο πλαίσιο των διεξαγόμενων ανακρίσεων για τα γεγονότα της έκρηξης στη ναυτική βάση ``Ευάγγελος Φλωράκης`` στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011, προέκυψαν στοιχεία για τέσσερα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που πιθανόν να συνιστούν ποινικά ή και πειθαρχικά αδικήματα``.

    ``Πέραν των ποινικών ανακρίσεων που διεξάγονται από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, με την έγκριση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκά Λουκά, προχώρησε στο διορισμό ερευνώντος λειτουργού για διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων από πλευράς των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας``, πρόσθεσε.

    Είπε τέλος ότι ``ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως μετά από διαβούλευση με τον Αρχηγό Αστυνομίας έθεσε σε διαθεσιμότητα από τις 27 Ιουλίου 2011, τα τέσσερα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Διευθυντή, Υποδιευθυντή, Διοικητή της ΕΜΑΚ και βοηθό σταθμάρχη της ΕΜΑΚ)``.

    [02] ΥΠΕΣ - ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ - ΕΚΘΕΣΗ

    Σημαντική σε σχέση με τη βοήθεια που ενδέχεται να λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την καταστροφή στο Μαρί, χαρακτήρισε την έκθεση της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ομάδας, η οποία του παρέδωσε την πολυσέλιδη έκθεση την οποία συνέταξε σε σχέση με τις ζημιές που υπέστη από την έκρηξη στο Μαρί ο Ηλεκτροπαραγωγός Σταθμός του Βασιλικού. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ανδρούλα Καμιναρά.

    Πέρα από τις εκτιμήσεις που αφορούν την αποκατάσταση του Σταθμού σε ό,τι αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και στοιχεία που αφορούν το οικονομικό κόστος της καταστροφής, η ομάδα εμπειρογνωμόνων προέβη και σε μετρήσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο μόλυνσης της ατμόσφαιρας και της θάλασσας της περιοχής με τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών να καταδεικνύουν ότι ``δεν υπάρχει ουσιαστική μόλυνση στον αέρα, στο περιβάλλον και στη θάλασσα``.

    ``Οι μετρήσεις μας κατέδειξαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης με ραδιενέργεια προς το παρόν και αυτό είναι απαραίτητο να λεχθεί προς τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί``, δήλωσε ο Επικεφαλής της ομάδας Αυστριακός εμπειρογνώμονας Αλόις Χίρσμουγκ (Alois Hirschmug).

    [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - MOODY`S - ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

    Είναι απαραίτητο να υπάρξουν συναινέσεις στα θέματα της οικονομίας που θα στείλουν και τα απαραίτητα μηνύματα στις αγορές, τονίζει το Υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από «A2» σε «Baa1», από τον οίκο αξιολόγησης Moody`s.

    Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι συμφωνεί με την άποψη του οίκου ότι τα γεγονότα που συνέβησαν στις 11 Ιουλίου 2011, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την οικονομία, τόσο από πλευράς ανάπτυξης, όσο και από πλευράς δημόσιων οικονομικών, καθώς και με την άποψη ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη κλίματος πολιτικής συναίνεσης στο εσωτερικό μέτωπο, δεδομένης της δύσκολης συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η κυπριακή οικονομία.

    ``Είναι γι αυτό το λόγο που η Κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο να υπάρξουν συναινέσεις στα θέματα της οικονομίας που θα στείλουν και τα απαραίτητα μηνύματα στις αγορές``, προσθέτει το ΥΠΟΙΚ.

    Αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι αυτό παραμένει εύρωστο και ότι η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζικών συστημάτων έχει ενισχυθεί και είναι ικανοποιητική, προσθέτοντας ότι ``θετικές χαρακτηρίζονται και οι πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την στήριξη προς την Ελλάδα, βάσει των οποίων στηρίζεται η ελληνική οικονομία με στόχο να μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας``.

    [04] PAFOS APHRODITE FESTIVAL 2011

    Στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, όπου κάθε Σεπτέμβρη η μουσική δένει αρμονικά με τον παφλασμό των κυμάτων και το καθρέφτισμα του φεγγαριού στη θάλασσα, διοργανώνεται για 13η χρονιά το ``Pafos Aphrodite Festival`` (PAF), το οποίο παρουσιάζει στις 2,3 και 4 Σεπτεμβρίου την όπερα του Jacques Offenbach «Τα Παραμύθια του Χόφμαν» από το Εθνικό Θέατρο της Πράγας.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Τετάρτη στην Λευκωσία, ο Πρόεδρος της εταιρείας (PAF), Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, είπε ότι ο θεσμός αυτός «αναβαθμίζει το πολιτιστικό επίπεδο του τόπου μας, ενδυναμώνει την καλλιτεχνική παιδεία και συνείδηση και προβάλλει το νησί μας διεθνώς».

    Ο κ. Βέργας είπε ότι «την επιτυχημένη πορεία του ο θεσμός την οφείλει πρωτίστως στην αποφασιστική στήριξη του κράτους και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, αλλά κυρίως χάρη στην εμπιστοσύνη του κοινού που με το έμπρακτο ενδιαφέρον τους αγκάλιασαν τον θεσμό αυτό και του έδωσαν δύναμη και προοπτική».

    Πρόσθεσε ότι «ο θεσμός αυτός αποτελεί απτή απόδειξη της δυνατότητας και της ικανότητας της Πάφου να διοργανώσει μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας και κατά συνέπεια να διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 27 July 2011 - 15:29:13 UTC