Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΜΕΤΡΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ - ΠΟΛΩΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [03] ΦΙΦΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΜΕΤΡΑ

    Η Κύπρος καταφέρνει να ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στο Μηχανισμό Στήριξης.

    Ερωτηθείς, μετά τη έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, με ποιο τρόπο θα προσπαθήσει η Κυβέρνηση να αποφύγει να αναγκαστεί να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης, ο κ. Στεφάνου, αφού παρατήρησε ότι «κάποιοι άρχισαν να θεωρούν δεδομένο ότι θα καταφύγουμε στο Μηχανισμό Στήριξης», είπε ότι για να προσφύγει κάποιος στο Μηχανισμό Στήριξης σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος του με ένα λογικό επιτόκιο.

    Μέχρι τώρα, σημείωσε, με τους χειρισμούς που έχουν γίνει, η Κύπρος καταφέρνει να ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. «Αυτό το έχουμε σχεδιάσει για μέχρι και το τέλος αυτού του χρόνου και γίνονται προσπάθειες και για παρακάτω. Αρα, ας μη θεωρούμε δεδομένο ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στο Μηχανισμό Στήριξης και να φτιάχνουμε διάφορα σενάρια», συνέχισε.

    Υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα συζητούν διάφορα μέτρα αναφορικά με την οικονομία τόσο για ικανοποίηση δημοσιονομικών αναγκών όσο και για επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων, προσθέτοντας ότι έχει εγκριθεί ένα πακέτο μέτρων και «αναμένουμε και τις παραπέρα συναντήσεις για τη συζήτηση άλλων μέτρων».

    [02] ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ - ΠΟΛΩΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Η κρίση που μαστίζει πολλά κράτη της Ευρωζώνης και η διαφύλαξη της ανάπτυξης στην ΕΕ, η επίτευξη συμφωνίας για τον προϋπολογισμό της Ενωσης, η διαδικασία της διεύρυνσης και οι σχέσεις της ΕΕ με τους γείτονές της, είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Πολωνικής Προεδρίας, η οποία άρχισε την πρώτη Ιουλίου. Η Πολωνία μαζί με την Κύπρο και τη Δανία, αποτελούν το «τρίο» της προεδρίας της ΕΕ, η οποία ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2012 με την προεδρία της Κύπρου.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ, ο Πρέσβης της Πολωνίας στη Λευκωσία Pawel Dobrowolski εκτός από την λεπτομερή αναφορά στις βασικές προτεραιότητες της Προεδρίας της χώρας του, μιλά και για την συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια Βαρσοβίας-Κοπεγχάγης-Λευκωσίας για το «τρίο» της Προεδρίας της ΕΕ , λέγοντας ότι η διαφορετικότητα των τριών χωρών επενέργησε ως πολύ υποβοηθητικό στοιχείο προς επίτευξη του κοινού στόχου.

    Ο Πολωνός Πρέσβης απαντά, επίσης, στο ερώτημα για το πόσο σημαντική είναι η Προεδρία για τη χώρα του και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο πολωνικός λαός, ενώ αναπόφευκτα τοποθετείται και στο πώς η Προεδρία μπορεί να βοηθήσει την Κύπρο και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το πολιτικό της πρόβλημα.

    Για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ο Πολωνός Πρέσβης κάνει αναφορά στην ανάγκη συμβιβασμών και αμοιβαίας κατανόησης, λέγοντας ότι «είναι ακριβώς όπως και σε ένα γάμο, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει αγάπη και πάθος, αλλά είναι οπωσδήποτε απαραίτητη η κατανόηση και οι συμβιβασμοί». Για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο Πολωνός Πρέσβης θεωρεί ότι σαφέστατα πρέπει να ισχύσουν τα ίδια ακριβώς κριτήρια και προϋποθέσεις όπως και στην περίπτωση όλων των υποψηφίων προς ένταξη χωρών.

    [03] ΦΙΦΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

    Η Εθνική Κύπρου στο ποδόσφαιρο, στην κατάταξη της ΦΙΦΑ που ανακοινώθηκε την Τετάρτη και είναι η τελευταία πριν από την κλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, διατηρήθηκε στην 80η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 398 βαθμούς, όσους και η Βολιβία που ανέβηκε δεκατρείς θέσεις λόγω της συμμετοχής της στο Κόπα Αμέρικα.

    Στις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης διατηρήθηκαν Ισπανία (1.588 βαθμούς), Ολλανδία (1.542) και Γερμανία (1.305), ενώ η Ελλάδα από την δωδέκατη υποχώρησε στην 13η θέση με 959 βαθμούς.

    Μετά την ανακοίνωση της κατάταξης της ΦΙΦΑ, οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή της Εθνικής Κύπρου στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει την κλήρωσης της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, η οποία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 30ης Ιουλίου στη Βραζιλία.

    Η ΦΙΦΑ ανακοίνωσε χθες τα γκρουπ δυναμικότητας για τις 53 ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκριματική φάση και προέρχονται από την ευρωπαϊκή ζώνη. Η Κύπρος βρίσκεται στην 40η θέση της ΟΥΕΦΑ και συμμετέχει στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με την Αρμενία, Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Σκόπια, Αζερμπαϊτζάν και τα Νησιά Φαρόε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 28 July 2011 - 11:29:19 UTC