Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΠΡΩΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ - ΕΝΑΡΞΗ
  • [02] ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [04] ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΠΡΩΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ - ΕΝΑΡΞΗ

    Καρποφόρα, ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, όπως είναι η πρώτη Σύνοδος της νέας (10ης) Βουλευτικής Περιόδου, κηρύσσοντας την Πέμπτη, την έναρξη της 1ης τακτικής Συνεδρίας του νομοθετικού σώματος.

    Στη Συνεδρία κατατέθηκαν συνολικώς εκατόν κυβερνητικά νομοσχέδια, κανονισμοί, έγγραφα, ειδικά εντάλματα πληρωμών και εκθέσεις, καθώς και τρεις προτάσεις νόμου, που παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για προγραμματισμό της εξέτασής των.

    Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα τέσσερεις νόμους, που αφορούν τροποποιήσεις της περί Συνεργατικών Εταιρειών νομοθεσίας, καθώς και τις νομοθεσίες περί Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, περί Κτηματολογικού και Χωρομετρικού Τμήματος (Τέλη και Δικαιώματα) και περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων.

    [02] ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ

    Αυτή τη στιγμή η Ερευνητική Επιτροπή δεν έχει αποφασίσει τελεσίδικα οποιοδήποτε σημαντικό θέμα ευθύνης, δήλωσε στο τέλος της δημόσιας ακρόασης της Πέμπτης, ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» Πόλυς Πολυβίου.

    «Το θέμα των ευθυνών είναι κάτι που θα μελετήσω πολύ σοβαρά για την έκρηξη και τα αποτελέσματα της έκρηξης», πρόσθεσε. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της πτυχής του έργου του, που έχει να κάνει και με την κατάθεση εισηγήσεων.

    Ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους ότι έχει ενημερωθεί από τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία ότι έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του εμπειρογνώμονα της επί θεμάτων πυρόσβεσης. Πρόσθεσε όμως ότι δεν επιτρέπεται στον ίδιο να καταθέσει στη δημόσια ακρόαση. Ωστόσο, ανέφερε ότι έχει δεχθεί ο Υπατος Αρμοστής να παραδώσει την έκθεση στον ίδιο και να τον συναντήσει κατ` ιδίαν, συμπληρώνοντας ότι αν υπάρχει κάτι επιπρόσθετο στην έκθεση θα καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους για να τους το ανακοινώσει.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του Πάνο Μπεγλίτη θα έχει ο Υπουργός Aμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος μεταβαίνει την Παρασκευή στην Αθήνα.

    Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Ηλιάδη στην Αθήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Αμυνας. Κατά τη συνάντηση οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν θέματα αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και ευρύτερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων Αμυνας.

    Εξάλλου, ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Επιτετραμμένο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο Andrew J. Schofer που συνοδευόταν από τον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ και στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Άμυνας, διατύπωσε τη θέση ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει να προκληθούν δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή.

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Ηλιάδης ευχαρίστησε τον Επιτετραμμένο των ΗΠΑ κ. Schofer για τη σαφή θέση που έλαβε η κυβέρνηση των ΗΠΑ επί του θέματος και τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμπεριφέρεται και θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται με πλήρη σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τη σχετική Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών, ασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει να προκληθούν δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή.

    [04] ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

    Μια θερμότατη έκκληση απηύθυνε η Εκκλησία της Κύπρου δια του εκπροσώπου της στις Βρυξέλλες, Επισκόπου Νεαπόλεως, Πορφυρίου, προς το βρετανικό κοινοβουλευτικό κόσμο, τους Βρετανούς βουλευτές και προς όλους που είναι σε θέση να βοηθήσουν, να προσφέρουν την υποστήριξή τους σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

    Ο Επίσκοπος Νεαπόλεως, που μιλούσε σε συγκέντρωση την οποία διοργάνωσε η Διακομματική Κοινοβουλευτική Ομάδα για την Κύπρο σε αίθουσα της βρετανικής Βουλής, απηύθυνε έκκληση όπως καταστεί σαφές προς την τουρκική κυβέρνηση και στο κατοχικό καθεστώς ότι η θρησκευτική ελευθερία αποτελεί στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα για τους Ευρωπαίους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και η παρεμπόδιση της άσκησης του είναι κάτι το απαράδεκτο, ιδιαίτερα από μια υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα.

    «Αν όλοι υποστηρίξουμε το γενικό σκοπό και το κοινό όραμα της θρησκευτικής ελευθερίας και της διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της ημικατεχόμενης Κύπρου», είπε, «ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού μπορούμε να το επιτύχουμε. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση, όχι μόνο προς την ιστορία και προς τους δημιουργούς αυτής της κληρονομιάς, αλλά και προς τις μελλοντικές γενεές» είπε ο Επίσκοπος Νεαπόλεως.

    Ανοίγοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο, Συντηρητικός βουλευτής, David Barrowes, που συνοδευόταν στο προεδρείο από τον επίσης Συντηρητικό βουλευτή, Matthew Offord, και τον Εργατικό Jim Sheridan, τόνισε τη σημασία του θέματος και την υποχρέωση όλων που ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα να προσφέρουν τη βοήθεια τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 15 September 2011 - 17:29:45 UTC