Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΕΝΑΡΞΗ
  • [02] ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ - ΑΟΖ
  • [03] ΥΠ.ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΕΝΑΡΞΗ

    Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των εντατικών συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

    Πρώτος έφθασε στην οικία της Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζας Μπάτενχαϊμ ο Πρόεδρος Χριστόφιας και λίγο αργότερα ο κ. Ερογλου. Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκαν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ και η κ. Μπάτενχαϊμ.

    Στην ατζέντα της συνάντησης είναι το κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [02] ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ - ΑΟΖ

    Η Γερμανία γνωρίζει τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και συμφωνεί με τις θέσεις που εκφράστηκαν για το θέμα από τους Ευρωπαίους εταίρους της και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο, Γκαμπριέλα Γκιούλιλ, κληθείσα να αναφερθεί στη στάση του Βερολίνου σε σχέση με τις τουρκικές ενέργειες και απειλές στη Μεσόγειο.

    Η Γερμανία, σημείωσε, καλεί τις δύο πλευρές στην Κύπρο να παραμείνουν επικεντρωμένες στο θέμα του Κυπριακού, ενόψει μάλιστα και της συνάντησης που θα έχουν τον Οκτώβρη με τον ΓΓ του ΟΗΕ. Η Πρέσβειρα της Γερμανίας υπογράμμισε ότι η χώρα της στηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

    ``Ενόψει της σημαντικής συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ τον Οκτώβρη, η Γερμανία καλεί τις δύο πλευρές να παραμείνουν επικεντρωμένες στις διαπραγματεύσεις ούτως ώστε να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα, και να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο τις συνομιλίες``, κατέληξε.

    [03] ΥΠ.ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ

    Κανονικά προχωρούν οι εργασίες με την ερευνητική γεώτρηση για εξεύρεση φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δήλωσε την Τρίτη η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλλα Αντωνιάδου.

    Σε δηλώσεις στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας της ΑΗΚ, η κ. Αντωνιάδου ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τις ερευνητικές γεωτρήσεις αναμένονται σε 73 μέρες από την ημέρα της έναρξης της γεώτρησης.

    Σε σχέση με τις νέες ενέργειες του τουρκικού σκάφους ``Πίρι Ρέις`` και ερωτηθείσα εάν η Κυβέρνηση θα προβεί σε νέα διαβήματα, η κ. Αντωνιάδου ανέφερε ότι δεν μπορεί να επεκταθεί σε αρμοδιότητες άλλων Υπουργείων της Δημοκρατίας.

    Υπογράμμισε ωστόσο ότι ``εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι οι εργασίες με την ερευνητική γεώτρηση προχωρούν αυτή τη στιγμή κανονικά``. Ερωτηθείσα εάν ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης θα γίνει εντός του 2011, η Υπουργός ανέφερε ότι το θέμα αυτό συζητείται και πρόσθεσε ότι η πρόθεση είναι να γίνει το συντομότερο δυνατό.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

    Μέτρα για την ενίσχυση της οικοδομικής βιομηχανίας υιοθετεί η Κυβέρνηση, τα οποία, όπως ανέφερε την Τρίτη η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, μαζί με τη δημοσιονομική εξυγίανση, θα στηρίξουν και την ανάπτυξη.

    Η Κυβέρνηση έχει εκφράσει, ήδη, τη θέση της για υιοθέτηση των μέτρων αυτών, δήλωσε η κ. Χαραλάμπους, σε χαιρετισμό της στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων - Μεταλλωρύχων και Συναφών Επαγγελμάτων Κύπρου - ΣΕΚ, για την οικοδόμηση υποστηρικτικών μέτρων για την οικοδομική βιομηχανία.

    ``Στόχος μας``, πρόσθεσε η Υπουργός Εργασίας, ``είναι αυτά τα μέτρα να συνδεθούν με τα θέματα της απασχόλησης, έτσι που να έχουν το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα και για την απορρόφηση ανέργων``.

    ``Το θέμα, με το οποίο καταπιάνεται το Συνέδριο``, είπε η κ. Χαραλάμπους, ``είναι τόσο επίκαιρο και καίριο. Καίριο, γιατί η οικοδομική βιομηχανία, μέσα από τη συνεχή αναπτυξιακή της πορεία, έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας, αφού συνέβαλε και συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο, στην οικονομική ανάπτυξη και στην απασχόληση. Επίκαιρο, γιατί όντως η βιομηχανία αυτή βρίσκεται σήμερα σε αρνητική πορεία και χρειάζεται μέτρα που θα ανατρέπουν αυτό το αρνητικό σκηνικό``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 27 September 2011 - 11:29:17 UTC